Visa utbildning.se som: Mobil

Stresshantering – inspirerande föreläsning för chefer och medarbetare

STQM Management
Kort om utbildningen
2 timmar
Nästa tillfälle: Enligt överenskommelse - Sverige
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande

Kursbeskrivning

Föreläsning (2h) kring stresshantering med forskare Sören Hjälm

stresshantering

Arbetsgivarens ansvar för att skapa en god och hälsosam arbetsmiljö är en ytterst aktuell fråga. Men mycket kan också göras på individnivå. Förmågan att hantera och förebygga stress är en viktig färdighet för att undvika att drabbas av olika stressreaktioner och för att arbeta effektivt.

Vill du lättare kunna påverka din vardag på jobbet och må och fungera bättre? Välkommen att boka vår eftertraktade stressföreläsning.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Arbetsgrupper, företag och organisationer – stora som små.

Kursinnehåll

Vad handlar föreläsningen kring stresshantering om?

Syftet med föreläsningen är att öka förståelsen för hur människan påverkas av stress och ge förslag på strategier för att förbättra förmågan till stresshantering.

Detta går vi igenom 

  • Definition av begreppen stress och stressorer
  • Genomgång av olika stressreaktioner
  • Konsekvenser av kortvarig respektive långvarig stress
  • Olika strategier för att hantera den upplevda stressen
  • Vikten av återhämtningen

Upplägg

Föreläsning

Ca 2 timmar i era lokaler eller hos oss på Södermalm, Stockholm. 

Föreläsningen om stresshantering kan ingå som en del i ett större utbildningsprogram eller genomföras ett inslag vid t.ex. ett ledningsgruppsmöte eller en arbetsplatsträff. Den passar även bra under mer avslappnade former som t.ex. vid en kick-off eller som en afterwork-aktivitet.

Investering

Kontakta oss för en offert. 

Kursledare

Sören Hjälm är forskare kring stress och utbrändhet vid Örebro universitet, och en inspirerande och uppskattad föreläsare som bjuder på både skratt och allvar.

Han har lång och gedigen erfarenhet av att behovsanpassa, skapa och genomföra utbildningar, program och föreläsningar. Han har utbildat och coachat människor från många olika branscher och befattningar, och har lång erfarenhet av grupp- och ledarutvecklingsuppdrag.

Kombinationen av en gedigen akademisk plattform och en särpräglat pedagogisk förmåga samt en närvarande och sympatisk personlighet, garanterar stor kundnytta.

Sören är certifierad KBT-terapeut samt handledare för Försvarshögskolans Utvecklande ledarskap. Han är fil. doktor i idrottsvetenskap med inriktning mot psykologi. 

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Stresshantering – inspirerande föreläsning för chefer och medarbetare, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 9 recensioner.

Sundsvalls Expressbyrå AB
(4)
Duktigt och pedagogisk. Man skulle kanske behöva lite mer information om hur man gör i praktiken när man blir stressad.
Mats Bergström, Sundsvalls Express AB
(4)
Jag fick en tankeställare, en utbildning man inte får för lite av. skulle även tänka mig att gå enskilt för att se hur stressad jag är och om jag är på väg åt fel håll. Mår inte dåligt av stress men i bland tar jag med mig jobbet hem. en väg ledning att tänka på.
Kim Reis, Sundsvalls express
(5)
Sören var sjukt trevlig, lugn och rolig. Han pratade på ett sätt som alla förstod på. Hade velat ha lite fler verktyg kanske för hur man ska tänka och göra på jobbet. Annars är jag jätte nöjd med detta!

STQM Management

STQM Management

Vi älskar motivation och engagemang STQM är ett konsultföretag som arbetar med att kompetensutveckla individer och organisationer. Vi anser att engagerade och motiverade medarbetare och chefer är organisationens viktigaste resurs. Kompetensutveckling måste därför vara optimalt och individuellt utformad och anpassad för...


Läs mer om STQM Management och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

STQM Management

The Park
Magnus Ladulåsgatan 3
118 65 Stockholm

 Visa telefonnummer

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Stresshantering – inspirerande föreläsning för chefer och medarbetare från STQM Management, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
(4,7)
Baseras på 9 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 56 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar