Visa utbildning.se som: Mobil

Certified Scrum Master

Softhouse
Kort om utbildningen
2 dagar
17 500 - 19 500 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-02-08 09:00 - Distans
Distans
Svenska
Onlineutbildning
Kommande starter
Distans
19 500 SEK
2021-02-08

Distans
19 500 SEK
2021-05-11

Kursbeskrivning

Som deltagare får du lära dig vad som krävs av rollen som Scrum Master och hur du bygger upp ett fungerande team.

Rollen Scrum Master ansvarar för att teamet fungerar och är produktivt. En Scrum Master är fokuserad på att coacha det självorganiserande teamet och att underlätta dess arbete.Som deltagare får du lära dig vad som krävs av rollen som Scrum Master och hur du bygger upp ett fungerande team.

I ett flertal, stundtals ganska intensiva, övningar och fallstudier får du lära dig, träna på och uppleva känslan av det som krävs för att leda ett Scrum projekt till framgång.Under kursen blandas teoretiska genomgångar och praktiska övningar där du som deltagare får uppleva känslan av att delta i ett Scrum projekt.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Kursen vänder sig till blivande Scrum Masters och andra som behöver god kunskap om hur de olika delarna i Scrum fungerar, t.ex. projektledare, beställare, chefer, teamledare och utvecklare.

Kursinnehåll

  • Syftet med Scrum och agila arbetsätt. Vad ramverket Scrum är, den bakomliggande filosofin från Lean och Agil utveckling, varför Scrum fungerar och vilka utmaningarna är med att införa Scrum.
  • Rollernas (Scrum Master, Produktägare och Team) samverkar och vilka ansvar och befogenheter respektive roll har.
  • Hur du som Scrum Master kan hjälpa teamet att hela tiden växa och förbättras och bli ett tvärfunktionellt, självorganiserande team.
  • Varför gruppdynamik är en avgörande faktor för hur väl teamet kommer att fungera.
  • Hur en bra Produktbacklogg ser ut och hur Produktägaren kontinuerligt underhåller den, så att du även kan hjälpa Produktägaren att växa.
  • Att estimera med Story Points, den metod som Teamet använder för att hjälpa Produktägaren estimera innehållet i Produktbackloggen.
  • Sprintplanering, dagligt möte (Daily Scrum), demonstration (Sprint Review) och återblick (Retrospective). Du får också lära dig hantera en rad situationer som kan inträffa i en Scrum Masters vardag.
  • Hur du mäter Teamets hastighet (Velocity) och hur du på ett enkelt sätt använder den för att göra långsiktig projektplanering gentemot ett mål (t.ex. en release) flera Sprintar bort.
  • Vikten av synlighet och transparens, och hur du kan skapa det med hjälp av Burndown Charts och Task Boards.

Kursledare

Arne Åhlander / Certified Scrum Trainer

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Certified Scrum Master, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Softhouse

Softhouse

Softhouse grundades i Malmö 1996 och har vuxit stadigt sedan dess. Vi är ett av de ledande företagen i Skandinavien när det gäller lean och agil mjukvaruutveckling. Vi har under åren utbildat flera tusen scrum masters och har löpande kurser...


Läs mer om Softhouse och visa alla utbildningar.
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Certified Scrum Master från Softhouse, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Bli den första att recensera Certified Scrum Master!
Mer inom området

Liknande utbildningar