Visa utbildning.se som: Mobil

Block 4 – SPSS

Statistikakademin
Kort om utbildningen
2 dagar
9 800 SEK exkl. moms
   
Göteborg, Linköping, Stockholm, Uppsala

Kursbeskrivning

Statistiska Akademin

Skaffa dig expertis inom SPSS

Kursen ger dig en översikt i metoden som vanligen förkortas till LMM, nämligen linjära mixade modeller. Kursen ger dig även en inblick i tidsseriernas värld samt några multivariata metoder.

Denna kurs kommer under första dagen att behandla två avancerade statistiska områden, nämligen mixade modeller och tidsserier. De mixade modellerna delas upp i linjära (används ofta vid upprepade mätningar och förkortas LMM, linear mixed models) samt generaliserade modeller (förkortas GLMM, generalized linear mixed models) men endast LMM kommer att beröras i denna kurs.

Under den andra dagen kommer ett par multivariata statistiska modeller att utforskas. Dessa metoder används ibland som hypotesgenererande metoder och har alltså som syfte att gå igenom ett material hypoteslöst. Faktoranalys används oftast på två sätt, del som hypotesgenerareande men även som hypotesbekräftande metod (exempelvis vid validering av enkäter).

Mål

Målet är att deltagarna efter denna kurs ska kunna använda enklare former av de avancerad statistiska modellerna inom mixade modeller, tidsserieanalys och multivariata modeller.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

SPSS block 1 och block 2 eller motsvarande förkunskaper i grundläggande statistik (block 1). Har man ej deltagit i block 2 är det bra om man har goda kunskaper om ANOVA samt regression (även logistisk regression). Det är bra att ha god vana i att hantera programmets funktioner.

Kursinnehåll

DAG 1

MIXED MODELS
Linear

TIDSSERIEANALYS
Exponentiell utjämning
ARIMA

DAG 2

MULTIVARIATA OCH EXPLORATIVA METODER
Klusteranalys [Hierarkisk, K-means, Two-step Cluster]
Diskriminantanalys
Faktoranalys

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Block 4 – SPSS, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Statistikakademin

Statistikakademin utbildar i statistik, SPSS, Statistica och R Commander. I dagens samhälle sköljer data över oss i en allt snabbare takt. Att tolka all denna information och förstå hur den kan användas är av avgörande betydelse vare sig du är...


Läs mer om Statistikakademin och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Statistikakademin

Klostergatan 13
75321 Uppsala Uppsala län

 Visa telefonnummer

Recensioner
Bli den första att recensera Block 4 – SPSS!
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Block 4 – SPSS från Statistikakademin, fyll i dina uppgifter:

Liknande utbildningar