Visa utbildning.se som: Mobil

GDPR och informationssäkerhet

Svenska Försäkringsföreningen
Kort om utbildningen
1 dag
5 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-05-14 - Stockholm
Sista ansökan: 2020-05-11
Öppen utbildning
   
Stockholm
Svenska

Kursbeskrivning

Grundkurs i dataskydd för nyanställda eller för anställda med nya ansvarsområden inom dataskydd.

Försäkringsbranschen hanterar i sin verksamhet en stor mängd känsliga personuppgifter om sina kunder och andra intressenter. Under kursen går vi igenom de regelverk som styr hantering av personuppgifter, framförallt dataskyddsförordningen och dataskyddslagen. 

Vi går även igenom konkreta åtgärder som försäkringsbolag behöver vidta i sin praktiska vardag. Det blir diskussioner om hur dataskyddsförordningens regler ska tolkas i olika situationer som typiskt sett uppkommer i försäkringsbranschen, till exempel hanteringen av känsliga personuppgifter om hälsa och fackmedlemskap. Det blir många praktiska delar där vi går igenom steg för steg hur man ska hantera till exempel konsekvensbedömningar, incidenter och den löpande tillsynen. Vi kommer även att diskutera tekniska och organisatoriska åtgärder för att uppnå en god informationssäkerhet för personuppgifter.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig inom försäkringsbranschen som är ny inom området och ska arbeta som DPO/ dataskyddsombud, personuppgiftsombud,  compliance-/ regelverksansvarig, CIO eller IT-säkerhetsspecialist. Kursen passar även dig som är internrevisor, system- eller processägare, kontorschef/operativ chef/COO, riskansvarig eller försäkringsförmedlare. Det krävs inga särskilda förkunskaper för att delta i kursen.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om GDPR och informationssäkerhet, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Kursdeltagare
(5)
Mycket bra utbildning. Föreläsaren är duktig och pedagogisk när hon navigerar genom ett område som är mycket komplext och ibland inte så tydligt.

Svenska Försäkringsföreningen

Svenska Försäkringsföreningen

Svenska Försäkringsföreningen (SFF) är en fristående ideell förening som arbetar med kompetensutveckling och nätverkande i pensions- och försäkringsfrågor. Utbildningsverksamheten Svenska Försäkringsföreningens mål är att öka medlemmarnas attraktionskraft genom att utveckla och tillhandahålla både yrkesspecifik som generell kompetensutveckling inom försäkringsområdet samt...


Läs mer om Svenska Försäkringsföreningen och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Svenska Försäkringsföreningen

Karlavägen 108, 6tr
11526 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,2)
Baseras på 24 recensioner.
Alla recensioner för arrangören