Visa utbildning.se som: Mobil

Innovativa medarbetare

Stockholms Improvisationsteater AB
Kort om utbildningen
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande

Kursbeskrivning

IMPROVISATIONSTEATER PÅ ARBETSPLATSEN:

Google, PepsiCo, McKinsey, SCB, Sveriges Radio och Westander har alla insett nyttan med improvisationsteater (impro) och använder improövningar på jobbet. Universitet som Stanford University i USA och Ashridge Executive Education i Storbritannien har lagt till improvisationsteater som en del av deras läroplan för att hjälpa framtida ledare att hantera en snabbt föränderlig miljö.

Författaren Mike Bonifer beskriver impro som tjugohundratalets teknik eftersom det leder till att man blir flexibel och anpassningsbar, kunna upptäcka nya möjligheter och att släppa idéer som inte fungerar.

INNOVATION I GRUPPEN

Vad hindrar er från att vara innovativa som grupp? I vilka situationen låser vi inne kreativiteten för er själva och varandra?

Låt oss hjälpa er att besvara de frågorna!

Improvisationsteater är ett exempel på innovation i sin renaste form. Vi improvisatörer har tränat upp specifika förmågor för att klara av uppgiften att helt utan manus tillsammans skapa unika, roliga och meningsfulla teaterföreställningar.


Dessa förmågor kan enkelt tränas och överföras till andra delar av livet, och vi på Stockholms Improvisationsteater har över 25 års erfarenhet av att hjälpa organisationer med just detta.

Upplägg

I denna workshop arbetar alla tillsammans i helgrupp med lustfyllda, prestigelösa och ögonöppnande övningar varvat med reflekterande samtal. Vi introducerar grunderna i improvisationsteater under avslappnade former helt utan prestationskrav.

Vi menar att alla människor har en inneboende skaparkraft, och här delar vi med oss av verktygen som hjälper den på traven. Vi synliggör också de hinder för kreativitet som vi människor envisas med att sätta upp för oss själva, och lotsar deltagarna tryggt och säkert förbi dem. Vi garanterar skratt, oväntade idéer och att gruppen får se varandra på nya sätt.

Kursledare

Per Gottfredsson har 25 års erfarenhet av att utveckla arbetsgrupper och individer med improvisationsteater som verktyg. Han är en trygg, hängiven och inspirerande person som får deltagarna att göra sitt bästa. Han har stor erfarenhet av att undervisa, spela och regissera på teatrar och festivaler i hela världen. Per han även varit gästlärare på teaterhögskolorna i Stockholm och Helsingfors. Han hade en av huvudrollerna i den improviserade filmen ”Should I Stay or Should I Go” som var ett EU-finansierat samarbetsprojekt mellan 5 EU länder. Filmen hade premiär 2015 i Berlin.

Helena Lindegren är skådespelare och pedagog och har undervisat och spelat improvisationsteater i över 15 år. Helena är en omtyckt utbildare som arbetat med en mängd lednings- och arbetsgrupper inom både offentlig och privat sektor. Hon är också en flitigt anlitad skådespelare både på teaterscenen och TV

Stina O’Connell är från början utbildad danspedagog vid Dans och Cirkushögskolan och har arbetat som danspedagog och dansare i flera år. Hon har vidareutbildat sig inom dans utomlands bland annat i Paris och New York. Hon har drivit frilansande dansgruppen SubSdanS som turnerat i Finland och i Sörmlands län med produktioner. På Stockholms Improvisationsteater spelar Stina improviserade föreställningar, tex improviserad Norén, Improviserad Roy Andersson samt flertal musikaler.

Therese Hörnqvist är en trygg och inspirerande pedagog som gärna reflekterar kring det som händer i gruppen. Therese har undervisat och spelat improvisationsteater i ca 14 år. Hon har gjort uppdrag för en mängd olika arbetsgrupper och ledningsgrupper inom såväl privat som offentlig sektor. Hon brinner för att få människor att arbeta mot ett gemensamt mål och att se möjligheter. Några av Therese främsta styrkor är målmedvetenhet, engagemang och mod.

Janne Berg har i över 25 år arbetat med olika företagsgrupper inom ämnen som kreativitet, kroppsspråk och teambuilding. Janne har även coachat partiledare och teveprofiler i scenframställning.Han har lett talkshowen Personakt i över 15 år och har då intervjuat Sveriges främsta profiler inom underhållning, litteratur, media och politik. Janne använder i sina utbildningar av mycket feedback och lägger stor vikt på reflektioner.”Jag älskar att se människor utvecklas och ta steg framåt i sin personliga utveckling”

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Innovativa medarbetare, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Stockholms Improvisationsteater AB

Stockholms Improvisationsteater AB

Vi värnar om fantasins plats i en effektiv och resultatinriktad värld

Stockholms improvisationsteater bildades 1989. Sedan 92 har vi funnits i våra egna lokaler på Sigtunagatan 12. Med humorn som verktyg ifrågasätter vi normer, traditioner och invanda tankebanor.  Improviserad teater med föreställningar som ”Den Improviserade Schlagerfestivalen” och ”Improviserad Norén”. Teater för...


Läs mer om Stockholms Improvisationsteater AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Stockholms Improvisationsteater AB

Sigtunagatan 12
113 22 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Innovativa medarbetare!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 9 recensioner
Alla recensioner för arrangören