Visa utbildning.se som: Mobil

PDV-utbildning

SSK Säkerhetsakademien
Kort om utbildningen
1 dag
Nästa tillfälle: Kontakta oss för mer information kring priser och upplägg! - Uppsala
Uppsala
Företagsanpassad utbildning, Öppen utbildning
Kommande starter
Uppsala
Kontakta oss för mer information kring priser och upplägg!

Uppsala
Kontakta oss för mer information kring priser och upplägg!

Kursbeskrivning

PDV-utbildning - Hantera och agera i hotfulla situationer

Begreppet PDV-Pågående dödligt våld har på senare tid blivit aktualiserat efter de attacker som sker runt om i Sverige och i övriga världen. Gemensamt för dessa attacker är att en eller flera gärningspersoner attackerar en plats t.ex skola, kontor eller allmän plats, med syfte att slumpmässigt skada och döda så många som möjligt. Dessa händelser upplevs som väldigt skrämmande och är ofta över inom 15 minuter vilket gör att Polis och räddningstjänst ofta inte hinner fram innan allt redan är över. De personer som befinner sig på platsen när situationen uppstår behöver därför hantera förloppet själva innan hjälp anländer.

Utbildningen är förankrad i forskning och anpassad till svenska förhållanden och efter genomförd utbildning ska deltagarna äga en ökad förståelse och förmåga till att hantera dessa situationer så att man kan minimera skador och öka chansen att klara sig. Med en bra mix av teori och praktiska och realistiska övningar där man kommer så nära ett verkligt scenario som möjligt blir deltagarna mentalt ”vaccinerade” och förberedda för en liknande händelse. Säkerhetsakademien har sedan 1989 utbildat både privata arbetsgivare, kommuner och Landsting i hur man hanterar hotfulla och våldsamma situationer med väldigt lyckade resultat.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om PDV-utbildning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

SSK Säkerhetsakademien

Säkerhetsakademien, har sedan slutet av 1980-talet arbetat med utbild­ningar för företag, förvaltningar, organisationer och privatpersoner inom området ”personlig säkerhet”. Utbildningarna har bl a omfattat hot och våld, konflikthantering, rånsäkerhet, självskydd och kontrollteknik. Säkerhetsakademien har sitt säte i Uppsala men har...


Läs mer om SSK Säkerhetsakademien och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

SSK Säkerhetsakademien

Arrheniusplan 12
756 51 Uppsala

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera PDV-utbildning!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 156 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen PDV-utbildning från SSK Säkerhetsakademien, fyll i dina uppgifter: