Visa utbildning.se som: Mobil

Svåra samtal – öva med skådespelare

Stockholms Improvisationsteater AB
Kort om utbildningen
Rekommenderad längd: ca 4 timmar
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande

Kursbeskrivning

Händer det att du som chef tvekar inför att ta vissa samtal med dina medarbetare? Är ni en arbetsgrupp som vill träna på samtal med klienter/patienter/kunder?  Känner du dig osäker på hur du ska lägga fram din sak, eller på hur du ska hantera de reaktioner som samtalet kan skapa? Tillsammans med oss får ni möjlighet att under lekfulla och prestigelösa former träna på svåra samtalssituationer mot en skådespelare.

Improvisationsteater på arbetsplatsen

Google, PepsiCo, McKinsey, SCB, Sveriges Radio och Westander har alla insett nyttan med improvisationsteater (impro) och använder improövningar på jobbet. Universitet som Stanford University i USA och Ashridge Executive Education i Storbritannien har lagt till improvisationsteater som en del av sina läroplaner för att hjälpa framtida ledare att hantera en snabbt föränderlig miljö.

Författaren Mike Bonifer beskriver improvisationsteater så här “it’s the 21st century technology because it enables one to be flexible and adaptable, to spot opportunities, and to let go of what isn't working.”

Målgrupp

Rekommenderat antal deltagare: 8-10 personer

Upplägg

Workshopen skräddarsys utifrån era specifika behov och vilken typ av samtal gruppen upplever som utmanande och därför vill träna på, och består av tre delar:

  • Improvisationsträning med fokus på kreativitet
  • Kroppsspråk och kommunikation
  • Samtalsträning med feedback och diskussioner

Kursledare

Helena Lindegren är skådespelare och pedagog och har undervisat och spelat improvisationsteater i över 15 år. Helena är en omtyckt utbildare som arbetat med en mängd lednings- och arbetsgrupper inom både offentlig och privat sektor. Hon är också en flitigt anlitad skådespelare både på teaterscenen och TV.

Per Gottfredsson har 25 års erfarenhet av att utveckla arbetsgrupper och individer med improvisationsteater som verktyg. Han är en trygg, hängiven och inspirerande person som får deltagarna att göra sitt bästa. Han har stor erfarenhet av att undervisa, spela och regissera på teatrar och festivaler i hela världen. Per han även varit gästlärare på teaterhögskolorna i Stockholm och Helsingfors. Han hade en av huvudrollerna i den improviserade filmen ”Should I Stay or Should I Go” som var ett EU-finansierat samarbetsprojekt mellan 5 EU länder. Filmen hade premiär 2015 i Berlin.

Janne Berg har i över 25 år arbetat med olika företagsgrupper inom ämnen som kreativitet, kroppsspråk och teambuilding. Janne har även coachat partiledare och teveprofiler i scenframställning.Han har lett talkshowen Personakt i över 15 år och har då intervjuat Sveriges främsta profiler inom underhållning, litteratur, media och politik. Janne använder i sina utbildningar av mycket feedback och lägger stor vikt på reflektioner.”Jag älskar att se människor utvecklas och ta steg framåt i sin personliga utveckling”

Stina O’Connell är från början utbildad danspedagog vid Dans och Cirkushögskolan och har arbetat som danspedagog och dansare i flera år. Hon har vidareutbildat sig inom dans utomlands bland annat i Paris och New York. Hon har drivit frilansande dansgruppen SubSdanS som turnerat i Finland och i Sörmlands län med produktioner. På Stockholms Improvisationsteater spelar Stina improviserade föreställningar, tex improviserad Norén, Improviserad Roy Andersson samt flertal musikaler.

Therese Hörnqvist är en trygg och inspirerande pedagog som gärna reflekterar kring det som händer i gruppen. Therese har undervisat och spelat improvisationsteater i ca 14 år. Hon har gjort uppdrag för en mängd olika arbetsgrupper och ledningsgrupper inom såväl privat som offentlig sektor. Hon brinner för att få människor att arbeta mot ett gemensamt mål och att se möjligheter. Några av Therese främsta styrkor är målmedvetenhet, engagemang och mod.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Svåra samtal – öva med skådespelare, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 3 recensioner.

Kursdeltagare
(5)
Workshopen gav mig ökat självförtroende.
Kursdeltagare
(5)
Jag var lite orolig innan men skådespelarna var duktiga och uppvärmningsövningarna gjorde att vi kunde slappna av.
Kursdeltagare
(4)
Bra prestationer från skådespelarna.

Stockholms Improvisationsteater AB

Stockholms Improvisationsteater AB

Vi värnar om fantasins plats i en effektiv och resultatinriktad värld

Stockholms improvisationsteater bildades 1989. Sedan 92 har vi funnits i våra egna lokaler på Sigtunagatan 12. Med humorn som verktyg ifrågasätter vi normer, traditioner och invanda tankebanor.  Improviserad teater med föreställningar som ”Den Improviserade Schlagerfestivalen” och ”Improviserad Norén”. Teater för...


Läs mer om Stockholms Improvisationsteater AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Stockholms Improvisationsteater AB

Sigtunagatan 12
113 22 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,6)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 11 recensioner.
Alla recensioner för arrangören