Inga recensioner än

Moms 1

Srf konsulterna, i Stockholm (+2 orter)
Längd
1 dag
Pris
5 300 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Hör gärna av er för mer information (+3 kursstarter)
Utbildningsform
Onlineutbildning, Företagsanpassad utbildning
Längd
1 dag
Pris
5 300 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Hör gärna av er för mer information (+3 kursstarter)
Utbildningsform
Onlineutbildning, Företagsanpassad utbildning
Från 5 300 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Lär dig grunderna i momshantering

Lär dig grunderna i momshantering

Moms 1 är en praktisk endagskurs där du lär dig att hantera företagets vanligaste momsfrågor. Du ska känna till när moms ska debiteras på en försäljning, när betald moms får dras av samt när och hur en momsdeklaration ska fyllas i. Du ska också kunna lägga upp en kontoplan för den löpande bokföringen och bokföra transaktionerna på ett sätt som underlättar deklarationsförfarandet. I denna praktiska del varvas teori med praktiska övningar.

Lämpliga förkunskaper

Det krävs inga särskilda förkunskaper. Det här är en grundkurs i moms för dig som är ny på området. 

Ingår

Digital kursdokumentation, lunch, för- och eftermiddagskaffe.

Kommande kursstarter

Välj mellan 3 kursstarter

Hör gärna av er för mer information

 • Företagsanpassad utbildning
 • Sverige

Kontakta oss

 • Onlineutbildning
 • Distans

Kontakta oss

 • Onlineutbildning
 • Distans

Kursmål

Efter Moms 1 ska du ha goda kunskaper i momshantering och kunna hantera företagets vanligaste momsfrågor. Kursen ger också den teoretiska grund som krävs för att lära sig hantera mer komplicerade transaktioner.

Kursinnehåll

 • Grundläggande syfte och uppbyggnad
 • Vad och vem ska beskattas?
 • Vad är skattepliktigt och vad är undantaget från skatteplikt?
 • På vilket underlag (beskattningsunderlag) ska moms tas ut?
 • Hur stor skatt ska tas ut (skattesatser)?
 • Avdrag för ingående moms och rätt till återbetalning av moms
 • Vilka uppgifter ska en faktura innehålla?
 • Handel inom och utom EU*
 • När och hur ska moms redovisas i en momsdeklaration
 • Löpande bokföring med BAS-kontoplanen
 • Var hittar jag information om moms?

* Internationell handel med varor och tjänster är ett omfattande och komplicerat område och behandlas därför ingående i en särskild fördjupningskurs.

Upplägg

Momsbeskattningen är helt opåverkad av inkomstbeskattningen, men däremot kan inkomstbeskattningen påverkas av moms. I kursen behandlar vi därför i viss utsträckning om och hur inkomstbeskattningen påverkas. I det praktiska arbetet är det viktigt att kunna hitta svar på vanliga frågor. I kursen ingår därför en utförlig kursdokumentation och ett övningshäfte. På kursen går vi dessutom igenom var du kan hitta andra informationskällor som kan vara av nytta i det praktiska arbetet. 

Kursen livesänds från klassrummet och även du som medverkar på distans kommer att ha möjlighet att ställa frågor och vara med i diskussioner.

Kursledare

Mats Brockert

Jag arbetar som skattespecialist på Srf konsulterna. Förutom att hantera skattefrågor arbetar jag med Srf konsulternas uppdrag att underhålla och utveckla BAS-kontoplanen. Innan jag började på Srf konsulterna arbetade jag 25 år på Skatteverket och två och ett halvt år på Bokföringsnämnden. Jag har även ett förflutet som redovisningskonsult, då jag under min studietid på universitetet arbetade deltid på en redovisningsbyrå.

Jag har alltid varit intresserad av och arbetat med olika former av utbildning och information. Från akademisk undervisning i beskattningsrätt på högskolan till mer praktisk undervisning och information på Skatteverket. Jag har också ägnat massor av timmar med att ta fram utbildningsmaterial i form av läroböcker och utbildningshäften. Men det som är absolut roligast och uppskattat är när jag under en livlig diskussion med eleverna får ta del av deras specifika kunskaper. Alla har nämligen något att tillföra.

Större delen av min fritid ägnar jag som tränare och ledare åt mina tre barn i deras idrottsutövande i olika lagsporter. En väsentlig del av fritiden ägnar jag också till att vidareutveckla det elektroniska uppslagsverk inom redovisning och beskattning som jag och två författarkolleger har skrivit.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Moms 1, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!
Srf konsulterna
Drottninggatan 89
113 60 Stockholm

Bli Srf Auktoriserad Redovisningskonsult

Srf Utbildning som är en del av branschorganisationen Srf konsulterna kompetensutvecklar drygt 4 000 verksamma i redovisnings- och lönebranschen varje år. Srf konsulterna auktoriserar också redovisnings- och lönekonsulter. I vårt stora kursutbud finns allt från längre utbildningar till kortare nyhetsuppdateringskurser på...

Läs mer om Srf konsulterna och visa alla utbildningar.

Highlights