Visa utbildning.se som: Mobil

Certified Scrum Master

Softhouse
Kort om utbildningen
2 dagar
19 500 SEK exkl. moms
   
Malmö
Svenska

Kursbeskrivning

Som deltagare får du lära dig vad som krävs av rollen som Scrum Master och hur du bygger upp ett fungerande team.

Rollen Scrum Master ansvarar för att teamet fungerar och är produktivt. En Scrum Master är fokuserad på att coacha det självorganiserande teamet och att underlätta dess arbete.Som deltagare får du lära dig vad som krävs av rollen som Scrum Master och hur du bygger upp ett fungerande team.

I ett flertal, stundtals ganska intensiva, övningar och fallstudier får du lära dig, träna på och uppleva känslan av det som krävs för att leda ett Scrum projekt till framgång.Under kursen blandas teoretiska genomgångar och praktiska övningar där du som deltagare får uppleva känslan av att delta i ett Scrum projekt.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Kursen vänder sig till blivande Scrum Masters och andra som behöver god kunskap om hur de olika delarna i Scrum fungerar, t.ex. projektledare, beställare, chefer, teamledare och utvecklare.

Kursinnehåll

  • Syftet med Scrum och agila arbetsätt. Vad ramverket Scrum är, den bakomliggande filosofin från Lean och Agil utveckling, varför Scrum fungerar och vilka utmaningarna är med att införa Scrum.
  • Rollernas (Scrum Master, Produktägare och Team) samverkar och vilka ansvar och befogenheter respektive roll har.
  • Hur du som Scrum Master kan hjälpa teamet att hela tiden växa och förbättras och bli ett tvärfunktionellt, självorganiserande team.
  • Varför gruppdynamik är en avgörande faktor för hur väl teamet kommer att fungera.
  • Hur en bra Produktbacklogg ser ut och hur Produktägaren kontinuerligt underhåller den, så att du även kan hjälpa Produktägaren att växa.
  • Att estimera med Story Points, den metod som Teamet använder för att hjälpa Produktägaren estimera innehållet i Produktbackloggen.
  • Sprintplanering, dagligt möte (Daily Scrum), demonstration (Sprint Review) och återblick (Retrospective). Du får också lära dig hantera en rad situationer som kan inträffa i en Scrum Masters vardag.
  • Hur du mäter Teamets hastighet (Velocity) och hur du på ett enkelt sätt använder den för att göra långsiktig projektplanering gentemot ett mål (t.ex. en release) flera Sprintar bort.
  • Vikten av synlighet och transparens, och hur du kan skapa det med hjälp av Burndown Charts och Task Boards.

Kursledare

Arne Åhlander / Certified Scrum Trainer

Arne har 20 års erfarenhet från ledande befattningar inom IT och telecom-sektorn. Erfarenheten omfattar företagsledning, produktledning, processledning och konsulttjänster. Arne är Certified Scrum Trainer, Management 3.0 Licensed Facilitator och Training from the Back of the Room Certified Trainer.

Arne har en bred bakgrund inom Agile mjukvaruutveckling och särskilt Scrum. Han är en veterankonsult och affärsutvecklare i den skandinaviska IT-industrin med ytterligare global erfarenhet i Europa och Asien. Arne har med sig omfattande erfarenhet av att arbeta i ledningsgrupper och att kombinera människor, processer och produkter för att framgångsrikt bygga och genomföra långsiktiga strategier.

I mer än 20 år har Arne hjälpt branschledare som Ericsson, ABB, Telenor, Telia, Volvo och Saab. Han är Certified Scrum Trainer (CST) och tidigare Certified Management 3.0 Facilitator och har utbildat tusentals utvecklare och chefer i agila värderingar, principer och metoder. För att göra alla sina utbildningar till en anmärkningsvärd inlärningsupplevelse har Arne gjort ansträngningar för att bli en certifierad tränare i hur man presenterar "Training From The BACK Of The Room".

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Certified Scrum Master, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Softhouse

Softhouse grundades i Malmö 1996 och har vuxit stadigt sedan dess. Vi är ett av de ledande företagen i Skandinavien när det gäller lean och agil mjukvaruutveckling. Vi har under åren utbildat flera tusen scrum masters och har löpande kurser...


Läs mer om Softhouse och visa alla utbildningar.
Recensioner
Bli den första att recensera Certified Scrum Master!
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Certified Scrum Master från Softhouse, fyll i dina uppgifter:

Mer inom området