Visa utbildning.se som: Mobil

Cybersäkerhet Bas - Grundläggande IT-säkerhet

SSF Stöldskyddsföreningen
Kort om utbildningen
1 dag
9 500 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-06-01 - Distans
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

SSF Cybersäkerhet Bas 
- Grundläggande IT-säkerhet 

Verksamheter riskerar att utsättas för hot och intrång som kan skada IT-system eller innebära att viktig information går förlorad. Idag är det ett måste att ha kunskap om och skydd mot de vanligaste cyberhoten. Kursen utgår från den nya normen SSF 1101 SSF Cybersäkerhet Basnivå – Grundläggande IT-säkerhet.

Det är den mänskliga faktorn som står för de flesta IT-relaterade incidenter. För att uppnå en grundläggande säkerhet är det mycket viktigt att verksamhetens medarbetare och även leverantörer har den kunskap, attityd och förståelse som krävs för att minska risken för att göra misstag. Den/de personer som arbetar med IT-säkerhetsfrågor bör kunna förmedla både vilka krav som gäller för både medarbetare och leverantörer samt höja kunskapen hos verksamhetens medarbetare.

Efter kursen har du fått ökad kunskap om vad som krävs för att upprätthålla en grundläggande cybersäkerhet enligt normen SSF 1101. Du kan själv genomföra självskattning av er verksamhets IT-säkerhet och därefter åtgärda eventuella brister. Visa att du tar din cybersäkerhet på allvar genom att certifiera ditt företag eller din organisation enligt normen.

Ta hoten på allvar och få kunskap om grundläggande IT-säkerhet. 

Målgrupp

Kursen vänder sig till små och medelstora företag och organisationer som behöver grundläggande kunskaper för att skydda verksamheten mot cyberhot. Personer som arbetar med IT-säkerhetsfrågor, handläggare av säkerhetsfrågor, chefer i olika typer av verksamheter, projektledare samt leverantörer etc.

Upplägg

Utbildningen ges som distansutbildning, med hänvisning till FHM:s nya rekommendationer. Tveka inte att höra av er om ni har frågor kring detta!

Investering

9 500 kr exkl. moms.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Cybersäkerhet Bas - Grundläggande IT-säkerhet, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

SSF Stöldskyddsföreningen

Säkerhetsarbetet blir allt viktigare i företag och organisationer. Stora värden står på spel för den som inte har kunskapen att skydda sina tillgångar. I 50 år har vi genomfört säkerhetsutbildningar som ger dig praktiska verktyg för att skapa en trygg...


Läs mer om SSF Stöldskyddsföreningen och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

SSF Stöldskyddsföreningen

Tegeluddsvägen 76
115 87 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Cybersäkerhet Bas - Grundläggande IT-säkerhet!

Arrangörsrecensioner
(4,3)
Baseras på 432 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Cybersäkerhet Bas - Grundläggande IT-säkerhet från SSF Stöldskyddsföreningen , fyll i dina uppgifter:

Reportage
Alla säkerhetschefer – se hit!

Säkerhetschefens roll i svenska organisationer blir allt viktigare. Samtidigt förändras rollen snabbt. SSF Stöldskyddsföreningens ettåriga diplomutbildningen SSF Säkerhetschef vet vilka utmaningar som krävs i framtiden för alla säkerhetschefer.

Läs mer

Liknande utbildningar