Visa utbildning.se som: Mobil

Spelmissbruksbehandling med KBT

Sverigehälsan
Kort om utbildningen
4 dagar
6 320 - 9 520 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-05-26 - Malmö
Öppen utbildning
   
Malmö
Svenska

Kursbeskrivning

Spelmissbruksbehandling med KBT

Spelmissbruk och datorspelsberoende är ett stort problem för många människor idag. Om du arbetar med människor som har denna typ av problem så är den här utbildningen för dig.

Med den här utbildningen vill vi ge dig ökade kunskaper om spelmissbruk och datorspelsberoende och användbara KBT-verktyg för arbeta med dessa problemområden.Utbildningen belyser hur spelandet utvecklas till ett missbruk/beroende samt hur du utreder, behandlar och arbetar med återfallsprevention.

Spelmissbruksbehandling med KBT

Problemen kring spel och spelande har ökat drastiskt. Anledningen till denna ökning har många förklaringar, en av de är givetvis att utbudet av spel ökat. Att arbeta med dessa problem är ett svårt arbete som kräver mycket av behandlaren. Forskningen kring spelmissbruk har genom åren blivit allt mer omfattande och idag finns det bra behandlingsmetoder. Socialstyrelsen har i ljuset av dessa kommit med nya riktlinjer kring hur samhället skall förhålla sig till spelmissbruk.

Behandlingen av dessa problem syftar till att hjälpa de drabbade individerna så att det blir kvitt sin problematik och inte återfaller. Det är önskvärt att man tidigt identifierar problemen så att man kan sätta in lämpliga åtgärder innan det har skenat och fått negativa ringar-på-vattnet-effekter.

Utbildningen syftar till att ge en bred beskrivning av hur man med hjälp av KBT kan hjälpa de personer som fastnat i ett problematiskt spelande. Huvudfokus för innehållet ligger på individuella behandlingsinsatser men som också fungerar utmärkt vid gruppbehandling.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till dig som på något sätt jobbar med människor i spelmissbruk och/eller datorspelsberoende och vill ha nödvändiga KBT-verktyg för utredning och behandling.

Kursinnehåll

Under utbildningen berörs följande teman:

  • tillämpad beteendeanalys
  • inlärningspsykologi
  • neurologisk känslighet och uppkomst
  • tidiga tecken
  • utredning, samtalsmetodik och motiverade samtal
  • behandling med KBT
  • återfallsprevention och uppföljning

Kursens upplägg

Två block om två dagar.

Målsättning

Du lär sig under utbildningen att kartlägga, utreda och behandla problemen. Vidare får du övning i de praktiska verktyg som är nödvändiga för att komma framåt i utredning och behandling. Minst lika viktigt är att att jobba med återfallsprevention, vilket du också får lära dig under utbildningen. Genom att öva dig i dessa praktiska delar kan du sedan på bästa sätt hjälpa de du möter i ditt arbete.

Kursledare

Kursen leds av Johan Waara, leg psykolog och utbildare. Johan arbetar vid Uppsala universitet med olika utbildningar (psykologer, läkare, socionomer, personalvetare m.fl.). Johan har flera gånger fått pris för sina pedagogiska insatser. Parallellt med sitt arbete inom akademien så har Johan jobbat som utbildare och handledare sedan 2004.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Spelmissbruksbehandling med KBT, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Sverigehälsan

Sverigehälsan

Sverigehälsan – landets ledande utbildningar inom hälsa och personlig utveckling

Sverigehälsan erbjuder kortare kurser och längre utbildningsprogram inom områden som friskvård och hälsa, stress och psykosocial arbetsmiljö samt psykologisk behandling och socialt behandlingsarbete. I samtliga uppdrag i siktar vi på att förmedla tillämpningsbara kunskaper och ett tydligt och mätbart resultat....


Läs mer om Sverigehälsan och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Sverigehälsan

Nils Forsbergs plats 3
217 54 Malmö

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Spelmissbruksbehandling med KBT!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 18 recensioner.
Alla recensioner för arrangören