Visa utbildning.se som: Mobil

Missa inte Upskill & Reskill den 25 januari 2023 – ett digitalt och kostnadsfritt event! Anmäl dig idag 

Lönehantering 1 – Distanskurs

Srf konsulterna
Kort om utbildningen
2 dagar
11 800 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Kontakta oss - Distans
Distans
Onlineutbildning

Kommande starter
Distans
11 800 SEK
Kontakta oss

Distans
11 800 SEK
Kontakta oss

Distans
11 800 SEK
Kontakta oss

Distans
11 800 SEK
Kontakta oss
Lär dig löneadministration

Kursbeskrivning

Studera lönehantering på distans med Srf konsulterna

Lönehantering 1 är en kurs för dig som är ny på lön och vill lära dig grunderna inom lönehantering. Kursen ger dig grundläggande kunskaper i såväl löneberäkning som löneadministration. Efter kursen ska du självständigt kunna hantera en enklare löneberäkning, rapportera samt ta fram underlag till affärsredovisning och skattedeklarationer. 

Lämpliga förkunskaper

Du är nybörjare på området och har inte tidigare arbetat med löner, eller har nyss börjat.

Målgrupp

Kursen passar utmärkt för redovisningskonsulter, ekonomer och andra som vill utveckla sina kunskaper inom löneområdet. Som redovisningskonsult är det vanligt att man även får ta hand om företagets lönehantering eller svara på frågor från den som utför arbetet på kundföretaget.

Kursinnehåll

  • Den svenska arbetsmarknaden

  • Löneprocessen – varje månad och årsrutiner

  • Anställning och anställningsformer

  • Bruttolön, nettolön och olika typer av lön

  • Lönetillägg (övertid mm)

  • Skatt och arbetsgivaravgift

  • Olika former av ledighet och frånvaro (sjuk, semester, VAB mm)

  • Tidbanker

  • Löneberäkning

  • Olika former av rapportering

Kursmål

Du ska efter Lönehantering 1 självständigt kunna arbeta med enklare löneberäkningar och rapportering samt ta fram underlag till affärsredovisning och skattedeklaration.

Upplägg

Den här kursen genomförs helt och hållet på distans, utan deltagare i kurslokalen. Undervisningen sker till största delen livesänt i Zoom och du har möjlighet att interagera och ställa frågor till kursledaren, göra övningsuppgifter och få direktåterkoppling på dina funderingar. Inför de livesända kursdagarna studerar du på egen hand i onlinemoduler med bl.a videoföreläsningar, texter och olika övningsuppgifter.

Kursen omfattar två dagar där vi varvar teori och praktik. Vi arbetar oss igenom olika områden och säkerställer våra kunskaper med övningar. Vi utför manuella löneberäkningar och går igenom olika typer av efterrapportering. Materialet och exemplen kommer att kunna tjäna som ett referensmaterial i det löpande arbetet med lönehantering i din vardag.

Kursledare

Anja Adelly

Anja Adelly

Till vardags arbetar jag som Auktoriserad Lönekonsult på HeyPayDay, en löneyrå som jag driver med två kollegor. Jag är utbildad make up artist, ekonomiassistent och diplomerad lönekonsult. Tidigare har jag även jobbat som lärare för skolbarn i de yngre åldrarna. Sedan 2005 har jag arbetat med lön både inhouse och med outsourcing vilket har gett mig en bred förståelse och kunskap om olika kollektivavtal och arbetsplatser.

Det allra roligaste med rollen som utbildare är att få dela med sig av sina kunskaper på ett enkelt och lättförståeligt sätt för att få andra att brinna för lönearbetet. När jag är ledig tar jag helst båten ut i skärgården, åker skidor, dansar, promenerar i skogen eller umgås med familj och vänner.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Lönehantering 1 – Distanskurs, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Srf konsulterna

Bli Srf Auktoriserad Redovisningskonsult

Srf Utbildning som är en del av branschorganisationen Srf konsulterna kompetensutvecklar drygt 4 000 verksamma i redovisnings- och lönebranschen varje år. Srf konsulterna auktoriserar också redovisnings- och lönekonsulter. I vårt stora kursutbud finns allt från längre utbildningar till kortare nyhetsuppdateringskurser på...


Läs mer om Srf konsulterna och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Srf konsulterna

Drottninggatan 89
113 60 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Lönehantering 1 – Distanskurs!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 10 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Lönehantering 1 – Distanskurs från Srf konsulterna, fyll i dina uppgifter: