Inga recensioner än

Trygga talare i svenska

Skolporten, Distans
Längd
2 timmar
Pris
996 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Flexibel kursstart se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Längd
2 timmar
Pris
996 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Flexibel kursstart se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Kursen är bokningsbar via arrangörens hemsida 🤗

Kursbeskrivning

Trygga talare i svenska

Tiden tycks inte alltid räcka till för att hinna förbereda eleverna för att hålla muntliga framföranden. I den här kursen får du effektiva verktyg och gott om konkreta övningar som stärker elevernas retoriska förmåga och skapar mod och lust att vilja tala. Du får kunskap om hur eleverna blir tryggare i gruppen, i sig själva och i värderingen av sin prestation vid muntliga framföranden.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Flexibel kursstart

  • Onlineutbildning
  • Distans

Varför välja Skolporten?

Externa föreläsare

Distansutbildning med tillfällen på plats

Kombinera arbete med studier

Målgrupp

Trygga talare i svenska vänder sig till lärare i svenska på högstadiet och gymnasiet. Du kan ha nytta av kursen även i andra ämnen där eleverna behöver tala inför grupp. Kursen förutsätter inget övrigt material och du kan genomföra den när som helst under läsåret.

Kursinnehåll

Vi arbetar med att låta eleverna öva och bli vana vid olika moment i det muntliga framförandet, som att göra entré, etablera kontakt med publiken, våga höras, använda sitt kroppsspråk och förstå sin nervositet. Du får kunskap om talrädsla och hur du kan hjälpa eleverna att förstå, hantera och minska den. Du får också verktyg för att hjälpa eleverna att reflektera över sin talarprestation på ett konstruktivt sätt. 

I tre kapitel varvas filmade genomgångar med skriftlig information, miniföreläsningar, konkreta övningar för klassrummet och reflektionsuppgifter för dig att genomföra under kursens gång. Kursen avslutas med ett kursintyg.

Målet för kursen är att du ska:

  • Få större förståelse för varför muntliga framföranden är skrämmande för många. 
  • Öka din förmåga att stötta eleverna i retoriska utmaningar. 
  • Hjälpa eleverna att känna trygghet i gruppen, i sig själva och i värderingen av sin prestation.
  • Få konkreta övningar som ger tydlig effekt på elevernas förmåga, vilja och lust att tala. 
  • Upptäcka något om dig själv som talare och i din lärarroll. 

Kursledare

Klara Härgestam är retoriker och utbildar lärare, elever, chefer, medarbetare och föreningsaktiva i retorik. Hon har varit retoriklärare på gymnasiet och undervisar nu i retorik på universitetsnivå. Klara är ordförande för Stora Retorikpriset och driver två podcasts samt skriver om retorik.  

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Trygga talare i svenska, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Skolporten

Skolporten AB är ett politiskt, religiöst och fackligt obundet företag. Verksamhetens kärna är omvärldsbevakning och fortbildning riktad till de verksamma i skolan. Företaget grundades år 2000. Skolportens affärsidé är att stärka skolans lärare och ledare i deras profession och uppdrag genom att...

Läs mer om Skolporten och visa alla utbildningar.

Highlights