Visa utbildning.se som: Mobil

Skriva tydliga försäkringstexter

Svenska Försäkringsföreningen
Kort om utbildningen
1 dag
Nästa tillfälle: Kontakta oss för mer information - Sverige
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande

Kursbeskrivning

– verktyg för begriplighet

Fungerar det att skriva ”du” i en villkorstext? Vad är en informativ rubrik? Vem ska egentligen kunna läsa försäkringsvillkoren?


Att försäkringsvillkoren är tydliga är en förutsättning för att kunder ska veta hur försäkringen gäller. Tydliga villkor kan även underlätta er kundkommunikation, förenkla vid skaderegleringen, minska antalet frågor till kundtjänst och i längden skapa ökad affärsnytta.


Under denna kurs går vi igenom vad som gör texter lättare eller svårare att läsa och ta till sig, med utgångspunkt i försäkringsbranschens villkorstexter. Du får konkreta tips och verktyg om allt från textens form och disposition till att undvika vanliga fallgropar i ordval och meningsbyggnad.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som skriver villkorstexter eller använder dessa texter i ditt arbete – du kan till exempel vara jurist, produktutvecklare, kommunikatör eller skadereglerare. Efter kursen kan du lättare skriva tydliga texter anpassade efter olika målgruppers behov.

Kursinnehåll

  • Målgrupper för villkoren – vem ska läsa villkoren och vilka kunskaper har de?
  • Innehållet – vad ska finnas med? Hitta balansen mellan vad läsaren vill veta, vad du är skyldig att informera om och hur mycket läsaren egentligen orkar läsa.
  • Så kan du underlätta med disposition, rubriker och textens form.
  • Språkliga tips och verktyg för att göra texten lättare att förstå.

Upplägg

Kursen bygger på korta föreläsningspass som varvas med praktiska övningar och gruppdiskussioner kring verkliga exempel från både kursledaren och deltagarna. Du som går kursen kan själv bidra med texter som du vill diskutera. Det kan vara villkorstexter, frågor och svar om försäkringsvillkor, förköpsinformation, brev från skadeavdelningen eller andra texter som berör villkoren. Du behöver inte ha skrivit texterna själv. 

Tid & plats

Plats

Svenska Försäkringsföreningen
Karlavägen 108, Stockholm


Tid

Registrering med kaffe och smörgås från kl. 08.30. Kursen pågår mellan kl.09.00–16.00.

Investering

Företagsmedlem hos SFF: 5 900 kr
Personlig medlem hos SFF: 7 900 kr
Fullt pris: 8 500 kr

Alla priser anges exkl. moms.

Mat & logi

Frukost, lunch och fika ingår i kursen.

Kursledare

Sara Rösare är examinerad språkkonsult i svenska på byrån Språkkonsulterna. Hon är en uppskattad kurshållare med lång erfarenhet av försäkringsbranschens texter. Sara är även huvudförfattare till boken Uppdrag textgranskning.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Skriva tydliga försäkringstexter, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 7 recensioner.

Kursdeltagare
Kursdeltagare
Kursdeltagare

Svenska Försäkringsföreningen

Svenska Försäkringsföreningen (SFF) är en fristående ideell förening som arbetar med kompetensutveckling och nätverkande i pensions- och försäkringsfrågor. Utbildningsverksamheten Svenska Försäkringsföreningens mål är att öka medlemmarnas attraktionskraft genom att utveckla och tillhandahålla både yrkesspecifik som generell kompetensutveckling inom försäkringsområdet samt...


Läs mer om Svenska Försäkringsföreningen och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Svenska Försäkringsföreningen

Karlavägen 108, 6tr
11526 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,7)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 289 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Skriva tydliga försäkringstexter från Svenska Försäkringsföreningen, fyll i dina uppgifter: