Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Stresshantering – förstå och förändra

STQM Management
Kort om utbildningen
2 timmar
495 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Börja när du vill - Distans
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

STQMs webbutbildning i stresshantering fokuserar på fysiska och psykiska stressreaktioner – när, hur och varför reagerar vi som vi gör? 

Utan att förminska arbetsgivarens ansvar för en god arbetsmiljö, ger den här utbildningen dig ett bra komplement när det gäller de delar som du själv kan ta makten över, nämligen din kropp och dina tankar! 

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Webbutbildningen i stresshantering vänder sig till dig som är intresserad av hur och varför biologi och evolution ibland ställer till det för oss i dagens samhälle och hur du själv kan påverka din egen upplevelse av stress.

Är ni flera på din arbetsplats som går utbildningen finns det också goda förutsättningar för att använda utbildningsmaterialet som underlag i uppföljande gruppdiskussioner.

Kursinnehåll

Stresshantering – när biologi och evolution ställer till det för oss i dagens samhälle

Kursen innehåller teoretisk kunskap om vår hjärna och trecirkelmodellen, om hur och varför biologi och evolution ibland ställer till det för oss i dagens samhälle. Du får också praktiska verktyg och råd att använda dig av i vardagssituationer. 

Efter varje avsnitt finns ett antal frågor att reflektera kring. Du har också möjlighet att löpande göra egna anteckningar i systemet under utbildningens gång.

Utbildningen går igenom: 

  • Kunskap om hjärnan: Hjärnans olika delar och dess funktioner och reaktioner. Vår hjärna är inte riktigt anpassad för livet här och nu, utan reagerar fortfarande som om vi vore stenåldersmänniskor. Hur märks det? 
  • Mentalisering: Förmågan att kunna se sig själv utifrån och andra inifrån. 
  • Trecirkelmodellen: Hotsystemet – som aktiverar vår reptilhjärna och sätter kroppen i alarmberedskap. Utforskarsystemet – som stimulerar oss att göra nya upptäckter och söka kickar. Trygghetssystemet – som ger oss en känsla av lugn och välmående och är skapat för att skydda oss. 
  • Funktionell beteendeanalys: Ett verktyg som har sitt ursprung i KBT (kognitiv beteendeterapi). Det hjälper dig att konkretisera och logiskt analysera situationer som du upplever som stressande och hotfulla. Kursledaren går igenom verktyget och sedan får du prova själv hemma.  
  • Avslutning: Avslutningsvis får du tips på hur du kan fördjupa dig ytterligare inom ämnet. Sören delar med sig av olika bloggar och artiklar, och ger förslag på övrig litteratur kring stresshantering. Du har också möjlighet att beställa ett kursintyg. 

Upplägg

Utbildningen motsvarar en tvåtimmars stressföreläsning, med möjlighet att reflektera kring olika frågor kopplade till varje avsnitt. Stressforskare Sören Hjälm delar med sig av både teoretisk kunskap och praktiska verktyg och råd att använda dig av i vardagssituationer. 

För att bidra till en avstressande upplevelse är utbildningen illustrerad av Gebbe Björkman, som är en av Sveriges främsta naturkonstnärer. 

Investering

Pris: 495 kr exkl. moms. 

Tid: Kursen tar totalt ca 2 timmar att genomföra. 

Du kan när som helst pausa och sedan fortsätta där du slutade, eller gå tillbaka och repetera utvalda delar. Du har fri tillgång till kursen under 3 månader från köpdatum. 

Kursledare

STQM har tagit fram utbildningen i stresshantering tillsammans med Sören Hjälm som är forskare inom stress och utbrändhet. 

Sören är dessutom certifierad KBT-terapeut och har lång erfarenhet av att skapa och genomföra olika utbildningar och utvecklingsprogram inom ledarskap och stressrelaterade frågor.  

Sören

Examen, diplom m.m.

Efter avslutad utbildning har du möjlighet att beställa ett personligt diplom/kursintyg. 

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Stresshantering – förstå och förändra, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 4 recensioner.

Kursdeltagare
(4)
Spännande och lärorikt, med ett bra och klart upplägg av kursen.
Kursdeltagare
(5)
Föreläsningarna och texterna är väldigt tydliga och lätta att följa med. Det är jättebra med reflektionsfrågorna som sammanfattar det som har gåtts igenom i avsnittet.
Kursdeltagare
(5)
Mycket intressant och givande i sin helhet. Jag gillar strukturen och att man tydligt kan följa de olika stegen i menyn, och där också se hur långt man kommit. Pedagogiskt och lättförståeligt med bra exempel som är tydliga och lätta att relatera till.

STQM Management

STQM Management

Vi älskar motivation och engagemang STQM är ett konsultföretag som arbetar med att kompetensutveckla individer och organisationer. Vi anser att engagerade och motiverade medarbetare och chefer är organisationens viktigaste resurs. Kompetensutveckling måste därför vara optimalt och individuellt utformad och anpassad för...


Läs mer om STQM Management och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

STQM Management

The Park
Magnus Ladulåsgatan 3
118 65 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 56 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar