Visa utbildning.se som: Mobil

Har covid-19 påverkat dina planer på att läsa en utbildning? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig!

Distanskurs: Design thinking

Sveriges Kommunikatörer
Kort om utbildningen
Du bestämmer själv din egen takt
3 995 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Kursen finns tillgänglig när och var du vill. - Distans
Onlineutbildning
   
Distans
On demand: Design thinking

Kursbeskrivning

Öka innovationsförmågan med metoder för kreativ problemlösning. 

Introduktion och beskrivning

Design thinking handlar inte om design, utan är ett arbetssätt för att driva innovation och kreativ problemlösning tillsammans i interdisciplinära team. Design thinking låter empati, kreativitet och rationalitet samarbeta för att komma på nya lösningar som hjälper målgruppen att lösa ett problem.

Under kursen kommer du bland annat att få lära dig metoder och verktyg för att samla in och analysera data om din målgrupp, definiera en problemställning och generera ram idéer till förbättring. Vi kommer framför allt att praktiskt öva på att bygga och testa prototyper.

Syftet med att bygga prototyper är att snabbt och med enkla medel visualisera en produkt eller tjänst för att visa den för målgruppen och få återkoppling. Du får lära dig olika verktyg för att bygga prototyper, och testa på att bygga din egen.

I den här utbildningen får du lära dig hur Design thinking går till, med tyngd i prototyper, och hur du kan applicera processen i din yrkesroll som kommunikatör. Under utbildningen får du praktiskt testa på de olika stegen i arbetsprocessen samtidigt som du övar din problemlösningsförmåga med utgångspunkt i kundresan.

Kursformat

Denna kurs finns också somlive onlinedär du går tillsammans med andra deltagare under en dag och har videokonferenser tillsammans med kursledaren.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Kursen passar dig som är kommunikatör och vill ha förutsättningar att ta fram värdeskapande och kommunikationsdrivna tjänster baserat på målgruppens behov.


Vad behöver du?

Du behöver ha minst ett års yrkesverksamhet inom kommunikation och grundläggande kunskap om vanliga termer och begrepp inom ämnet.

Du kommer lära dig:

  • Teorin bakom en vedertagen process för problemlösning.
  • Hur processen kan användas för olika typer av utmaningar.
  • Prova på och öva dig i några av de praktiska momenten. 

Upplägg

  • Kursen genomförs online on demand när du vill och tidsåtgången är 6-8 timmar totalt.
  • Du kommer att få tillgång till ett antal videoföreläsningar á 15-18 minuter under kursens gång som du kan titta på när du vill. Varje videoföreläsning innehåller en uppgift som du ska lösa.
  • I kursen slutet av kursen finns ett kunskapsquiz för att se hur bra du har tagit till dig de nya kunskaperna.

Kursledare

Mathias Westphal har över 15-års erfarenhet av varumärkesarbete på global nivå av ledande varumärken, innovation och digital transformation. Han har även erfarenhet från att utveckla helt nya bolag, produkter och varumärken. Senast kommer Mathias från Absolut där han ledde, ett innovations- och affärsutvecklingsteam som hade ansvar för att utveckla nya produkter, tjänster, och affärsmodeller, samt driva den digitala transformationen. Dessförinnan var Mathias global marknadsdirektör för Absolut. 2017 grundade Mathias Maniola Studios som hjälper klienter med förändringsledarskap och affärsutveckling med fokus på marknadsföring och innovation.

Petronella Barvaeus är digital strateg med mångårig erfarenhet av att jobba med resultatorienterad kommunikation för både myndigheter, nystartade techbolag och välkända varumärken i en rad olika branscher. Hon är en regelbundet anlitad föreläsare, kursledare och moderator inom digital kommunikation och innovation. Petronella är medgrundare till Maniola Studios där hon har rollen digital strateg.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Distanskurs: Design thinking, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Sveriges Kommunikatörer

Sveriges Kommunikatörer

Sveriges kommunikatörer

Sveriges Kommunikatörer är ett nätverk med över 7 000 kollegor som arbetar med kommunikation. Vi erbjuder kompetensutveckling, nätverk och omvärldsbevakning. Hos Sveriges Kommunikatörer träffar du andra som arbetar med kommunikation och utbyter erfarenheter. Vi erbjuder regionala evenemang, kurser och Nätverk...


Läs mer om Sveriges Kommunikatörer och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Sveriges Kommunikatörer

Sveavägen 31
Stockholm

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Distanskurs: Design thinking från Sveriges Kommunikatörer, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Distanskurs: Design thinking!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 6 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar