Visa utbildning.se som: Mobil

Skriv boken! Från idé till färdig bok

Studiefrämjandet i Stockholm
Kort om utbildningen
7 tillfällen
2 400 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2021-10-14 18:00 - Distans
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

Har du alltid velat skriva en bok? Går du med drömmar om att ge ut en diktsamling, självbiografi, roman, sci-fi serie, fackbok eller något helt nytt? Den här är en kurs för att SKRIVA BOKEN.

Kursbeskrivning

Under kursen får du redskap och vägledning för att ta dina tankar, idéer eller utkast av ett bokprojekt vidare till färdigt bokmanus att självpublicera för dina närmaste eller pitcha till ett stort förlag. Under sju veckor går vi igenom grunderna i att skriva, redigera och strukturera en bok. Vi diskuterar, testar och lär oss under lättsamma och roliga former som passar såväl nybörjare som mer erfarna författare.

Frågor vi tillsammans besvarar under kursen är: Hur gör man egentligen för att skriva en bok? Hur går man från idé till färdigt bokmanus? Vad är dramaturgi? Plot threads? Prosalyrik? World building? Drivkrafter? Inre och yttre konflikter? Hur skriver man dialog? Spänning? Humor? Karaktärsutveckling? Scener som känns ger läsaren gåshud, gapskratt eller tårar?

Och sist men inte minst: vad händer när boken är klar?

Under kursen finns tid för att ställa egna frågor, samt att skriva och redigera på sitt bokprojekt. Vi håller gruppen liten och varje deltagare får utrymme att hitta nästa steg i sin process, med hjälp av coachning, kunskap och respons. Vi växlar mellan att arbeta i helgrupp och i basgrupper som stöttar varandra i sina respektive bokprojekt. Och så har vi det kul, kreativt och interaktivt längs vägen, såklart.

Såväl nybörjarskrivare som etablerade författare är välkomna och kommer ges konkreta redskap och ett stöttande sammanhang för att ta sitt bokprojekt från idé till färdigt manus.

Kursupplägg

Antal tillfällen: 7 ggr

Kursstart v.41, uppehåll höstlov v.44, kursavslut v.48

Tid: kl 18.00-20.15

Dag: Torsdagar

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs

Plats: Digitalt via Zoom, dator eller surfplatta med god uppkoppling krävs

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Kursledare

Kursledaren är Agnes Török, flerfaldigt prisbelönt poet, författare och antologiredaktör utgiven på två språk. Agnes har jobbat med skrivande under tio års tid, publicerat fem böcker och hållt två TED talks. Förutom att skriva själv håller Agnes också skrivarkurser runt om i landet och världen - på universitet, folkhögskolor, bibliotek och litteraturfestivaler. Den här kursen innehåller hens bästa tips och tricks, samt personlig coachning, respons och vägledning, för att ta ditt bokprojekt från idé till färdigt manus.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Skriv boken! Från idé till färdig bok, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Studiefrämjandet i Stockholm

Studiefrämjandet i Stockholm

Studiefrämjandet är ett av Sveriges största studieförbund med ett brett utbud kurser, utbildningar och kulturarrangemang. Vi är partipolitiskt, fackligt och religiöst obundna. En ideell förening grundad av 19 medlems-organisationer inom djur, natur och kulturområdet.Terminsvis erbjuder vi drygt 350 olika kurser....


Läs mer om Studiefrämjandet i Stockholm och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Studiefrämjandet i Stockholm

Norrtullsgatan 12 N
102 35 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.studieframjandet.se

Recensioner
Bli den första att recensera Skriv boken! Från idé till färdig bok!
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Skriv boken! Från idé till färdig bok från Studiefrämjandet i Stockholm, fyll i dina uppgifter: