Lönehantering 2

Srf konsulterna, i Stockholm (+3 orter)
Längd
2 dagar
Pris
11 800 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Hör gärna av er för mer information se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Längd
2 dagar
Pris
11 800 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Hör gärna av er för mer information se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Det här är en grundläggande kurs som ger dig goda kunskaper i löneberäkning och löneadministration. Kursen bygger vidare på Lönehantering 1 och breddar dina kunskaper i grundläggande lönehantering. Under Lönehantering 1 & 2 bygger vi successivt upp kunskaperna och ökar svårighetsgraden i våra övningar.

Lämpliga förkunskaper

Du är nybörjare på området men har gått Lönehantering 1 eller har nyligen börjat arbeta med lön men gjort några månaders lönearbete.

Kursmål

Du ska efter kursen självständigt kunna arbeta med löneberäkningar och rapportering samt ta fram underlag till affärsredovisning och skattedeklaration.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Hör gärna av er för mer information

 • Företagsanpassad utbildning
 • Sverige

Målgrupp

Kursen passar utmärkt för redovisningskonsulter, ekonomer och andra som vill utveckla sina kunskaper inom löneområdet. Som redovisningskonsult är det vanligt att man även får ta hand om företagets lönehantering eller svara på frågor från den som utför arbetet på kundföretaget.

Upplägg

Vi lär genom exempel

Kursen omfattar två dagar där vi varvar teori och praktik. Under utbildningen breddar vi successivt dina lönekunskaper och går igenom olika exempel med ökad svårighetsgrad. Vi utför manuella löneberäkningar baserade på din ökade kompetens. Materialet och exemplen kommer att kunna tjäna som ett referensmaterial i det löpande arbetet med lönehantering när du kommer hem.

Möjlighet till digitalt deltagande

På den här kursen kan du välja att delta digitalt. Kursen livesänds från klassrummet och även du som medverkar på distans kommer att ha möjlighet att ställa frågor och vara med i diskussioner.

Kursinnehåll

Föreläsning och praktiskt arbete kring:

 • Anställning & anställningsformer
 • Bruttolön, nettolön och olika typer av lön
 • Lönetillägg (ob,restid mm)
 • Skatt & arbetsgivaravgift
 • Olika former av ledighet och frånvaro (sjuk, semester, VAB mm)
 • Resereglementen (traktamente, kilometerersättning mm)
 • Tidbanker
 • Löneberäkning
 • Olika former av rapportering

Kursledare

Catrine Dahl

Kursledare Catrine

Till vardags arbetar jag på som löneexpert på Srf konsulterna där jag främst driver frågor kring våra löneutbildningar och validerar utbildningar för Auktoriserade Lönekonsulter. Jag är utbildad civilekonom och har tidigare jobbat med redovisning. Sedan 2003 har jag arbetat med lön som seniorkonsult och utbildare, bland annat med implementering av lönesystem och utbildning av användare. Jag har även ansvarat för nyhetsdagar inom lön.

Det allra roligaste med rollen som utbildare är att få dela med sig av sina kunskaper inom ett både komplext och spännande område för att få andra att brinna för lönearbete. När jag är ledig reser jag gärna, åker slalom, åker ut i skärgården eller umgås med familjen.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Lönehantering 2, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
5/5
Kursdeltagare
16 nov 2021

Catrine är en jättebra föreläsare, bra upplägg, pedagogiska svar och lättsam att lyssna på

Srf konsulterna
Drottninggatan 89
113 60 Stockholm

Bli Srf Auktoriserad Redovisningskonsult

Srf Utbildning som är en del av branschorganisationen Srf konsulterna kompetensutvecklar drygt 4 000 verksamma i redovisnings- och lönebranschen varje år. Srf konsulterna auktoriserar också redovisnings- och lönekonsulter. I vårt stora kursutbud finns allt från längre utbildningar till kortare nyhetsuppdateringskurser på...

Läs mer om Srf konsulterna och visa alla utbildningar.

Highlights