Visa utbildning.se som: Mobil

Revit Architecture Grundkurs

Stockholms Tekniska Institut
Kort om utbildningen
2 dagar
9 500 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Våren 2022 - Distans
Onlineutbildning
   
Distans
Svenska

Kursbeskrivning

Om kursen

Kursen avser att lära deltagaren allt som krävs för att modellera enklare arkitektur i Revit. Under den första dagen ligger fokus på att lära sig de grundläggande verktygen i mjukvaran. De påföljande dagarna ligger fokus på att tillsammans med handledaren låta deltagaren tillämpa verktygen genom att få projektera olika uppgifter i ökande svårighet.

Upplägget bygger på tidigare erfarenheter av utbildning mot både företag och högskolor och fokus är på att deltagaren efter avslutad utbildning i så stor grad som möjligt ska kunna arbeta självständigt med Revit i yrkeslivet.

Som ett steg i att säkerställa detta så ingår det i kursen 1 timme gratis konsultation i en månad efter kursens avslutande. Detta minskar risken att du direkt efter avslutad kurs fastnar i ett moment utan att ha någon att ha någon att rådfråga. Vidare ger det möjlighet att få svar på mer specifika moment som eventuellt inte ingick i kursen.

Varför är det viktigt att lära sig Revit?

Även om mycket projektering idag fortfarande kan utföras med traditionella metoder via exempelvis AutoCAD så blir allt större delar av byggbranschen varse om hur mycket tid och pengar som kan sparas genom att gå över till projektering i 3D. Vad gäller skapandet av just 3D-modeller så är Revit idag ett av Sveriges överlägset mest använda program inom arkitektur. På senare år har programmet även fått allt större stöd för projektering av installationer så som VVS och El. Att lära sig Revit ger också en oerhört bra ingång till förståelse för hur projektering av som tillämpar BIM-metodiken går till.

Målgrupp

Kursen är relevant för alla som antingen skapar eller behöver hantera byggnadsritningar och vill effektivisera sitt arbete. Även om dina arbetsuppgifter inte huvudsakligen kretsar kring att faktiskt skapa 3D-modeller så ger kunskaper i Revit en större förståelse för hur 3D-modeller är uppbyggda, hur de skapas, dess begränsningar och dess möjligheter.

Kursinnehåll

  • Introduktion till Revit och dess verktyg
  • Grundläggande modellering av väggar, fönster, dörrar, tak, våningar, trappor
  • Projektering via olika arbetsvyer så som 3D, sektioner och våningsplan
  • Inhämtande av externa modellfiler som fönster, dörrar och fast inredning

  • Skapandet av ritningshandlingar utefter modell samt utskrift
  • Rendering av skapad modell
  • Mängdning av skapad modell
  • 1 timme gratis konsultation efter avslutad kurs

Stockholms Tekniska Institut

Vi utbildar för ett hållbart samhälle!

Stockholms Tekniska Institut grundades år 1924 och är en stiftelse med syfte att bedriva teknisk utbildning. Vi har inget vinstintresse utan kan helt fokusera på uppdraget att bedriva utbildning med hög kvalitet. Sedan grundandet 1924 har samhället och utbildningssystemet förändrats....


Läs mer om Stockholms Tekniska Institut och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Stockholms Tekniska Institut

Liljeholmstorget 7
11763 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Revit Architecture Grundkurs!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 4 recensioner.
Alla recensioner för arrangören