Visa utbildning.se som: Mobil

Personuppgifter och dataskydd i försäkringsbranschen

Svenska Försäkringsföreningen
Kort om utbildningen
Längd: 1,5 dagar
Pris: 5 490 - 6 900 SEK exkl. moms
   
Ort: Stockholm

Kursbeskrivning

Vilka åtgärder behöver försäkringsbolagen vidta inför att den nya förordningen träder i kraft?

Försäkringsbranschen hanterar i sin verksamhet en stor mängd känsliga personuppgifter om sina kunder och andra intressenter. Under kursen går vi igenom de regelverk som styr hantering av personuppgifter, framförallt den nya dataskyddsförordningen. 

Vi går igenom alla nyheter och de konkreta åtgärder som försäkringsbolag kommer att behöva vidta som förberedelser inför att den nya förordningen träder ikraft.  Det blir många praktiska exempel från verkliga gap-analyser och andra frågor om bolagens personuppgiftshantering.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig inom försäkringsbranschen som arbetar som personuppgiftsombud, bolagsjurist, compliance-/ regelverksansvarig eller IT-säkerhetsspecialist. Kursen passar även dig som är internrevisor, dataskyddsombud eller systemägare-/ ansvarig. Det krävs inga särskilda förkunskaper för att delta i kursen.

Kursinnehåll

  • Vilka konkreta förberedelser behöver vidtas inför det nya regelverket?
  • ​​Jämförelse mellan dataskyddsförordningen och PuL- vad är egentligen nytt.
  • ​Samtycke- så fungerar dataskyddsförordningen i förhållande till försäkringslagstiftningen.​​
  • It-säkerhetskrav vid kontakt med kunder via webben. Särskilt om hantering av "känsliga" uppgifter, bl.a. om hälsa, facklig tillhörighet och kriminalitet.
  • Dataportabilitet- vilka rättigheter har försäkringstagare och försäkrade? Vilka initiativ tas i branschen med att ta fram ett gemensamt filformat?
  • Internet of things – hur kan/bör/får försäkringsbolag använda uppgifter som registreras när försäkringstagare och försäkrade använder utrustning kopplade till nätverk?
  • Inbyggt dataskydd- hur ska det nya kravet tolkas?
  • Personuppgiftshantering vid epostmarknadsföring, mobil marknadsföring och telemarketing. Så informerar du rätt och hämtar in samtycke om det behövs.

Upplägg

Kursen är tänkt att utgå från en mängd praktiska exempel i syfte att konkretisera regelverket och skapa förståelse för hur man praktisk behöver agera vid hantering av personuppgifter inom försäkringsverksamhet.  Under kursen kommer det finnas mycket utrymme för diskussioner och frågor. 

Tid & plats

Lokal

Sturegatan 15 Event & Konferens

Stockholm


Tider under dagen

Registrering med lätt frukost från kl 08.30.

Kurs mellan kl. 09.00 - 16.00.

Investering

Företagsmedlem: 6 900 kr
Personlig medlem: 8 500 kr
Ej medlem: 9 900 kr


Alla priser anges exkl. moms.

Mat & logi

I kursavgiften ingår frukostfralla med kaffe, pauser med fika och lunch under kursdagen.
Meddela oss eventuella allergier eller specialkost i god tid innan kursstart.

Kursledare

Anna Lööv, advokat och partner, Kompass Advokat
Anna har arbetat uteslutande med affärsjuridik sedan 1999 varav ett år i USA. Hennes erfarenhet är bred och har sin grund i kommersiell avtalsrätt och bolagsrätt. Sedan flera år tillbaka har hon fördjupat sig inom försäkringsrätten.. Anna har hållit många utbildningar om bland annat försäkringsrätt och utbildar även inom personuppgifter och marknadsföringsrätt hos Svenska Försäkringsföreningen. 

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om kursen: Personuppgifter och dataskydd i försäkringsbranschen.


En intresseanmälan ger dig möjlighet att komma i kontakt med utbildningsarrangören


Du blir kontaktad och får mer information - För att kunna ta rätt beslut


En intresseanmälan är ingen bokning. Du förbinder dig inte till något

Errors
Valfritt
Valfritt
Valfritt
Valfritt
Valfritt

Svenska Försäkringsföreningen

Svenska Försäkringsföreningen

Svenska Försäkringsföreningen (SFF) är en fristående ideell förening som arbetar med kompetensutveckling och nätverkande i pensions- och försäkringsfrågor. Utbildningsverksamheten Svenska Försäkringsföreningens mål är att öka medlemmarnas attraktionskraft genom att utveckla och tillhandahålla både yrkesspecifik som generell kompetensutveckling inom försäkringsområdet samt...


Läs mer om Svenska Försäkringsföreningen och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Svenska Försäkringsföreningen

Karlavägen 108, 6tr
11526 Stockholm

 Visa telefonnummer