Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Teambuilding - prova på improvisationsteater

Stockholms Improvisationsteater AB
Kort om utbildningen
Ca 2 timmar
   
Rikstäckande

Kursbeskrivning

Under prestigelösa former med mycket skratt får gruppen prova på grundövningar i improvisationsteater, olika tekniker i att improvisera, lyssna på varandra, tala inför folk och att hitta på egna historier. 

Improvisationsövningarna utgår ifrån lek och improvisation som sedan i den avslutande utvärderingen av workshopen blir reflektioner och insikter kring den egna upplevelsen. 

Google, PepsiCo, McKinsey, SCB, Sveriges Radio och Westander har alla insett nyttan med improvisationsteater (impro) och använder improövningar på jobbet. Universitet som Stanford University i USA och Ashridge Executive Education i Storbritannien har lagt till improvisationsteater som en del av deras läroplan för att hjälpa framtida ledare att hantera en snabbt föränderlig miljö.

Författaren Mike Bonifer beskriver impro som tjugohundratalets teknik eftersom det leder till att man blir flexibel och anpassningsbar, kunna upptäcka nya möjligheter och att släppa idéer som inte fungerar.

Vill du höja stämningen i ditt team, förbättra kommunikation och samarbete samt öka tryggheten i gruppen? Då är en teambuildande workshop i improvisationsteater det självklara valet. 

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Kursledare

Therese Hörnqvist är en trygg och inspirerande pedagog som gärna reflekterar kring det som händer i gruppen. Therese har undervisat och spelat improvisationsteater i ca 14 år. Hon har gjort uppdrag för en mängd olika arbetsgrupper och ledningsgrupper inom såväl privat som offentlig sektor. Hon brinner för att få människor att arbeta mot ett gemensamt mål och att se möjligheter. Några av Therese främsta styrkor är målmedvetenhet, engagemang och mod.

Stina O’Connell är från början utbildad danspedagog vid Dans och Cirkushögskolan och har arbetat som danspedagog och dansare i flera år. På senare år har hon även vidareutbildat sig vid KAU, SU och DOCH och är legitimerad lärare. På Stockholms Improvisationsteater håller Stina kurser, teambuilding och workshops i improvisationsteater samt spelar improviserade föreställningar. Som kursledare/pedagog upplevs hon bjuda på mycket energi, se alla i gruppen, skapa trygghet och skapa högt i tak.

Janne Berg har i över 25 år arbetat med olika företagsgrupper inom ämnen som kreativitet, kroppsspråk och teambuilding. Janne har även coachat partiledare och teveprofiler i scenframställning.Han har lett talkshowen Personakt i över 15 år och har då intervjuat Sveriges främsta profiler inom underhållning, litteratur, media och politik. Janne använder i sina utbildningar av mycket feedback och lägger stor vikt på reflektioner.”Jag älskar att se människor utvecklas och ta steg framåt i sin personliga utveckling”

Helena Lindegren är skådespelare och pedagog och har undervisat och spelat improvisationsteater i över 15 år. Helena är en omtyckt utbildare som arbetat med en mängd lednings- och arbetsgrupper inom både offentlig och privat sektor. Hon är också en flitigt anlitad skådespelare både på teaterscenen och TV.

Per Gottfredsson har 25 års erfarenhet av att utveckla arbetsgrupper och individer med improvisationsteater som verktyg. Han är en trygg, hängiven och inspirerande person som får deltagarna att göra sitt bästa. Han har stor erfarenhet av att undervisa, spela och regissera på teatrar och festivaler i hela världen. Per han även varit gästlärare på teaterhögskolorna i Stockholm och Helsingfors. Han hade en av huvudrollerna i den improviserade filmen ”Should I Stay or Should I Go” som var ett EU-finansierat samarbetsprojekt mellan 5 EU länder. Filmen hade premiär 2015 i Berlin.

 

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Teambuilding - prova på improvisationsteater, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 2 recensioner.

Ann-Chatrine Palmhag, Stadsledningskontoret Stockholms stad
(4)
Ni är jätteinspirerande! Ni fick gruppen att slappna av och skratta.
Alexandra Heymowska, chefredaktör CIO Sweden
(5)
Det har i samtliga fall varit enormt uppskattat, lustfyllt och lärorikt. Improvisatörerna är suveränt proffsiga, oavsett om det gäller galaunderhållning eller workshop.

Stockholms Improvisationsteater AB

Stockholms Improvisationsteater AB

Vi värnar om fantasins plats i en effektiv och resultatinriktad värld

Stockholms improvisationsteater bildades 1989. Sedan 92 har vi funnits i våra egna lokaler på Sigtunagatan 12. Med humorn som verktyg ifrågasätter vi normer, traditioner och invanda tankebanor.  Improviserad teater med föreställningar som ”Den Improviserade Schlagerfestivalen” och ”Improviserad Norén”. Teater för...


Läs mer om Stockholms Improvisationsteater AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Stockholms Improvisationsteater AB

Sigtunagatan 12
113 22 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,5)
Baseras på 2 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 11 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar