Visa utbildning.se som: Mobil

Strategiskt styrelsearbete

StyrelseAkademien Stockholm
Kort om utbildningen
8 timmar
7 900 - 15 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Kontakta oss för mer information - Sverige
Företagsanpassad utbildning
   
Distans, Rikstäckande, Stockholm
Strategi

Kursbeskrivning

Ökat fokus i styrelsearbetet: Strategi ur ett styrelseperspektiv

Under denna utbildningsdag får du lära dig hur man praktiskt kan arbeta med strategiska frågor. Under dagen får du veta hur tongivande ”gurus” tänker samtidigt som du genom övningar får handfasta råd kring hur strategiarbete kan gå till.

En av styrelsens viktigaste uppgifter är att arbeta med bolagets långsiktiga tillväxt och överlevnad. Då blir de strategiska frågorna på olika nivåer avgörande för framgång. Under denna utbildningsdag får du lära dig hur man praktiskt kan arbeta med strategiska frågor.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till dig som är ägare, styrelseledamot, VD eller ingår i en ledningsgrupp i sammanhanget små- och medelstora privata aktiebolag (SME-bolag). Vi ser helst att du har gått StyrelseAkademiens Rätt fokus-utbildning eller liknande.

Kursinnehåll

  • Vad innebär strategi
  • Vad säger gurus om strategi
  • Företagets styrning
  • Strategiska handlingsplanen
  • Vad krävs för att beslut ska bli till handling
  • Positionering
  • Praktisk strategi med övningsföretag

Det finns många nivåer på strategiarbete och vi koncentrerar oss på området "affärsstrategi" med många exempel. Det ingår även några gruppuppgifter där en går ut på att utveckla en affärsidé och strategi för hur ett företag kan växa snabbt trots att produkten är ganska enkel.

Kursen är främst inriktad mot SME dvs små och medelstora företag och den vardag dessa lever i. Ta möjligheten att investera i din egen kreativitet med hjälp av andras erfarenheter.

Upplägg

Utbildningen är uppdelad i 2 block och blandas med teori och praktiska övningar. Det ges stor möjlighet att byta erfarenheter både med de övriga deltagarna och med våra erfarna lärare.

Längd på utbildningen: Totalt 8 timmar fördelat på 2 halvdagar eller 1 heldag (Du kan gå utbildningen online eller i klassrum)

Utbildningens pris: Medlemspris 5 900 sek + moms, Icke medlemspris 7 900 sek + moms. I avgiften ingår dokumentation och litteratur.

Kursledare

Petra Palmgren Lindwall brinner för tillväxt och har under hela sin karriär arbetat med förändrings- och utvecklingsarbete med fokus på affärer.Sedan 2006 har Petra arbetat med styrelsearbete i ägarledda och entreprenöriella tillväxtbolag och sedan 2012 arbetar Petra professionellt med styrelseuppdrag.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Strategiskt styrelsearbete, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

StyrelseAkademien Stockholm

Välkommen till StyrelseAkademien Stockholm!

StyrelseAkademien är en ideell och oberoende förening för utveckling av styrelsearbetare och styrelsearbete. Vi samlar 7 000 styrelseledamöter och ägare från norr till söder i våra 16 lokalföreningar. Tillsammans professionaliserar vi styrelsearbetet i Sverige. Vi utbildar styrelseledamöter och ägare inom...


Läs mer om StyrelseAkademien Stockholm och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

StyrelseAkademien Stockholm

Jakobsbergsgatan 16
103 27 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Strategiskt styrelsearbete!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 10 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Strategiskt styrelsearbete från StyrelseAkademien Stockholm, fyll i dina uppgifter: