Visa utbildning.se som: Mobil

Kurs i kris och krisstöd

Sverigehälsan
Kort om utbildningen
3 dagar
5 200 - 6 500 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2020-06-08 - Stockholm
Malmö, Stockholm
Svenska
Öppen utbildning
Kommande starter
Stockholm
2020-06-08  
5 200 SEK
Malmö
2020-06-15  
5 200 SEK

Kursbeskrivning

Kurs i kris och krisstöd

Kurs i kris och krisstöd

Det här är en kurs för dig som vill arbeta med människor i kris. På kursen är fokus att ge ökad kunskap och insikt om livskriser, individuella utvecklingskriser och traumatiska kriser samt hur man på bästa sätt hjälper en människa ur en kris.

För dig som

  • vill få ökad kunskap om olika typer av individuella kriser och att få verktyg att konkret hantera dessa
  • arbetar inom stödjande, behandlande, personal- och serviceinriktade samhällsfunktioner
  • vill arbeta med att hjälpa och stödja människor i kris.

Krisarbete handlar om och har ofta ett förebyggande syfte. En krisreaktion är en normal reaktion på en onormal händelse och kan ofta förebyggas att bli värre med hjälp av ett väl utfört krisarbete.

Kursen fokuserar också mycket på att vara förberedd på att vara bemöta människor i kris, smärta och sorg utan att själv påverkas allt för mycket. Du lär dig att föra svåra samtal på ett professionellt sätt. Du lär dig också att få en förståelse för kroppen, på vilket sätt kriser och trauman påverkar kroppen både psykiskt och fysiskt.

För att beställa information om Kurs i kris och krisstöd, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som träffar krisdrabbade människor i ditt yrke – till exempel inom socialtjänst, kyrka, kriminalvård, sjukvård, skola och försvar.

Om kursledarna

Maria Lindhe är leg. psykolog och arbetar som studierektor för specialistutbildningen för psykologer. Maria har egen psykologverksamhet vid sidan om arbetet där hon möter klienter och ger föreläsningar. Maria arbetar också ideellt med flyktingar för röda korset. Hon har tidigare arbetslivserfarenhet från omsorg, öppen- och slutenvårdspsykiatri.

Jonas Nordström, PhD. MSc, är lektor på Arizona State University, Phoenix, USA, och har doktorerat i transpersonell psykologi. Jonas är civilingenjör och reservofficer i botten och har tjänstgjort i ett specialförband. Genom sin utbildning på Fallskärmsjägarskolan och sin yrkeserfarenhet från Balkan och i Afghanistan har Jonas fått träning i och erfarenhet av att hantera akut kris, stress och svåra händelser. Idag arbetar Jonas som utbildare, handledare och terapeut inom kris och stress- och trauma.

Maria Lindhe      Jonas Nordström

Investering

6 500 kr inkl. moms varav anmälningsavgift 650 kr.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Kurs i kris och krisstöd, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Sverigehälsan

Sverigehälsan

Sverigehälsan – landets ledande utbildningar inom hälsa och personlig utveckling

Sverigehälsan erbjuder kortare kurser och längre utbildningsprogram inom områden som friskvård och hälsa, stress och psykosocial arbetsmiljö samt psykologisk behandling och socialt behandlingsarbete. I samtliga uppdrag i siktar vi på att förmedla tillämpningsbara kunskaper och ett tydligt och mätbart resultat....


Läs mer om Sverigehälsan och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Sverigehälsan

Nils Forsbergs plats 3
217 54 Malmö

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Kurs i kris och krisstöd!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 18 recensioner.
Alla recensioner för arrangören