Visa utbildning.se som: Mobil

Illustrator kurs-Distans

Studiefrämjandet i Stockholm
Kort om utbildningen
4 tillfällen
3 300 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2021-10-28 - Distans
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

Adobe Illustrator är det ledande illustrationsprogrammet för utformning av professionell vektorbaserad grafik. Genom denna grund kurs på distans får du kunskaper för att skapa grafiskt material anpassat för tryck och webb. Inga lektioner sker i realtid, du startar och genomföra kursen när du önskar.

Innehåll

Under kursen arbetar vi med vektorbaserad grafik. Med hjälp av alla viktiga verktyg och grundläggande funktioner skapar du dina egna illustrationer.

Moment:

 • Linjer och objekt
 • Ritverktyg
 • Penselverktyg
 • Bildkalkering och beskärning
 • Lagerhantering
 • Färger och övertoningar
 • Övergång
 • Text
 • Symboler
 • Mönster
 • Effekter
 • Praktiska övningar och egna experiment med vektorbaserad grafik

Kursmaterial

Undervisningsfilmer, praktiska övningar och ett kompendium i PDF-format, där kursens moment finns dokumenterade, får du genom distansplattformen. Du kan titta på undervisningsfilmerna flera gånger och öva i din egen takt.

Kurslitteratur ingår inte i kursavgiften. Du kommer du att få information om vilken kurslitteratur som gäller och var du kan köpa böckerna innan kursen startar. 

Förkunskaper

Goda kunskaper i Mac eller PC. Inga förkunskaper i Adobe Illustrator krävs.

Datorutrustning

Du genomför kursen på din egen dator PC eller Mac. Du behöver programvaran Adobe Illustrator CC för dina praktiska övningar. Men du kan även använda Illustrators tidigare versioner.

Genomförande

När du anmält dig till kursen får du anmälningsbekräftelse. Faktura skickas innan kursen startar. På kursens startdag får du som deltagare, via en undervisningsplattform, tillgång till första lektionen. Då får du också utförlig information om hur kursen ska genomföras.

De kommande 3 lektionerna levereras med en veckas mellanrum. Lektionerna består av undervisningsfilmer och olika information. Du tränar och praktiserar på din egen dator med Adobe Illustrator CC.

Du kan genomföra respektive lektion när som helst under veckan. Ingen undervisning sker i realtid, men vi uppmuntrar deltagarna att genomföra lektionen under den aktuella veckan. Om du skulle få förhinder att genomföra lektionen under den aktuella veckan går det att ta igen den i efterhand.

Efter kursens slut har du tillgång till undervisningsplattformen i 2 månader för att kunna repetera och/eller ta igen lektioner du inte haft möjlighet att genomföra aktuell vecka.

Under kursen kommunicerar vi med varandra via undervisningsplattformen, så att frågor som uppstår kan lyftas där. Det finns möjligheter för deltagarna att kommunicera med kursledaren i realtid, detta bestäms mellan kursledaren och deltagarna under kursens gång när det passar bäst.

Undervisningsfilmerna är baserade på Windows-version av Adobe Illustrator CC. Programmets språk är svenska. Om du använder Mac-dator kan några detaljer skilja sig men i stora drag överensstämmer versionerna med varandra. Både PC- och Macintoshanvändare får information om kortkommandon.

Support

Support på grundkursrelaterade moment ingår i kursavgiften. Under kursen ges support via vår undervisningsplattform och efter kursen via e-post.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

För dig som vill lära dig grunderna, arbeta med grafisk produktion och skapa egna vektorbaserade illustrationer. Målet med kursen är att efter kursen ska du kunna hantera de vanligaste momenten i Illustrator och ha kännedom om hela processen från idé till färdig illustration.

Investering

Om kursavgiften ska betalas av ett företag får du möjlighet att ange faktureringsadressen när du klickat på Gå vidare efter att du fyllt i den grundläggande informationen i anmälningsformuläret.

Om du ska betala kursen själv finns det möjlighet att dela upp betalningen på två eller tre gånger med en månads mellanrum. Detta kostar inget extra. Ange i meddelandefältet om du vill dela upp betalningen.

Kursledare

Nataliia Sverchkova är grafisk formgivare och privatlärare i grafisk design. Hon har erfarenhet av Adobe-programundervisning och arbetar yrkesmässigt i de program hon undervisar i. Nataliia är utbildad inom grafisk design på Moskvas statliga S.G. Stroganov akademi inom industriell och tillämpad konst. Hennes främsta intressen är design, konst, språk och andra länders kulturer. Hon undervisar och delar med sig av sina kunskaper på ett inspirerande sätt.

Examen, diplom m.m.

Om du vill ha kursintyg, efter att du har genomfört kursen meddelar du detta till kursledaren.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Illustrator kurs-Distans, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Studiefrämjandet i Stockholm

Studiefrämjandet i Stockholm

Studiefrämjandet är ett av Sveriges största studieförbund med ett brett utbud kurser, utbildningar och kulturarrangemang. Vi är partipolitiskt, fackligt och religiöst obundna. En ideell förening grundad av 19 medlems-organisationer inom djur, natur och kulturområdet.Terminsvis erbjuder vi drygt 350 olika kurser....


Läs mer om Studiefrämjandet i Stockholm och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Studiefrämjandet i Stockholm

Norrtullsgatan 12 N
102 35 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.studieframjandet.se

Recensioner
Bli den första att recensera Illustrator kurs-Distans!
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Illustrator kurs-Distans från Studiefrämjandet i Stockholm, fyll i dina uppgifter: