Visa utbildning.se som: Mobil

Certifierad nätverkstekniker

STF Ingenjörsutbildning AB
Kort om utbildningen
9 dagar
49 500 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-03-24 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

STF:s certifiering för nätverkstekniker är speciellt framtagen för att ge dig de kunskaper som krävs för att hantera, drifthålla och anpassa företagsnätverk professionellt. STF:s certifiering för nätverkstekniker är för dig som vill växa i din yrkesroll och ta dig an nya tekniska utmaningar.

Certifierad nätverkstekniker är en kvalificerad utbildning på totalt 9 dagar, uppdelade på 3 kurser. För effektiv inlärning och verklig förståelse varvas teori med praktiska laborationer igenom hela utbildningen. Varje kurs avslutas med ett kunskapsprov för att säkerställa dina kunskaper. Som certifierad nätverkstekniker kan du sedan skickligt hantera kommunikationsutrustning som m.fl. datorer, switchar och routrar i ett medelstort nätverk.

1. Nätverksteknik – praktisk grundkurs
Ger dig kunskap om de komponenter, tekniker och protokoll som du stöter på i ett lokalt datanätverk. Kursen fokuserar på TCP/IP och LAN-teknologin Ethernet och spanning tree.

2. IP-nät - tjänster och protokoll
Ger dig goda kunskaper om protokoll och tjänster i TCP/IP-nät. Praktiska övningar i form av adressberäkning, subnät-maskhantering och protokollanalys samt konfigurering av DHCP och DNS.

3. Routing – internetworking
Här får du heltäckande kunskaper om routing, routertillämpningar och routingprotokoll. Förutom vanliga termer går vi igenom MPLStekniken samt Quality of Service i IP-nät. Du får även inblick i hur olika nättjänster används för sammankoppling av LAN.

Målgrupp

Dig som har behov av att förstå hur nätverket fungerar och hur man ska bygga upp företagsnätverket för att få önskad funktionalitet. Du är tekniker, supportpersonal, elektriker, chefer, allmänt nyfikna, utvecklingsingenjörer som behöver praktisk och teoretisk kunskap.

Investering

49500 kr exkl. moms.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Certifierad nätverkstekniker, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Kursens mål

Ge dig en yrkeskompetens inom nätverksteknik, Ethernet, switching, VLAN, TCP/IP och routing.

STF Ingenjörsutbildning AB

STF Ingenjörsutbildning AB

STF Ingenjörsutbildning skall erbjuda marknadens bästa basutbud inom valda områden. Baserade på marknadens högt ställda krav, vår egen kompetens och våra kunders egen utveckling. Vi skall dessutom erbjuda spetskompetens till ingenjörer. Vi erbjuder kurser och seminarier, diplomutbildningar och certifieringsutbildningar. Förutom...


Läs mer om STF Ingenjörsutbildning AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

STF Ingenjörsutbildning AB

Kungsbroplan 3 A
101 39 Stockholm

 Visa telefonnummer