Visa utbildning.se som: Mobil

Instruktörsutbildning i Mindfulness – Mindfulnessbaserad Stressreduktion (MBSR)

Sverigehälsan
Kort om utbildningen
6 dagar
11 520 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-02-13 - Stockholm
Malmö, Stockholm
Svenska
Öppen utbildning
Kommande starter
Stockholm
2020-02-13  
11 520 SEK
Malmö
2020-06-22  
11 520 SEK

Kursbeskrivning

Steg-1 i den Certifierade lärarutbildningen i Mindfulnessbaserad Stressreduktion, MBSR, enligt Center For Mindfulness

Utbildningen utgår från det evidensbaserade originalprogrammet Mindfulnessbaserad Stressreduktion, MBSR, enligt Center for Mindfulness.

Instruktörsutbildningen riktar sig till dig som vill leda kurser i mindfulness eller önskar använda mindfulness som bas eller komplement i individuella samtal. Utbildningen ger dig teoretisk kunskap och praktisk träning i att leda andra, samt fördjupad egen träning och konkreta verktyg för att lära människor att hantera och återhämta sig från stress, smärta och ångest. Du ges förutsättningar att som instruktör integrera mindfulness i ditt arbete inom exempelvis personal- och ledarskapsutveckling, socialt arbete, skola, vård och behandling.

Utbildningen håller hög kvalitet genom förankring i och koppling till det evidensbaserade MBSR-programmet. En av Sveriges mest erfarna lärare i mindfulness leder kursen. KatarinaLundblad är en av några få som är certifierad lärare via Center for mindfulness, USA, och undervisar sedan flera år både hos Sverigehälsan och på Center for Mindfulness Sweden. Efter Sverigehälsans instruktörskurs kan du gå vidare till Steg-2 i den internationella lärarutbildningen i MBSR via Center for Mindfulness i USA. Vi har sedan flera år ett samarbete med Center for Mindfulness Sweden.

Mindfulness, Mindfulnessbaserad stressreduktion (MBSR) är en evidensbasrad metod för att återhämta och hantera stress, smärta och ångest. Att öva mindfulness ökar vår känsla av tillit, glädje och medkänsla. Instruktörskursen ger deltagaren fördjupad erfarenhet och kunskap att leda individer och grupper i mindfulness.

Målgrupp

För dig som

 • vill leda 8-veckorsgrupper i mindfulness och integrera mindfulness i annan gruppbehandling

 • vill implementera mindfulness i det individuella samtalet

 •  vill fördjupa dig i mindfulness som en del i din personliga och yrkesmässiga utveckling

Utbildningen vänder sig till dig som arbetar med eller vill arbeta med människors utveckling. Deltagarna i utbildningen har bland annat varit lärare, hr-personal, behandlare, vårdpersonal, psykologer, läkare, sjuksköterskor, socionomer, personal inom äldrevård, diakoner, präster och ledare. Många av våra deltagare går utbildningen för sin egen personliga utvecklings skull.

För information kring de olika stegen mot en lärarcertifiering i Mindfulnessbaserad Stressreduktion, MBSR, se:
cfms.se – Stegen till Lärarcertifiering

Kursens upplägg

Kursens upplägg

Utbildningen bygger på egen träning samt sex stycken undervisningstillfällen med teori, praktisk träning, eget utforskande (self-inquiry), reflektion och dialog. Under kursens gång läggs fokus på den egna träningsprocessen kombinerat med övningar som syftar till att öva upp de pedagogiska färdigheterna kring hur och vad du kommer att instruera i mindfulness. Mellan tillfällena får du hemuppgifter och övningar för att integrera övandet i din vardag. Det egna utövandet, integreringen och förståelsen av mindfulness är centrala utgångspunkter för mindfulnessbaserad stressreduktion. Den röda tråden i utbildningen är intention, uppmärksamhet och attityd.

Under den första modulen går vi igenom bakgrund och fakta om mindfulnessbaserad stressreduktion. Vi fokuserar på:

 • direkt uppmärksamhet
 • riktning av uppmärksamhet som ett sätt att träna hjärnan
 • begreppet embodyment
 • teori och praktisk träning i att uppleva välbehag fysiskt och hur det påverkar vår hjärna

I modul två fokuserar vi på:

 • stress och obehag
 • sambandet mellan tanke-känsla-kropp
 • hur man bemöter motstånd
 • teori och praktiska övningar kopplade till stress i möte mellan människor och olika kommunikationsstilar

Modul tre innebär träning i att leda övningar och en genomgång av 8-veckorskursen.

Så kan du gå vidare:

 • 2-dagars vidareutbildning via Sverigehälsan som går varje termin med olika fokus och innehåll.
 • För att leda 8-veckorsprogram i Mindfulnessbaserad Stressreduktion, MBSR, som strikt följer en manual och kräver ytterligare instruktörskompetens och erfarenhet, behöver du gå två steg till och utbilda dig till lärare i mindfulnessbaserad stressreduktion.
 • Går du vår utbildning och sedan önskar fördjupa dig ytterligare samverkar vi med Center for Mindfulness Sweden, Camilla Sköld som ger certifierande lärarutbildning i MBSR. Center for Mindfulness Sweden arbetar för och följer internationella riktlinjer avseende innehåll och kvalité på lärarutbildning i mindfulnessbaserad metodik.
 • Vidare information om de olika stegen i lärarutbildningen i MBSR:
 • För den svenska utbildningen se vår samarbetspartnercfms.se
 • För utbildningen på engelska, se umassmed.edu

Om kursledarna

Utbildningen leds av Katarina Lundblad, certifierad lärare i Mindfulnessbaserad Stressreduktion, MBSR, vid Center for Mindfulness, medicinska kliniken i Massachusetts, USA. Katarina är socionom med grundläggande psykoterapiutbildning, traumautbildad och lärare i Mindful Self Compassion, MSC, Självmedkänsla.

Katarina är även utbildad i mindfulnessbaserad kognitiv terapi, Mindful Interpersonal Program och har flera års erfarenhet av att leda kurser och retreater i mindfulness. Katarina har tillsammans med Dr Åsa Palmkron Ragnar skrivit böckerna: Fri från stress med mindfulness, Mindful Eating, Ät bra, må bra med mindfulness, Compassion, KBT och Mannen med hästarna, berättelser och metaforer i mindfulness, självmedkänsla, KBT.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Instruktörsutbildning i Mindfulness – Mindfulnessbaserad Stressreduktion (MBSR), direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Sverigehälsan

Sverigehälsan

Sverigehälsan – landets ledande utbildningar inom hälsa och personlig utveckling

Sverigehälsan erbjuder kortare kurser och längre utbildningsprogram inom områden som friskvård och hälsa, stress och psykosocial arbetsmiljö samt psykologisk behandling och socialt behandlingsarbete. I samtliga uppdrag i siktar vi på att förmedla tillämpningsbara kunskaper och ett tydligt och mätbart resultat....


Läs mer om Sverigehälsan och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Sverigehälsan

Nils Forsbergs plats 3
217 54 Malmö

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Instruktörsutbildning i Mindfulness – Mindfulnessbaserad Stressreduktion (MBSR)!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 18 recensioner.
Alla recensioner för arrangören