Inga recensioner än

Ny som lärare – Relationer och ledarskap

Skolporten, Distans
Längd
2 timmar
Pris
996 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Flexibel kursstart se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Längd
2 timmar
Pris
996 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Flexibel kursstart se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Kursen är bokningsbar via arrangörens hemsida 🤗

Kursbeskrivning

Ny som lärare – Relationer och ledarskap

Den första tiden som lärare är både omtumlande och utmanande. I den här kursen får du enkla och handfasta verktyg att ta med dig för en så bra start och första tid som möjligt. Genom att varva teoretiskt och praktiskt arbete studerar vi hur du kan utvecklas som en stabil ledare i klassrummet, bygga upp goda relationer och rutiner, samt hantera konflikter. Målet är att skapa en trygg, stabil och tillåtande arbetsmiljö, för dig och dina elever. 

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Flexibel kursstart

  • Onlineutbildning
  • Distans

Varför välja Skolporten?

Externa föreläsare

Distansutbildning med tillfällen på plats

Kombinera arbete med studier

Målgrupp

Relationer och ledarskap är en fristående kurs inom kurspaketet Ny som lärare, som vänder sig till dig som är lärarstudent eller som arbetar dina första år som lärare. Kursen passar för lärare på alla stadier och inom alla ämnen och förutsätter inget övrigt material. 

Kursinnehåll

Vi arbetar konkret och praktiskt för att utveckla vår elevsyn och professionella förhållningssätt samt övar på att arbeta upp en trygg gruppidentitet och lägga grunden för goda relationer med eleverna. Du får också information och uppgifter för att arbeta med ordningsregler, störande beteenden och konflikthantering. 

I fyra kapitel varvas filmade genomgångar med skriftlig information, lektionsaktiviteter, mallar och uppgifter för dig att genomföra under kursens gång, både i och utanför klassrummet. Kursen avslutas med ett kursintyg.

Målet för kursen är att du ska:

  • Få metoder för att skapa trygghet och struktur i ditt klassrum.
  • Förstå hur mycket av dig själv du kan bjuda på som lärare.
  • Arbeta med att levandegöra skolans värdegrund.
  • Känna dig trygg vid första mötet med en klass.
  • Förstå hur du kan bryta upp negativa strukturer i klasser.
  • Kunna bemöta elever som utmanar dig.
  • Kunna hantera elever i konflikt.

Kursledare

Maria Wiman är lärare i svenska och SO, och har undervisat både på mellan- och högstadiet. Maria är flerfaldigt prisbelönt för sitt arbete att koppla samman undervisningen med verkliga mottagare utanför klassrummet. 2019 utsågs hon till Sveriges Bästa Lärare av Sydsvenska Industri- och Handelskammaren. Tillsammans med sina elever har Maria också vunnit Huddinge Demokratipris och Surfa lugnt-priset. Dessutom är hon en aktiv skoldebattör och författare till två böcker om läraryrket.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Ny som lärare – Relationer och ledarskap, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Skolporten

Skolporten AB är ett politiskt, religiöst och fackligt obundet företag. Verksamhetens kärna är omvärldsbevakning och fortbildning riktad till de verksamma i skolan. Företaget grundades år 2000. Skolportens affärsidé är att stärka skolans lärare och ledare i deras profession och uppdrag genom att...

Läs mer om Skolporten och visa alla utbildningar.

Highlights