Visa utbildning.se som: Mobil

Försäkringsengelska - inriktning liv och pension

Svenska Försäkringsföreningen
Kort om utbildningen
Längd: 2 dagar
Pris: 8 900 SEK exkl. moms
   
Ort: Stockholm

Kursbeskrivning

forsakringsengelska-liv

Engelska blir allt viktigare som arbetsspråk både till följd av nya ägarförhållanden och EU:s påverkan. Denna kurs riktar sig till dig som arbetar med livförsäkring och som bättre behöver kunna förstå och använda de vanligaste engelska försäkringstermerna. Då deltagarna kommer från olika områden inom samma bransch kan alla bidra med sin egen erfarenhet, vilket bäddar för ett intressant utbyte. Kursen blir mer än ett möte i klassrummet; den ger möjligheter till nya insikter och möjligheten att bygga nätverk.

Målgrupp

Denna kurs riktar sig till dig som arbetar med livförsäkring och pension, och som vill öka din kunskap om engelska som arbetsspråk i försäkringsbranschen.

Kursinnehåll

Efter genomförd kurs ska du känna dig bekväm med att:

  • Berätta om ditt företag och ditt arbete
  • Prata med kunder och kontakter 
  • Läsa, förstå och förklara försäkringsdokument

Upplägg

Avsnitt I 

Att med säkerhet kunna berätta om sig själv, sitt arbete och sitt företag 
Under de första två dagarna arbetar vi med grundtermerna inom försäkring. Kursen innehåller praktiska övningar där du bygger upp och träna ditt ordförråd och ökar din precision och därmed ditt självförtroende. Det sker ett naturligt utbyte av information mellan kursdeltagarna. Vi läser och diskutera korta, enklare texter såsom företagsinformation, produktbeskrivningar och allmänna försäkringsvillkor. Vi börjar titta på det svenska försäkringssystemet. Alla texter vi arbetar med är autentiska. 

Avsnitt II

Praktisk affärskommunikation inom försäkringsbranschen
Vi fortsätter att utöka ordförrådet inom försäkringsområdet genom att läsa och diskutera mer detaljerade arbetsrelaterade texter. Vi gör praktiska övningar, båda muntliga och skriftliga, för att öka din kompetens att använda engelska i kontakter med kunder, försäkringsbolag och myndigheter. 

Tid & plats

Kursen hålls i Svenska Försäkringsföreningens lokaler på Karlavägen 108, 6 trappor.

Registrering med kaffe och smörgås från 8.30 båda kursdagarna. Undervisning mellan 9.00-16.00.

Mat & logi

Lunch och fika under båda kursdagarna ingår i kursavgiften.

Kursledare

Marion Söderström är utbildare och översättare med rötter i Storbritannien och ett långt yrkesliv i Sverige. Hennes erfarenhet är lika bred som den är lång. Under åren har hon hjälpt många från olika branscher och företag som använder engelska i sitt arbete med allt från att komma över den första tröskeln till att öka sin säkerhet i tal och skrift, utveckla sitt branschspecifika ordförråd, rapportera på engelska och förbereda sig inför internationella möten. Marion har i många år arbetat med att hålla kurser i försäkringsengelska.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om kursen: Försäkringsengelska - inriktning liv och pension.


En intresseanmälan ger dig möjlighet att komma i kontakt med utbildningsarrangören


Du blir kontaktad och får mer information - För att kunna ta rätt beslut


En intresseanmälan är ingen bokning. Du förbinder dig inte till något

Errors
Valfritt
Valfritt
Valfritt
Valfritt
Valfritt

Svenska Försäkringsföreningen

Svenska Försäkringsföreningen

Svenska Försäkringsföreningen (SFF) är en fristående ideell förening som arbetar med kompetensutveckling och nätverkande i pensions- och försäkringsfrågor. Utbildningsverksamheten Svenska Försäkringsföreningens mål är att öka medlemmarnas attraktionskraft genom att utveckla och tillhandahålla både yrkesspecifik som generell kompetensutveckling inom försäkringsområdet samt...


Läs mer om Svenska Försäkringsföreningen och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Svenska Försäkringsföreningen

Karlavägen 108, 6tr
11526 Stockholm

 Visa telefonnummer