Visa utbildning.se som: Mobil

Datakommunikation med IP-teknik

STF Ingenjörsutbildning AB
Kort om utbildningen
2 dagar
13 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-05-05 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

Lär dig hur nätverket och internet kommunicerar!

Datorkommunikation är idag en självklarhet i våra liv, både privat och i arbetet. På den här intensiva kursen får du en mycket täckande introduktion till TCP/IP:s roll i datakommunikationen. Vi börjar med en funktionell översikt och går sedan in på detaljnivå.

Du lär dig de olika delarnas funktion och hur allt hålls samman av TCP/IP. Kursen ger dig en mycket bra grund inom IP-teknik.

Med utgångspunkt från en funktionell översikt tittar vi närmare på de viktigaste detaljerna och hur olika mekanismer fungerar. Området är stort och föränderligt, varför det är viktigt att få en funktionell förståelse för "hur TCP/IP tänker" och vilka mekanismer som styr. Detta gör att man kan förstå även de nyare funktioner och tillämpningar som dyker upp hela tiden.

  • TCP/IP-modellen -begrepp, funktion och karakteristika
  • Nätskiktet
  • Routing
  • Nätskiktets stödtjänster
  • Transportskiktet
  • Applikationsskiktet - översikt
  • Övervakning och felsökning
  • Säkerhet i nätverket
  • IP-telefon

Målgrupp

Tekniker, supportpersonal, IT-ansvariga, beställare, programmerare, chefer, projektledare, elektriker, användare m fl som behöver en god teknisk grundkunskap och förståelse för TCP/IP, dess begrepp och funktioner.

Investering

13900 kr exkl. moms.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Datakommunikation med IP-teknik, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Kursens mål

Syfte med kursen är att ge en översikt av TCP/IP, förklara funktion, protokoll, sammanhang samt ge exempel på nytta och möjligheter.

STF Ingenjörsutbildning AB

STF Ingenjörsutbildning AB

STF Ingenjörsutbildning skall erbjuda marknadens bästa basutbud inom valda områden. Baserade på marknadens högt ställda krav, vår egen kompetens och våra kunders egen utveckling. Vi skall dessutom erbjuda spetskompetens till ingenjörer. Vi erbjuder kurser och seminarier, diplomutbildningar och certifieringsutbildningar. Förutom...


Läs mer om STF Ingenjörsutbildning AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

STF Ingenjörsutbildning AB

Kungsbroplan 3 A
101 39 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Datakommunikation med IP-teknik!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 45 recensioner.
Alla recensioner för arrangören