Visa utbildning.se som: Mobil

Effektiv kommunikation

Stockholms Improvisationsteater AB
Kort om utbildningen
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande

Kursbeskrivning

Improvisationsteater på arbetsplatsen

Google, PepsiCo, McKinsey, SCB, Sveriges Radio och Westander har alla insett nyttan med improvisationsteater (impro) och använder improövningar på jobbet. Universitet som Stanford University i USA och Ashridge Executive Education i Storbritannien har lagt till improvisationsteater som en del av sina läroplaner för att hjälpa framtida ledare att hantera en snabbt föränderlig miljö.

Författaren Mike Bonifer beskriver improvisationsteater så här “it’s the 21st century technology because it enables one to be flexible and adaptable, to spot opportunities, and to let go of what isn't working.”

Vad menas med effektiv kommunikation

Att lyckas med sin kommunikation innebär mycket mer än att använda rätt ord. Vår förmåga att kommunicera tydligt och anpassat till mottagaren såväl verbalt som med kroppsspråk, är det som genererar intresse, som leder till att det finns en förståelse mellan två personer och som upprätthåller relationer.

Misslyckas vi med vår kommunikation så uppstår det missförstånd som kan leda till missade deadlines, fel leveranser av uppdrag, dålig stämning i gruppen och även förlorade kunder. 

Målgrupp

Kursen vänder sig till alla som vill stärka kommunikationen inom teamet och/eller mellan olika avdelningar på arbetsplatsen.

Upplägg

Studier har visat på att skratt och att våga misslyckas leder till en förbättring i inlärningsprocessen och därför lägger vi stor vikt i alla våra utbildningar på att gruppen också ska få skratta tillsammans och våga ”kasta sig ut”. På så sätt minskar prestigen i gruppen samtidigt som viljan att prova nya idéer ökar. Detta ser vi som en viktig del av vårt arbetssätt oberoende av temat som ligger som fokus under utbildningen.

Vi utgår från ditt teams specifika behov och fokuserar på övningar som riktar in sig på dessa områden. Med praktiska improvisationsövningar som vårt främsta verktyg kan vi hjälpa ditt team att kommunicera tydligare, bli bättre lyssnare, lättare läsa av varandra och att skapa en trygghet och ett förtroende inom gruppen.

I en trygg miljö introducerar våra pedagoger övningar och låter teamet sedan göra övningarna individuellt och i olika gruppkonstellationer för att med sin kropp och verbalt öva på att kommunicera effektivare.

Vi kan t.ex. jobba med kroppsspråk, att aktivt lyssna för att förstå, använda ”Ja, och” istället för ”Ja, men” eller ”Nej” och att avdramatisera misstag.

Kursledare

HelenaHelena Lindegren är skådespelare och pedagog och har undervisat och spelat improvisationsteater i över 15 år. Helena är en omtyckt utbildare som arbetat med en mängd lednings- och arbetsgrupper inom både offentlig och privat sektor. Hon är också en flitigt anlitad skådespelare både på teaterscenen och TV.

JBJanne Berg har i över 25 år arbetat med olika företagsgrupper inom ämnen som kreativitet, kroppsspråk och teambuilding. Janne har även coachat partiledare och teveprofiler i scenframställning.Han har lett talkshowen Personakt i över 15 år och har då intervjuat Sveriges främsta profiler inom underhållning, litteratur, media och politik. Janne använder i sina utbildningar av mycket feedback och lägger stor vikt på reflektioner. ”Jag älskar att se människor utvecklas och ta steg framåt i sin personliga utveckling”

SOStina O’Connell är från början utbildad danspedagog vid Dans och Cirkushögskolan och har arbetat som danspedagog och dansare i flera år. Hon har vidareutbildat sig inom dans utomlands bland annat i Paris och New York. Hon har drivit frilansande dansgruppen SubSdanS som turnerat i Finland och i Sörmlands län med produktioner. 

På Stockholms Improvisationsteater spelar Stina improviserade föreställningar, tex improviserad Norén, Improviserad Roy Andersson samt flertal musikaler.

PGPer Gottfredsson har 25 års erfarenhet av att utveckla arbetsgrupper och individer med improvisationsteater som verktyg. Han är en trygg, hängiven och inspirerande person som får deltagarna att göra sitt bästa. Han har stor erfarenhet av att undervisa, spela och regissera på teatrar och festivaler i hela världen. Per han även varit gästlärare på teaterhögskolorna i Stockholm och Helsingfors. Han hade en av huvudrollerna i den improviserade filmen ”Should I Stay or Should I Go” som var ett EU-finansierat samarbetsprojekt mellan 5 EU länder. Filmen hade premiär 2015 i Berlin.

THTherese Hörnqvist är en trygg och inspirerande pedagog som gärna reflekterar kring det som händer i gruppen. Therese har undervisat och spelat improvisationsteater i ca 14 år. Hon har gjort uppdrag för en mängd olika arbetsgrupper och ledningsgrupper inom såväl privat som offentlig sektor. Hon brinner för att få människor att arbeta mot ett gemensamt mål och att se möjligheter. Några av Therese främsta styrkor är målmedvetenhet, engagemang och mod.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Effektiv kommunikation, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Stockholms Improvisationsteater AB

Stockholms Improvisationsteater AB

Vi värnar om fantasins plats i en effektiv och resultatinriktad värld

Stockholms improvisationsteater bildades 1989. Sedan 92 har vi funnits i våra egna lokaler på Sigtunagatan 12. Med humorn som verktyg ifrågasätter vi normer, traditioner och invanda tankebanor.  Improviserad teater med föreställningar som ”Den Improviserade Schlagerfestivalen” och ”Improviserad Norén”. Teater för...


Läs mer om Stockholms Improvisationsteater AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Stockholms Improvisationsteater AB

Sigtunagatan 12
113 22 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Effektiv kommunikation!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 11 recensioner.
Alla recensioner för arrangören