Visa utbildning.se som: Mobil

Stress Management

STQM Management
Kort om utbildningen
2 timmar
Företagsanpassad utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

2 timmar In-House föreläsning

Förmågan att hantera stress varierar. Utmaningen är att ställa rimliga krav på sig själv i förhållande till de egna resurserna. Arbetsgivare och medarbetare tar gemensamt ansvar för att förbättra och förebygga stress som påverkar hälsa och prestationer negativt. Det är det vi kallar Stress Management! 

Vi kan hjälpa er att framgångsrikt hantera och minska stress på både individ- och organisationsnivå.

Stress management med cirkelmodellen

Arbetsgivarens ansvar för förebyggande och rehabilitering är en aktuell fråga och vi kan förvänta oss förändringar i lagar och regler. Men mycket kan också göras på individnivå. Även om ansvaret för att tillhandahålla möjlighet och verktyg ligger på arbetsgivaren så måste individen själv ta ansvar för sitt agerande och beteende.

Förmågan att hantera och förebygga stress är en viktig färdighet för att undvika att drabbas av olika stressreaktioner samt för att kunna arbeta effektivt. Det går att förbättra förmågan på individ- och organisationsnivå.

Vill du påverka din vardag på jobbet och må och fungera bättre? Välkommen att boka vår eftertraktade stressföreläsning.

Frukostföreläsning

Ca 2 timmar i era lokaler.  

Investering

9.600 SEK  exkl. moms

Målgrupp

Arbetsgrupper, företag och organisationer - stora som små.

Kursinnehåll

Vad handlar föreläsningen om?

Syftet med föreläsningen är att öka förståelsen för hur människan påverkas av stress och ge förslag på strategier för att förbättra förmågan att hantera den upplevda stressen.

Vad lär ni er?

  • Definition av begreppen stress och stressor
  • Genomgång av olika stressreaktioner
  • Konsekvenser av kortvarig respektive långvarig stress
  • Olika strategier för att hantera stress
  • Vikten av återhämtningen

Upplägg

Föreläsning

Ca 2 timmar i era lokaler.  

Kursledare

Sören Hjälm har lång och gedigen erfarenhet av att behovsanpassa, skapa och genomföra utbildningar, program och föreläsningar. Han har utbildat och coachat människor från många olika branscher och befattningar, och har lång erfarenhet av grupputvecklings- och ledarutvecklingsuppdrag.

Kombinationen av en gedigen akademisk plattform och en särpräglat pedagogisk förmåga samt en närvarande och sympatisk personlighet, garanterar stor kundnytta.

Sören är certifierad KBT-terapeut samt handledare för Försvarshögskolans Utvecklande ledarskap. Han är fil. doktor i idrottsvetenskap med inriktning mot psykologi. Han är också forskare kring stress och utbrändhet vid Örebro universitet.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Stress Management, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Bodil
(5)
Otroligt koncist och häftigt att du hann med så mycket på den korta tiden! Har läst mycket om detta på egen hand och genom universitetsstudier men detta var mycket nyttigt och gav nya insikter.
Arash
(4)
Stimulerande, interaktivt (väckte engagemang), hög igenkänning. Tack!
Eva
(5)
Grundat i forskning vilket ger djup men ändå lätt och pedagogiskt.

STQM Management

STQM Management

Vi älskar motivation och engagemang STQM är ett konsultföretag som arbetar med att kompetensutveckla individer och organisationer. Vi anser att engagerade och motiverade medarbetare och chefer är organisationens viktigaste resurs. Kompetensutveckling måste därför vara optimalt och individuellt utformad och anpassad för...


Läs mer om STQM Management och visa alla utbildningar.
Recensioner
Stress Management
Kursrecensioner
(4,8)
Baseras på 5 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 23 recensioner.
Alla recensioner för arrangören