Skriva tydliga försäkringstexter

Längd
1 dag
Pris
6 500 SEK exkl. moms
Språk
Svenska
Längd
1 dag
Pris
6 500 SEK exkl. moms
Språk
Svenska
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Skapa mervärde för era försäkringskunder och ert företag med tydligare villkor, beslut och andra försäkringstexter!

Om ni är tydliga i era texter förstår era kunder hur era försäkringar gäller och varför ni beslutar som ni gör. Det kan förenkla vid skaderegleringen, underlätta kommunikationen med era kunder, minska antalet frågor till kundtjänst och i längden skapa ökad affärsnytta.

Under denna kurs går vi igenom vad som gör texter lättare eller svårare att läsa och ta till sig, med utgångspunkt i försäkringsbranschens olika texter, som villkor, ersättningsbeslut, förköpsinformation och många fler. Du får konkreta tips och verktyg om allt från textens form och disposition till att undvika vanliga fallgropar i ordval och meningsbyggnad. Efter kursen kan du lättare skriva tydliga texter anpassade efter olika målgruppers behov.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som skriver villkorstexter, förköpsinformation eller regleringsbeslut, eller använder dessa texter i ditt arbete. Du kan till exempel vara jurist, produktutvecklare, kommunikatör eller skadereglerare.

Kursinnehåll

  • Målgrupper för olika texter – vem ska läsa och vilka kunskaper har de?
  • Innehållet – vad ska finnas med? Hitta balansen mellan vad läsaren vill veta, vad du är skyldig att informera om och hur mycket läsaren egentligen orkar läsa.
  • Så kan du underlätta med disposition, rubriker och textens form.
  • Språkliga tips och verktyg för att göra texten lättare att förstå.

Upplägg

Kursen bygger på korta föreläsningspass som varvas med praktiska övningar och gruppdiskussioner kring verkliga exempel från både kursledaren och deltagarna.

Övningsuppgift med personlig återkoppling

Efter kursen får du med dig en övningsuppgift som du kan välja att göra. Denna ger dig en möjlighet att få personlig återkoppling från kursledaren. Avsätt därför gärna redan i förväg 1–2 timmar i din kalender efter kursen för att göra denna. 

Jobba med egna textexempel under kursen – få praktiska exempel och förslag med dig!

Ta gärna med egna texter och få praktiska exempel och förslag med dig att arbeta vidare på. Det kan vara till exempel villkorstexter, frågor och svar om försäkringsvillkor, förköpsinformation, brev från skadeavdelningen eller andra texter som berör ditt företags kommunikation av produkter eller villkor. Du behöver inte ha skrivit texterna själv. 

Båda dessa har varit mycket uppskattade av tidigare deltagare.

Tid & plats

Svenska Försäkringsföreningen
Karlavägen 108
Stockholm

Registrering med kaffe och smörgås från kl. 08.30. Kursen pågår mellan kl.09.00–16.00.

Investering

Företagsmedlem i Svenska Försäkringsföreningen: 5 900 kr exkl moms
Fullt pris: 8 500 kr exkl moms

Mat & logi

Frukost, lunch och fika ingår i kursen.

Kursledare

Karin Dellby
Språkkonsult och vd på Språkkonsulterna

Karin är examinerad språkkonsult i svenska och vd på Språkkonsulterna. Hon arbetar mycket med försäkringstexter, håller olika kurser om skrivande och projektleder olika språkprojekt. Karin blir särskilt glad om hon får diskutera termer och fackspråk.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Skriva tydliga försäkringstexter, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner.
Skriv en recension
5/5
Kursdeltagare
09 jan 2020

Bra uppkägg, innehåll, kursledare, lokal, lunch..... Allt var bra!

5/5
Kursdeltagare
27 jun 2019

5 av 5

Svenska Försäkringsföreningen
Karlavägen 108, 6tr
11526 Stockholm

Svenska Försäkringsföreningen är en fristående förening, etablerad 1875, som arbetar med kompetensutveckling och nätverkande för anställda i försäkrings- och pensionsbranschen. Kompetensutveckling för försäkringsbranschen Svenska Försäkringsföreningens arbetar för att öka medlemmarnas attraktionskraft genom att erbjuda både yrkesspecifik och generell kompetensutveckling inom...

Läs mer om Svenska Försäkringsföreningen och visa alla utbildningar.

Highlights