Visa utbildning.se som: Mobil

Föreningskunskap / Styrelseutbildning - två kvällar

Studiefrämjandet i Stockholm
Kort om utbildningen
2 tillfällen
Nästa tillfälle: 2021-10-05 17:30 - Distans
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

Grundläggande föreningskunskap för dig som är aktiv i en ideell förening (ej bostadsrättsförening). Lär dig allt du behöver veta och lite till!

Digital kurs där du får träffa andra som är aktiva i olika ideella föreningar. Föreläsning varvas med korta samtal i grupp, där vi lär och inspireras av varandra. Vi träffas i ett digitalt mötesrum i Zoom, så att du kan delta tryggt och säkert hemifrån. Kursmaterial ingår.

Kursinnehåll

  • Föreningens grunder
  • Stadgans betydelse
  • Årsmötets funktion, rättigheter och skyldigheter
  • Styrelsemöten
  • Hur man skriver protokoll 
  • Styrelsens beslutskompetens och beslutens giltighet
  • Styrelsemedlemmarnas roller
  • Beslut, avtal och lag – vad gäller?
  • Styrelsens juridiska ansvar för fattade beslut
  • GDPR

Tisdag 5 oktober + torsdag 7 oktober kl. 17.30-21.00 (det är viktigt att du deltar vid båda kurstillfällena)

Så här deltar du digitalt

Kursen genomförs med det digitala mötesverktyget Zoom som är enkelt att använda och koppla upp sig till. För att delta behöver du en dator eller surfplatta (mobiltelefon rekommenderas ej) med internetuppkoppling, mikrofon och kamera.

Du kopplar upp dig från en inbjudningslänk som du får efter anmälan. Vi öppnar alltid upp det digitala rummet 15 minuter innan kursstart så alla kan ansluta i lugn och ro.

Du förväntas under kursen kunna hantera din egen teknik, och använda mikrofon och kamera. Testa tekniken i god tid innan med en vän eller familjemedlem. Ibland kan vi på Studiefrämjandet erbjuda prova-på-tillfällen i Zoom, hör av dig snarast om du har behov av det. Det finns mycket begränsad tid till teknisk support under själva kurstillfället. 

Begränsat antal platser - anmäl dig redan idag!

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Investering

Pris: 1 500 kr. Kostnadsfritt för personer från grupp eller förening som har ett aktivt samarbete med Studiefrämjandet Stockholms län.

För att gå kursen gratis, ange din anmälan vilken grupp/förening du tillhör samt din kontaktperson på Studiefrämjandet Stockholm. Då makuleras fakturan med din kallelse. Om någon annan än du själv ska betala din kursavgift, ange fakturaadress i din anmälan.

Välkommen med din anmälan!

Kursledare

Malin Welander

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Föreningskunskap / Styrelseutbildning - två kvällar, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Studiefrämjandet i Stockholm

Studiefrämjandet i Stockholm

Studiefrämjandet är ett av Sveriges största studieförbund med ett brett utbud kurser, utbildningar och kulturarrangemang. Vi är partipolitiskt, fackligt och religiöst obundna. En ideell förening grundad av 19 medlems-organisationer inom djur, natur och kulturområdet.Terminsvis erbjuder vi drygt 350 olika kurser....


Läs mer om Studiefrämjandet i Stockholm och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Studiefrämjandet i Stockholm

Norrtullsgatan 12 N
102 35 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.studieframjandet.se

Recensioner
Bli den första att recensera Föreningskunskap / Styrelseutbildning - två kvällar!
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Föreningskunskap / Styrelseutbildning - två kvällar från Studiefrämjandet i Stockholm, fyll i dina uppgifter: