Visa utbildning.se som: Mobil

Certified Scrum Product Owner

Softhouse
Kort om utbildningen
2 dagar
19 500 SEK exkl. moms
   
Distans, Malmö
Svenska

Kursbeskrivning

Välkommen på kursen Certified Scrum Product Owner! Kursen kommer att ge dig känslan av Scrum och hur man arbetar som produktägare.

Som deltagare får du lära dig att vara en framgångsrik produktägare. Övningar, fallstudier och exempel används för att illustrera de värden, principer och praxis som är till nytta för en produktägare.Kursen håller ett högt tempo, är interaktiv och blandar teori, diskussioner och övningar. Var beredd på att arbeta hårt. 

Kursen kommer att ge dig känslan av Scrum och hur man arbetar som produktägare. Kursen hålls endast av kursledare som certifierats av Scrum Alliance (Certified Scrum Trainer), vilket kräver många års erfarenhet som både kursledare och utövare av Scrum i praktiken.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Kursen vänder sig till blivande produktägare och andra som behöver god kunskap om hur produktägarskapet i Scrum fungerar, t.ex. projektledare, beställare, produktledare och chefer.Den här utbildningen är särskilt lämplig för dig som arbetar i, eller är på väg in i, en roll som produktägare för ett eller flera Scrum-team. Den passar också för dig som inte är produktägare, men vill lära dig mer om agilt kravarbete.

Kursinnehåll

  • Syftet med Scrum och agila arbetsätt
  • Vad ramverket Scrum är, den bakomliggande filosofin från Lean och agil utveckling, varför Scrum fungerar och vilka utmaningarna är med att införa Scrum
  • Agila värderingar och principer
  • Ramverket Scrum
  • Rollerna i Scrum
  • Skapa och använda en produktvision
  • Skapa och hantera en produktbacklog
  • Estimering och planering av releaser
  • Prioritering
  • Hur produktägaren kommunicerar och samarbetar med intressenter, utvecklingsteamet och Scrum Mastern.

Kursledare

Arne Åhlander / Certified Scrum Trainer

Arne har 20 års erfarenhet från ledande befattningar inom IT och telecom-sektorn. Erfarenheten omfattar företagsledning, produktledning, processledning och konsulttjänster. Arne är Certified Scrum Trainer, Management 3.0 Licensed Facilitator och Training from the Back of the Room Certified Trainer.

Arne har en bred bakgrund inom Agile mjukvaruutveckling och särskilt Scrum. Han är en veterankonsult och affärsutvecklare i den skandinaviska IT-industrin med ytterligare global erfarenhet i Europa och Asien. Arne har med sig omfattande erfarenhet av att arbeta i ledningsgrupper och att kombinera människor, processer och produkter för att framgångsrikt bygga och genomföra långsiktiga strategier.

I mer än 20 år har Arne hjälpt branschledare som Ericsson, ABB, Telenor, Telia, Volvo och Saab. Han är Certified Scrum Trainer (CST) och tidigare Certified Management 3.0 Facilitator och har utbildat tusentals utvecklare och chefer i agila värderingar, principer och metoder. För att göra alla sina utbildningar till en anmärkningsvärd inlärningsupplevelse har Arne gjort ansträngningar för att bli en certifierad tränare i hur man presenterar "Training From The BACK Of The Room".

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Certified Scrum Product Owner, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Softhouse

Softhouse grundades i Malmö 1996 och har vuxit stadigt sedan dess. Vi är ett av de ledande företagen i Skandinavien när det gäller lean och agil mjukvaruutveckling. Vi har under åren utbildat flera tusen scrum masters och har löpande kurser...


Läs mer om Softhouse och visa alla utbildningar.
Recensioner
Bli den första att recensera Certified Scrum Product Owner!
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Certified Scrum Product Owner från Softhouse, fyll i dina uppgifter:

Mer inom området