Visar 1-25 av 426 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-25 av 426 träffar
1
2
3
4
...
18

Mer om Byggutbildningar

Inom byggbranschen är det nu stora förändringar på gång. Den nya tekniken gör att det inte behöver ta lika lång tid som tidigare, kostnaderna minskar och samtidigt blir kraven på byggmaterial höge. I byggprocesserna blir det allt vanligare att man använder 3D-projektering och hela branschen håller på att industrialiseras. En hög kompetens inom bygg blir därför också allt mer efterfrågad.

Byggutbildning för byggherren

Byggherren är den person som själv utför eller låter utföra byggnadsarbeten.
Vanligtvis är det fastighetsägaren som är byggherren och den personen har det fulla ansvaret för att bygganden uppfyller gällande bestämmelser. Han ansvarar för att bygganden produceras på ett sådant sätt att den har goda kvaliteter och skall även se till att kontroller utförs.

För att ha möjlighet att utföra byggåtgärder, krävs det enligt plan- och bygglagen ett särskilt tillstånd, bygglov. Detta bygglov avser placering och yttre utformning. Det tar inte hänsyn till byggnadens tekniska egenskaper. Plan- och bygglagen (PBL) handlar om tillsyn och kontroll och anger när det krävs bygglov och bygganmälan för att få utföra en byggåtgärd. Ett bygglov krävs när man vill bygga nytt, bygga ut eller göra vissa ändringar av redan befintliga anläggningar.

Byggnadsnämnden

Byggnadsnämnden är den lokala myndighet som har ansvar över byggnadsverksamheten i kommunen. Det är nämndens skyldighet att ingripa när ett olovligt byggande äger rum. Byggnadsnämndens uppgift är att se till att kommunen har en god byggnadskultur och en god landskapsmiljö. Om man har frågor angående plan- och byggområdet är det i första hand kommunens byggnadsnämnd som man skall vända sig till.

Boverket

Enligt Plan- och bygglagen är det Boverket som har den allmänna uppsikten
över plan- och byggnadsväsendet i Sverige. Syftet är att på lång sikt följa utvecklingen inom plan- och byggområdet, göra regelförändringar samt utföra föreskrifter och råd.

Byggutbildning i betong

Betong är ett av världens viktigaste byggmaterial. Betong består till 80 procent av berg, fjorton procent cement och resten vatten. Materialet kan återanvändas och är miljövänligt. Dagens betongteknik är betydligt mer avancerad än den som användes tidigare. Idag kan man med hjälp av betong producera tunnlar, skyskrapor och jättelika broar.

Materialet används inte uteslutande för att tillverka stora byggnadsverk utan även för tillverkning av mindre föremål så som krukor, skulpturer och möbler. För den som vill vidareutbilda sig eller gå en kurs inom betongområdet finns ett antal att välja mellan. Genom att klicka nedan kan du bland annat hitta kurser inom betongtillverkning, fabriksbetongtillverkning och hur man kan arbeta med bättre och billigare betong.

Byggutbildning i Stålbygge

stålbygge

Stål är ett homogent höghållfast material som är mycket bra lämpat att användas inom bygg och industriell produktion. I jämförelse med traditionella trämaterial, vilka är känsliga för fukt och mögel, har stål bättre hållbarhetsegenskaper.

Inom byggbranschen är det nu stora förändringar på gång. Den nya tekniken gör att det inte behöver ta lika lång tid som tidigare, kostnaderna minskar och samtidigt så blir kraven på byggmaterial högre.

I byggprocesserna blir det allt vanligare att man använder 3D-projektering och hela branschen håller på att industrialiseras. 3D-projekteringen innebär att man nästan kan göra felfria tillverkningshandlingar för stålkonstruktioner. Tidigare undersökningar visar att man genom denna metod kan sänka kostanden med 10-20 rocent och även minska tiden det tar att bygga. För att höja kompetensen inom konstruktion och projektering är det viktigt med vidareutbildning. I många länder krävs det idag en certifiering för att få arbeta som konstruktör. Syftet med att använda sig av en certifiering är att kunna säkerställa färdigheten och kunskapsnivån hos de som konstruerar stålkonstruktioner.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
SIFU

”Nu kan jag se och lösa problem jag tidigare inte ens visste fanns. Mitt arbete har blivit effektivare och mycket roligare!" berättar Timmy Rudegran.

Läs mer
 Byggarbetsmiljösamordnare (BAS)...

Läs om vad Mikael och Jimmy tycker om kursen Byggarbetsmiljösamordnare (BAS) P och U - Grundkurs som de gick på SIFU.

Läs mer
En bra utbildningspartner helt e...

– Jag upplever JA Kompetens som väldigt professionella och lätta att samarbeta med, berättar Henrik Nilsson, Kompetensutvecklare på K-rauta Sverige.

Läs mer
Arbetsledning Steg 1 –SIFU

– Jag fick med mig nya användbara verktyg från kursen som jag kommer kunna ha med mig livet ut – enkla, men väldigt effektiva, berättar Mikael Lahti.

Läs mer