Visa utbildning.se som: Mobil

Bokföring från början - distanskurs

Studiefrämjandet i Stockholm
Kort om utbildningen
10 tillfällen
2 900 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2021-10-14 - Distans
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

Lär dig bokföring från grunden och få samtidigt goda grundkunskaper inom redovisningsområdet. Kursen genomförs i en distansplattform med undervisningsfilmer. Eftersom inga lektioner sker i realtid kan du starta och genomföra kursen när du önskar.

Kursmaterial

För att kunna genomföra kursen måste du ha böckerna Bokföring från början, faktabok och lösningar. De ingår inte i kursavgiften. Du kommer du att få information om vilken version som gäller och var du kan köpa böckerna innan kursen startar.  

Innehåll

 • Bokföringens begrepp
 • BAS-kontoplanen
 • Löpande dubbel bokföring
 • Balans- och resultaträkning
 • Moms
 • Kreditaffärer
 • Personalutgifter
 • Skattekonto
 • Skattedeklaration
 • Avstämning
 • Periodiseringar

Förkunskaper

Inga förkunskaper i bokföring krävs. Kursen startar precis från grunden.

Datorutrustning

Eftersom undervisningsplattformen är helt webbaserad kan du genomföra kursen i mac, pc eller på surfplatta.

Genomförande

När du anmält dig till kursen får du anmälningsbekräftelse. Faktura skickas innan kursen startar. På kursens startdag får du som deltagare, via en undervisningsplattform, tillgång till första lektionen. Då får du också utförlig information om hur kursen ska genomföras.
De kommande 9 lektionerna levereras med en veckas mellanrum.

Lektionerna består av undervisningsfilmer och annan information. Du tränar och praktiserar i kurslitteraturen Bokföring från början, där det finns många övningar på varje moment. 

Ingen undervisning sker i realtid, men vi uppmuntrar deltagarna att genomföra lektionen under den aktuella veckan. Det finns möjligheter för deltagarna att kommunicera med kursledaren i realtid, detta bestäms mellan kursledaren och deltagarna under kursens gång när det passar bäst.

Om du skulle få förhinder att genomföra lektionen under den aktuella veckan går det att ta igen den i efterhand. Efter kursens slut har du tillgång till undervisningsplattformen i 2 månader för att kunna repetera och/eller ta igen lektioner du inte haft möjlighet att genomföra aktuell vecka.

Under kursen kommunicerar vi med varandra via undervisningsplattformen, via chattfunktionen så att frågor som uppstår kan lyftas där.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Kursen riktar sig till dig som vill lära dig bokföring från grunden, för att sedan kunna tillämpa kunskaperna praktiskt i bokföringsprogram. Målet med kursen är att du ska behärska de teoretiska kunskaper som behövs för att sköta bokföring självständigt i ett mindre företag eller assistera i ett större.

Investering

Om kursavgiften ska betalas av ett företag får du möjlighet att ange faktureringsadressen när du klickat på Gå vidare efter att du fyllt i den grundläggande informationen i anmälningsformuläret.

Om du ska betala kursen själv finns det möjlighet att dela upp betalningen på två eller tre gånger med en månads mellanrum. Detta kostar inget extra. Ange i meddelandefältet om du vill dela upp betalningen.

Kursledare

Ariel Borenstein är civilekonom. Han var anställd i 30 år vid Skatteverket där han bl.a. granskade företagsdeklarationer och utredde aktieförsäljningar. Numera är han skattekonsult och frilansjournalist.

Examen, diplom m.m.

I sista lektionen finns ett kunskapstest. När du genomfört det får du intyg.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Bokföring från början - distanskurs, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Studiefrämjandet i Stockholm

Studiefrämjandet i Stockholm

Studiefrämjandet är ett av Sveriges största studieförbund med ett brett utbud kurser, utbildningar och kulturarrangemang. Vi är partipolitiskt, fackligt och religiöst obundna. En ideell förening grundad av 19 medlems-organisationer inom djur, natur och kulturområdet.Terminsvis erbjuder vi drygt 350 olika kurser....


Läs mer om Studiefrämjandet i Stockholm och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Studiefrämjandet i Stockholm

Norrtullsgatan 12 N
102 35 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.studieframjandet.se

Recensioner
Bli den första att recensera Bokföring från början - distanskurs!
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Bokföring från början - distanskurs från Studiefrämjandet i Stockholm, fyll i dina uppgifter: