Visa utbildning.se som: Mobil

ESA Instruerad Person

Svensk Uppdragsutbildning
Kort om utbildningen
4 timmar
4 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-12-11 - Distans
Distans, Stockholm
Kommande starter
Distans
4 900 SEK
2020-12-11

Kursbeskrivning

Utbildning för icke fackkunnig personal som ska utföra arbete som innebär elektrisk fara. En instruerad person är den som har instruerats tillräckligt av fackkunnig person för att kunna undvika faror som elektricitet kan medföra. Denna utbildning ersätter den tidigare utbildningen ESA Tillträde.

Enligt elsäkerhetslagstiftningen ska innehavaren av en elanläggning se till att arbete som utförs på eller i anslutning till anläggningen görs på ett sådant sätt och utförs av eller under ledning av personer med sådana kunskaper och färdigheter att betryggande säkerhet ges mot personskada och sakskada. Vidare ska arbetsgivaren vidta alla åtgärder som behövs för att förebygga att arbetstagare utsätts för ohälsa eller olycksfall.

Publikationen ESA Instruerad Person är en anpassning av innehållet i ESA Grund och ESA Arbete och är tänkt att fungera som en anvisning för icke fackkunnig personal som ska utföra arbete i anslutning till en elanläggning där man tillämpar ESA, till exempel vid arbete i ställverk och driftrum, för att uppfylla ovan ställda krav.
En nyhet i publikationen är en ändrad tillträdeshantering med hjälp av dokumentet ESA Överenskommelse om tillträde, (ESA 013) som ska fyllas i av elanläggningsansvarig och entreprenör innan arbete påbörjas. I utbildningen går man även igenom vanligt förekommande definitioner och funktioner (roller) i en ESA-organisation, säkerhetsavstånd vid icke-elektriskt arbete, olika typer av säkerhetsåtgärder och riskhantering.

Giltighetstid

Utbildningen ska repeteras minst vart tredje år

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till icke fackkunnig personal som antingen ska utföra självständigt icke-elektriskt arbete där det finns en elektrisk fara, till exempel vid verksamhet i driftrum och ställverk, eller utföra arbete under ledning av fackkunnig elsäkerhetsledare.

Arbetsuppgifter kan vara städning och målning i driftrum, montering av stängsel runt anläggningar, service av släckutrustning, röjning, gräsklippning, kabelförläggning med mera.

Utbildningen är även lämplig för elanläggningsansvariga och eldriftledare, för att förstå appliceringen av tillträdeshanteringen i sin organisation.

Kursinnehåll

Utbildningen behandlar bland annat följande områden:

  • Elektriska faran
  • Funktioner (roller) i en ESA-organisation
  • Säkerhetsavstånd vid icke-elektriskt arbete
  • Säkerhetsåtgärder
  • Riskhantering
  • Tillträdeshantering
  • Arbetsmetoder

Examen, diplom m.m.

Efter genomförd utbildning utfärdas ett personligt intyg till deltagaren.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om ESA Instruerad Person, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 25 recensioner.

Peter Pantzar, Allt i Mark och Anläggning i sydsverige AB
(5)
Martin Johansson, Allt i Mark och Anläggning i sydsverige AB
(4)
Jouni Maikkula, Allt i Mark och Anläggning i sydsverige AB
(4)

Svensk Uppdragsutbildning

Svensk Uppdragsutbildning

Svensk Uppdragsutbildning är marknadsledande och erbjuder över 100 olika högkvalitativa utbildningar inom branscherna Bygg & Anläggning, El, Ledarskap & Individutveckling, Personal, Skog, Teknik & Industri, Transport och Verksamhet. Varje år genomför vi över 1 200 utbildningtillfällen med sammanlagt över 17...


Läs mer om Svensk Uppdragsutbildning och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Svensk Uppdragsutbildning

Logementsvägen 4
281 35 Hässleholm

 Visa telefonnummer

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen ESA Instruerad Person från Svensk Uppdragsutbildning, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
(4,7)
Baseras på 25 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 7422 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar