R - Prediktering med maskininlärning och AI

Längd
1 dag
Pris
8 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
26 oktober, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Språk
Engelska ( + mer )
Längd
1 dag
Pris
8 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
26 oktober, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Språk
Engelska ( + mer )
Från 8 500 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

R - Prediktering med maskininlärning och AI

Endagskurs som ger en introduktion till maskininlärning, AI och prediktiva modeller. Du lär dig hur dessa verktyg kan användas för prognoser, klassificering och automatisering.

Prediktiva modeller kan exempelvis användas för att besvara frågor om vilket läkemedel som är bäst för en viss patient, om en kund kommer att säga upp sitt abonnemang eller inte och mycket mer. I den här kursen förklaras några av de viktigaste prediktiva modellerna på ett intuitivt sätt, däribland beslutsträd och neurala nätverk, som utgör grundstenen för modern AI. Hur modellerna enkelt kan byggas och användas med hjälp av programvaran R visas med en rad exempel. Vanliga misstag och fallgropar diskuteras samt illustreras med exempel från verkligheten.

Mål: Vid kursens slut ska deltagarna kunna bygga, utvärdera och använda vanliga prediktiva modeller med R, såsom beslutsträd, nearest neighbors-modeller och LASSO-regression. De ska också ha kunskaper om styrkor och svagheter med prediktiva modeller, inklusive neurala nätverk.

Förkunskaper: Inga förkunskaper

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

26 oktober, 2023

  • Onlineutbildning
  • Distans
  • Svenska

Kursledare

Måns Thulin

Uppskattad utbildare med stor statistisk bredd

Måns Thulin jobbar som konsult och föreläsare inom statistik, maskininlärning och artificiell intelligens. Bland hans klienter finns storbolag, myndig­heter, startups och forskare. Genom att använda avancerad statistisk analys har han löst problem inom en rad olika områden, från antibiotikaresistens till kärnbränsle, från mjölkningsrobotar till personal­frågor, från diskbråck till musikvideor. Han har tio års erfarenhet av undervisning vid Uppsala Universitet och är sedan januari 2018 även gästlektor vid University of Edinburgh. Måns pedagogiska målsättning är att hjälpa alla kursdeltagare att förstå statistikens metoder – statistik ska kännas logiskt och inte som svartkonst.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om R - Prediktering med maskininlärning och AI, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
5/5
Kursdeltagare
30 mar 2023

Väldigt bra kurs och upplägg!

Statistikakademin
Klostergatan 13
75321 Uppsala Uppsala län

Förenkla ditt statistikarbete genom att gå en kurs hos Statistikakademin. Statistikakademin har lång erfarenhet av att anordna utbildningar och har gjort det i olika former sedan 1996.Våra kunder är allt från forskare till anställda inom företagssektorn samt offentlig förvaltning. Här hittar du våra kurser i SPSS, R,...

Läs mer om Statistikakademin och visa alla utbildningar.

Highlights