Visa utbildning.se som: Mobil

Har covid-19 påverkat dina planer på att läsa en utbildning? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig!

Distanskurs: Nudging - en vänlig knuff för beteendeförändring

Sveriges Kommunikatörer
Kort om utbildningen
1 dag
5 995 SEK exkl. moms
   
Distans

Kursbeskrivning

Distanskurs: Nudging - en vänlig knuff för beteendeförändring

Kommunikation som guidar rätt – lär dig använda nudging i din verksamhet.

Vad är nudging?

Vi kan skapa fantastiskt tydlig, snygg och korrekt kommunikation, men om den inte gör att människor nås av budskapet och agerar så som vi tänkt – vad spelar det då för roll?

Nudging är en effektiv metod för att främja beteendeförändring och guida människor i olika valsituationer. En nudge kan beskrivas som en liten vänskaplig knuff i rätt riktning – utan att vara tvingande.

Kurs om nudging i kommunikation

Din uppgift som kommunikatör är att få människor att engagera sig i det som förmedlas. Den här dagen får du lära dig exakt hur du kan använda nudging för att skapa beteendeförändringar för din egen målgrupp. 

Du får lära dig att applicera metoden praktiskt i olika situationer. Med hjälp av en konkret arbetsprocess lär du dig analysera beteendeproblem, forma nudgar och få en inblick i hur du kan utvärdera resultatet och implementera rätt nudge i större skala.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Kursen är för dig som vill ha en konkurrenskraftig spetskompetens och lära dig praktisera en konkret arbetsprocess för nudging i en kommunikatörsroll.

Kunskapen om hur man kan uppmuntra beteendeförändring är mycket användbar oavsett om du arbetar med olika typer av produktion eller med strategi, eftersom den kan appliceras på en rad situationer och nivåer.

Inga förkunskaper krävs.

Kursinnehåll

  • Beteendeekonomi – Vad påverkar vilka val människor gör?
  • Praktisk applicering– Hur kan nudging hjälpa dig nå dina mål? Hur utformar du den i din kommunikation?
  • Arbetsprocess– Sätt upp nudgar i praktiken för en mängd olika scenarion.
  • Mätning– Lär dig utvärdera och optimera hur du använder metoden.

Kursledare

Niklas Laninge är psykolog och chef för psykologkoncernen PBM:s avdelning för behavioral insights. Han har arbetat med nudging och tillämpad beteendevetenskap sedan 2010 och har författat tre böcker om ämnet. Hans kundgrupp finns i regel inom produktutveckling, marknad och kommunikation. Niklas har bland annat arbetat med kunder som Folksam, SEB, PWC Experience center samt en rad offentliga aktörer så som Socialstyrelsen och Trafikverket.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Distanskurs: Nudging - en vänlig knuff för beteendeförändring, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Sveriges Kommunikatörer

Sveriges Kommunikatörer

Sveriges kommunikatörer

Sveriges Kommunikatörer är ett nätverk med över 7 000 kollegor som arbetar med kommunikation. Vi erbjuder kompetensutveckling, nätverk och omvärldsbevakning. Hos Sveriges Kommunikatörer träffar du andra som arbetar med kommunikation och utbyter erfarenheter. Vi erbjuder regionala evenemang, kurser och Nätverk...


Läs mer om Sveriges Kommunikatörer och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Sveriges Kommunikatörer

Sveavägen 31
Stockholm

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Distanskurs: Nudging - en vänlig knuff för beteendeförändring från Sveriges Kommunikatörer, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Distanskurs: Nudging - en vänlig knuff för beteendeförändring!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 6 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar