Visa utbildning.se som: Mobil

Har covid-19 påverkat dina planer på att läsa en utbildning? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig!

Kort om utbildningen
1 dag
Nästa tillfälle: Kontakta oss för mer information - Sverige
Rikstäckande
Kommande starter
Sverige
Kontakta oss för mer information

Kursbeskrivning

Utbildning i Heta Arbeten, som ger tillståndsansvariga och brandvakter samt personer som utför brandfarliga arbeten på tillfällig arbetsplats kunskaper i bland annat brandkunskap, säkerhetsregler och säkerhetsföreskrifter samt praktiskt släckningsarbete. Efter utbildningen blir man certifierad hetarbetare.

Heta Arbeten är en benämning på arbetsmetoder, utrustning och verktyg som alstrar värme eller gnistor och anses vara brandfarlig och alltså kan orsaka en brand. När arbetet utförs på en tillfällig arbetsplats är det ett försäkringskrav att Brandskyddsföreningens säkerhetsregler för Heta Arbeten följs. Exempel på Heta Arbeten är svetsning, skärning, arbete med snabbroterande verktyg, takarbeten, speedheater, ogräsbränning med flera.

Målet med kursen

Att deltagarna efter genomförd utbildning ska ha fått fördjupad kunskap i att förebygga brand vid heta arbeten och kunna tillämpa säkerhetsreglerna.

Giltighetstid

5 år

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Alla som utför Heta Arbeten samt den som är beställare av Heta Arbeten och därmed har det formella brandskyddsansvaret som exempelvis arbetsledare och entreprenörer.

Utbildningen är relevant för en mängd branscher, exempelvis bygg- och anläggningsföretag, företag i elbranschen, riv- och saneringsföretag, industri, sågverk, VVS, kyl- och ventilationsföretag, hamnar, järnväg, skogsbolag, fastighetsbolag, bostadsrättsföreningar, kommuner, landsting, skolor, golvläggare, hovslagare och veterinärer med flera.

Kursinnehåll

  • Brandkunskap
  • Gällande säkerhetsregler
  • Försäkringsbolagens säkerhetsregler
  • Organisation på tillfällig arbetsplats
  • Handhavande av brandsläckare
  • Utbildningen avslutas med ett kunskapstest i digital miljö. Efter godkänt testresultat blir utbildningsdeltagaren certifierad hetarbetare.

Kursledare

Utbildningen utförs och genomförs av certifierade instruktörer på Heta Arbeten.

Examen, diplom m.m.

Utbildningen utförs och genomförs av certifierade instruktörer på Heta Arbeten. Efter genomförd utbildning utfärdas ett certifikat som är giltigt i fem år.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Heta arbeten, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Svensk Uppdragsutbildning

Svensk Uppdragsutbildning

Svensk Uppdragsutbildning är marknadsledande och erbjuder över 100 olika högkvalitativa utbildningar inom branscherna Bygg & Anläggning, El, Ledarskap & Individutveckling, Personal, Skog, Teknik & Industri, Transport och Verksamhet. Varje år genomför vi över 1 200 utbildningtillfällen med sammanlagt över 17...


Läs mer om Svensk Uppdragsutbildning och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Svensk Uppdragsutbildning

Logementsvägen 4
281 35 Hässleholm

 Visa telefonnummer

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Heta arbeten från Svensk Uppdragsutbildning, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Heta arbeten!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 7422 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar