Visa utbildning.se som: Mobil

Stresshantering och återhämtning för chefer och ledare

STQM Management
Kort om utbildningen
1 dag
Nästa tillfälle: Företagsanpassad utbildning - Sverige
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande

Kursbeskrivning

Hej och välkommen till oss på STQM.

Mitt namn är Sören Hjälm och jag är KBT-terapeut och forskare inom stress och utbrändhet vid Örebro universitet. Det är jag som håller i utbildningen kring stresshantering och återhämtning.

Det här är en utbildning som vänder sig till både chefer och medarbetare.

En del av utbildningen är teoretisk. Vi tittar på biologiska orsaker till stress, hur olika beteendeprofiler kan uppleva situationer olika, du får lära dig upptäcka tidiga varningssignaler och symptom på ohälsosam stress.

En stor del av utbildningen är också praktisk. Vi tränar på att hantera de vanligaste tankefällorna. Vi går igenom strategier för att minska upplevelsen av stress och du får med dig konkreta evidensbaserade verktyg för stresshantering att använda i vardagen. Vi pratar också om vikten av återhämtning – vilka beteenden och aktiviteter får oss att må bra?

Det blir en fullmatad dag som kommer att ge dig stor nytta både privat och i arbetslivet. Varmt välkommen!

Målgrupp

Denna utbildning passar alla – både chefer och medarbetare – i en verksamhet. Insatsen kan ingå som en del i ett större utbildningsprogram eller genomföras som en fristående heldagsutbildning.

Utbildningen skräddarsys för grupper om minst fem personer. 

Kursinnehåll

Utbildningen innehåller följande moment

 • Vad är stress – biologiska orsaker som förklarar hur vi hanterar dagliga utmaningar och situationer
 • Lär dig tolka varningssignaler och symptom på stress både hos dig själv och andra
 • Olika personlighetsdrag och beteenden reagerar olika på stress
 • Hitta balansen mellan över- och understimulering
 • De vanligaste tankefällorna och hur du kan undvika dessa
 • Vikten av återhämtning – beteenden och aktiviteter som får oss att må bra
 • Strategier för att minska upplevelsen av stress
 • Så skapar du lugn och fokus även i tuffa situationer. Evidensbaserade verktyg för stresshantering – kunskap och praktisk träning
 • Deltagarnas egna hälsomål diskuteras och följs upp

Tid & plats

Praktisk information

Utbildningen är företagsanpassad. Kontakta oss för en offert om ni är minst fem personer från er organisation som vill gå!

Kursledare

Sören HjälmSören Hjälm

Sören Hjälm har lång och gedigen erfarenhet av att behovsanpassa, skapa och genomföra utbildningar, program och föreläsningar. Han har utbildat och coachat människor från många olika branscher och befattningar, och har lång erfarenhet av grupputvecklings- och ledarutvecklingsuppdrag. Han är en inspirerande och uppskattad föreläsare som bjuder på både skratt och allvar.

Sören är forskare kring stress och utbrändhet vid Örebro universitet och fil. doktor i idrottsvetenskap med inriktning mot psykologi. Han är certifierad KBT-terapeut samt handledare för Försvarshögskolans Utvecklande ledarskap.

Sagt av tidigare deltagare

 • Väldigt bra och underhållande, tiden sprang iväg! 
 • Ett mycket intressant ämne som ligger mig varmt om hjärtat. Bra, tydlig och intressant föreläsning som kan användas både i arbetsliv och privatliv. En viktig livskunskap!
 • Mycket intressant ämne och bra föreläsning med många reflektioner och exempel. Sören gjorde det intressant och lättförståeligt.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Stresshantering och återhämtning för chefer och ledare, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Olov Sundström, Bricon
(5)
En tänkvärd och spännande föreläsning inom ett mycket relevant område. Upplägget var jättebra med en kombination av vetenskap, konkreta tips och tid för reflektion. Sören förmedlar kunskapen på ett jordnära och lättförståeligt sätt.
Sandra
(5)
Mycket intressant ämne och bra föreläsning med många reflektioner och exempel. Sören gjorde det intressant och lättförståeligt.
Isak
(4)
Väldigt bra och underhållande, tiden sprang iväg!

STQM Management

STQM Management

Vi älskar motivation och engagemang STQM är ett konsultföretag som arbetar med att kompetensutveckla individer och organisationer. Vi anser att engagerade och motiverade medarbetare och chefer är organisationens viktigaste resurs. Kompetensutveckling måste därför vara optimalt och individuellt utformad och anpassad för...


Läs mer om STQM Management och visa alla utbildningar.
Recensioner
Stresshantering och återhämtning för chefer och ledare
Kursrecensioner
(4,7)
Baseras på 4 recensioner
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 23 recensioner
Alla recensioner för arrangören