Visa utbildning.se som: Mobil

Arbetsgivarens rehabiliteringsansvar

STQM Management
Kort om utbildningen
1 dag
Nästa tillfälle: Enligt överenskommelse - Sverige
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande

Kursbeskrivning

Med STQMs företagsanpassade utbildning kring arbetsgivarens rehabiliteringsansvar får du teoretisk kunskap kring juridik och regelverk, i kombination med praktiska verktyg att använda för att få rätt dokumentation på plats och få tillbaka en medarbetare i arbete så snabbt som möjligt.

Vetenskapliga studier visar att långtidssjukskrivningar ofta är relaterade till arbetssituationen och medför stora konsekvenser både för den drabbade individen och för organisationen. Det finns mycket att vinna på att jobba effektivt med frågor kring arbetsanpassning och rehabilitering!

Kursens mål

Kursens övergripande mål är att du som chef ska förstå och praktiskt kunna verka på ett effektivt och korrekt sätt i olika rehabiliteringsärenden.

Sagt av tidigare deltagare

 • Mycket kompetent och duktig föreläsare som fångar lyssnaren och pekar på möjligheter och fällor.
 • Alla bitar föll på plats och alla frågor försvann, så kan jag enkel sammanfatta Millas utbildning.
 • Superbra dag som tar upp det väsentliga gällande en arbetsgivares rehabiliteringsansvar. Jag har bara en sak att säga om utbildningen, gå den!

Målgrupp

Detta är en företagsanpassad utbildning för chefer, arbetsgivarrepresentanter, HR, skyddsombud och fackliga ombud som vill fördjupa sina kunskaper kring sjukskrivnings- och rehabiliteringsprocessen.

Kursinnehåll

Ur innehållet

Utbildningen går igenom:

 • Övergripande orientering i juridiska delar som rör socialförsäkringen och arbetsrätten - förhållningssätt, lagar, sekretess och tystnadsplikt
 • Sjukskrivningsprocessen
 • Stress och utmattningssyndrom
 • Behandlingsplaner
 • Teamarbete i arbetsförmågebedömning
 • Rehabiliteringsprocessen gentemot den sjukskrivna och övriga parter såsom HR, andra medicinska resurser, fackliga representanter, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen m.fl.
 • Rehabiliteringsmodeller med starkt forskningsstöd
 • Arbetssätt och metoder för återgång i arbete

Tid & plats

Detta är en företagsanpassad utbildning. Kontakta oss för en offert om ni är minst fem personer från er organisation som är intresserade av utbildningen!

Kursledare

Milla Jonsson
Milla Jonsson är utbildare och seniorkonsult med stor erfarenhet av att utveckla organisationer kring frågor kopplade till systematiskt arbetsmiljöarbete, arbetsrätt och arbetsmiljörätt.

Med en kombination av djup kunskap och erfarenhet kring dessa frågor samt en kraftfull pedagogik är Milla en mycket eftertraktad konsult och utbildare.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Arbetsgivarens rehabiliteringsansvar , direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,6

Baseras på 8 recensioner.

Helena
(5)
Superbra dag som tar upp det väsentliga gällande en arbetsgivares rehabiliteringsansvar. Mycket kompetent och duktig föreläsare som fångar lyssnaren och pekar på möjligheter och fällor. Jag har bara en sak att säga, gå den om du inte är säker på området!
Jessica
(5)
väldigt svårt ämne, många fallgropar, extremt nyttigt att som företagsledare lära sig mer.
Elba Abreu
(5)
Alla bitar föll på plats och alla frågorna försvann, så kan jag enkel sammanfatta Millas föreläsning. jag fick med mig hur jag kan effektivisera mitt arbete när jag driver rehabiliterings ärende. att redan från början ha en klar bild om processen, om rättigheter och skyldigheter så att parterna har rätt förväntningar.

STQM Management

STQM Management

Vi älskar motivation och engagemang STQM är ett konsultföretag som arbetar med att kompetensutveckla individer och organisationer. Vi anser att engagerade och motiverade medarbetare och chefer är organisationens viktigaste resurs. Kompetensutveckling måste därför vara optimalt och individuellt utformad och anpassad för...


Läs mer om STQM Management och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

STQM Management

The Park
Magnus Ladulåsgatan 3
118 65 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,6)
Baseras på 8 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 56 recensioner.
Alla recensioner för arrangören