Kategori
Plats
Utbildningstyp

Diplomerad Kostrådgivare - med kognitiv inriktning

Sverigehälsan
Kort om utbildningen
Längd: 20 veckor
Nästa tillfälle: 2017-03-27 - Malmö
Ort: Malmö, Stockholm
Utbildare: Sverigehälsan plus
Kommande starter
Malmö
2017-03-27  
Stockholm
2017-03-27  

Beskrivning av: Diplomerad Kostrådgivare - med kognitiv inriktning

Arbeta med rådgivning och beteendeförändring med inriktning på kost och hälsa

I takt med att medvetenheten ökar kring kostens betydelse för vår hälsa ökar också behovet av personer som utifrån kvalificerad kunskap inom kost- och näringslära och förändringsarbete kan hjälpa oss att hitta sunda kostvanor. Att påverka människors kostvanor handlar till stor del om att förändra tankar, attityder och beteenden. Den kognitiva pedagogiken inriktar sig på tankeprocessen. Med det kognitiva tankesättet som grund lär du dig att initiera och leda förändringsarbete för individer och grupper.

Utbildningen riktar sig till dig som vill arbeta med rådgivning och beteendeförändring med inriktning på kost och hälsa.Utbildningen är också lämplig för dig som vill koppla kunskaper kring kost och hälsa till din ordinarie yrkesroll inom exempelvis vård och omsorg, friskvård, skola, matlagning, barnomsorg eller träning. Vi arbetar med konkreta fall och effektiv kostberäkning och fokuserar på praktisk kostrådgivning gentemot en bred målgrupp. Utbildningen passar också dig som vill fördjupa dina kunskaper i syfte att främja din egen hälsa.

Intresset för kost och hälsa är idag större än någonsin. Att våra kostvanor har en grundläggande inverkan på vår hälsa och för vårt sätt att fungera i vardag och yrkesliv är idag en självklarhet för de flesta av oss. Samtidigt som den kostrelaterade ohälsan ökar bland exempelvis barn och ungdom möts vi dagligen av en strid ström av information om hur en väl sammansatt kost bör se ut. Vår utbildning till kostrådgivare baseras på vetenskapliga fakta och aktuell forskning.

Den leds av erfarna utbildare med lång praktisk erfarenhet av kostrådgivning till individer och grupper. Vi riktar oss till dig som vill skaffa dig kunskap om kostens betydelse för hälsan och som vill arbeta med vägledning och rådgivning i frågor som rör kost, hälsa och livsstil. Utbildningen passar även dig som redan idag arbetar med hälso- och friskvård och som vill utöka dina kunskaper inom kostområdet. Särskilt fokus läggs på rådgivningsfunktionen. Utbildningen ger inblick i kostrådgivning för individer och grupper med specifika behov, t.ex. kost i förhållande till träning, övervikt och stress.

Målsättning

Målet är att du efter avslutad utbildning ska kunna arbeta yrkesmässigt med kostrådgivning, alternativt använda dina kunskaper som ett komplement till din ordinarie yrkesroll.

Kursinnehåll

Ur innehållet:

  • Kost och näringslära

Du får kunskap om näringsämnen och om kostens betydelse för hälsan.

  • Kostrådgivning

Du får kunskap inom handledning och rådgivning för ökad hälsa. Vi fokuserar på rådgivning, riktad till olika grupper såsom exempelvis barn och ungdom.

Målsättning

Målet är att du efter avslutad utbildning ska kunna arbeta yrkesmässigt med kostrådgivning, alternativt använda dina kunskaper som ett komplement i ditt nuvarande yrke.

Upplägg

12 dagar fördelade på 4 utbildningsblock à tre dagar under 1 termin. 

Målgrupp

Utbildningen riktar sig till dig som vill arbeta med rådgivning och beteendeförändring med inriktning på kost och hälsa. Utbildningen är också lämplig för dig som vill koppla kunskaper kring kost och hälsa till din ordinarie yrkesroll inom exempelvis vård och omsorg, friskvård, skola, matlagning, barnomsorg eller träning.

För att kunna antas till utbildningen bör du ha viss arbetslivserfarenhet samt ett grundläggande intresse för att utveckla och förstärka det friska hos dig själv och andra.

Investering

Kursavgift är 21 300 kr inklusive moms varav anmälningsavgift 2 600 kr.

Intresseanmälan

Errors

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Diplomerad Kostrådgivare - med kognitiv inriktning.

  Kontakta arrangören

  Få mer information

  Anmäl ditt intresse 

Valfritt
Valfritt
Valfritt
Valfritt
Valfritt
Valfritt

Sverigehälsan

Sverigehälsan

Sverigehälsan – landets ledande utbildningar inom hälsa och personlig utveckling

Sverigehälsan erbjuder kortare kurser och längre utbildningsprogram inom områden som friskvård och hälsa, stress och psykosocial arbetsmiljö samt psykologisk behandling och socialt behandlingsarbete. I samtliga uppdrag i siktar vi på att förmedla tillämpningsbara kunskaper och ett tydligt och mätbart resultat....


Läs mer om Sverigehälsan och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter till Sverigehälsan

Sverigehälsan

Plats
Nils Forsbergs plats 3
217 54 Malmö

 Visa telefonnummer
www.sverigehalsan.se

Kontakta Sverigehälsan

Recensioner

          (5)
Ingrid Engberg   |   2011-10-17   |   Sverigehälsan
Mycket bra utbildning med mycket anknytning till verkligheten. När utbildningen var slut kunde jag använda mina kunskaper direkt. Toppenbra!
          (3)
Viktor   |   2010-11-20   |   Sverigehälsan
Läraren i Kostrådgivning och Näringslära var mkt kompetent!

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Diplomerad Kostrådgivare - med kognitiv inriktning från Sverigehälsan, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Diplomerad Kostrådgivare - med kognitiv inriktning
Recensioner
          (4,0)
Baseras på 2 recensioner