Visa utbildning.se som: Mobil

Diplomerad Avspännings- och Stresspedagog

Sverigehälsan
Kort om utbildningen
2 terminer
41 460 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-09-06 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm
Svenska

Kursbeskrivning

Vi stressar mer än någonsin i dagens samhälle. På kort sikt kan stress vara stimulerande. Det gör att vi kan prestera intensivt, medan långvarig stress ger negativa fysiska och psykologiska effekter. Långvarig stress och utmattning utgör ett av vår tids största och mest utbredda hälsoproblem.

Samhället är i behov av dig som förstår stresshantering. Här får du praktiska redskap och kunskaper för såväl yrkesmässig som personlig utveckling. Teori om vad som händer fysiskt i kroppen vid stress balanseras med övningar och konkreta exempel, vi tror nämligen att engagemang och ett aktivt utbyte av personliga erfarenheter både gynnar inlärningsprocessen och gör den roligare och effektivare.

Utbildningen vänder sig till dig som vill arbeta med stress och stresshantering gentemot individer, grupper och organisationer. Du lär dig att ge vägledning kring stress både i arbete och i relationer, att synliggöra och förebygga problem kopplade till stress och att förstå symptom och bakomliggande orsaker. Vårt mål är att ge dig en verktygslåda för stresshantering.

Alla våra föreläsare är yrkesverksamma inom sina respektive områden vilket garanterar att våra utbildningar håller hög kvalitet och att innehållet i dem uppdateras kontinuerligt i takt med aktuell forskning och utveckling.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Utbildningen är både en fristående yrkesutbildning och ett komplement till din ordinarie yrkesroll. Hos oss studerar exempelvis hälso- och sjukvårdspersonal samt personer i pedagogiskt och personalinriktat arbete.

För att kunna antas bör du ha viss arbetslivserfarenhet samt ett grundläggande intresse för att jobba aktivt med din egen och andras hälsa. Sverigehälsan ställer också krav på självinsikt och personlig mognad.

Du ansöker till utbildningen på sverigehalsan.se. Vill du ha mer information? Fyll i en intresseanmälan!

Kursens upplägg

En fristående ettårig yrkesutbildning som ges på halvdistans, vilket innebär obligatoriska träffar på skolan tre dagar per månad och studier på distans övrig tid.

Målsättning

Vårt mål är att ge dig en verktygslåda för att du ska kunna arbeta med stresshantering.

Ur innehållet

 • Stress och stresshantering
 • Avspänning och målinriktad mental träning
 • Kognitiv pedagogik
 • Samtalsmetodik
 • Mindfulness
 • Psykosocial arbetsmiljö
 • Hälsofrämjande ledarskap
 • Hälsopsykologi
 • Projektmetodik
 • Hälsa och företagande
 • Komplementär medicin och massage
 • 15% av utbildningen består av arbetsplatsförlagt lärande (APL)

Läs mer om innehållet på sverigehalsan.se

Fortsatta studier

Så kan du gå vidare:

Investering

Kostnad

Ansöker du privat är kostnaden 51 825 SEK inkl moms varav anmälningsavgift 5 100 SEK inkl moms.

Komvux

Utbildningen kan också sökas via komvux i din hemkommun eller via vårt avtal med Nacka kommun.

För mer detaljerad information se utbildningens sida på sverigehalsan.se eller beställ mer information.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Diplomerad Avspännings- och Stresspedagog, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 8 recensioner.

Ingrid
(3)
Härliga deltagare, om du tycker den är bra eller inte beror mycket på bakgrund och erfarenhet. Rekommenderas för dig som vill hitta dig själv och jobba med din egen stress
Moboost
(5)
Denna utbildning gav mig väldigt många bra insikter och oavsett vad jag hade för mål att läsa till Avspännings - och Stresspedagog lärde jag mig mycket. Med all kunskap och mycket kompetenta föreläsare/mentorer ledde det till att jag kände modet att starta eget företag efter avslutad utbildning. Utbildningen är lika mycket en personlig resa som ...
Visa mer
Camilla Malmborg, Polis och avspännings- och stresspedagog
(5)
Jag har fått stora och djupa insikter och mycket ny kunskap under mitt år som student vid Sverigehälsan. Jag är glad och djupt tacksam för det! Jag har fått konkreta, omsättningsbara kunskaper om vad som främjar hälsa och riskerar ohälsa, kunskaper inom psykologi för att förstå varför, ledarskap för att kunna gå före och pedagogik och kommunikat...
Visa mer

Sverigehälsan

Sverigehälsan – Hälsa och välmående börjar med kunskap

På Sverigehälsan erbjuder vi både korta och längre utbildningsprogram. Vi har yrkesprogram som du läser via kommunal vuxenutbildning eller yrkeshögskolan och kompetensutbildning för yrkesverksamma och uppdragsutbildning för verksamheter och företag. Allt inom hälsa, friskvård, skola, omsorg och behandling. I samtliga uppdrag...


Läs mer om Sverigehälsan och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Sverigehälsan

Nils Forsbergs plats 3
217 54 Malmö

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,5)
Baseras på 8 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 98 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Diplomerad Avspännings- och Stresspedagog från Sverigehälsan, fyll i dina uppgifter: