Inga recensioner än

Ny som lärare – Goda föräldrakontaker

Skolporten, Distans
Längd
2 timmar
Pris
996 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Flexibel kursstart se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Längd
2 timmar
Pris
996 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Flexibel kursstart se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Kursen är bokningsbar via arrangörens hemsida 🤗

Kursbeskrivning

Ny som lärare – Goda föräldrakontakter

Den första tiden som lärare är både omtumlande och utmanande. I den här kursen får du enkla och handfasta verktyg att ta med dig för en så bra start och första tid som möjligt. Genom att varva teoretiskt och praktiskt arbete studerar vi hur du kan skapa goda relationer med elevernas vårdnadshavare, lyckas med olika typer av möten och kommunikation, samt hantera krävande situationer och konflikter. Målet är att skapa ett gynnsamt samarbete med elevernas bästa i fokus. 

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Flexibel kursstart

  • Onlineutbildning
  • Distans

Varför välja Skolporten?

Externa föreläsare

Distansutbildning med tillfällen på plats

Kombinera arbete med studier

Målgrupp

Goda föräldrakontakter är en fristående kurs inom kurspaketet Ny som lärare, som vänder sig till dig som är lärarstudent eller som arbetar dina första år som lärare (arbetsår 0-3). Kursen passar för lärare på alla stadier och inom alla ämnen och förutsätter inget övrigt material.

Kursinnehåll

Vi arbetar konkret och praktiskt med att utveckla vårt professionella förhållningssätt genom att använda oss av lärarens rättigheter och skyldigheter. För att skapa en gynnsam relation med vårdnadshavare står samtalsmetodik och bemötande i centrum. Vi övar också på att använda föräldramöten, utvecklingssamtal och andra kommunikationskanaler effektivt samt får verktyg för att hantera krävande relationer och konfliktsituationer. 

I fyra kapitel varvas filmade genomgångar med skriftlig information, lektionsaktiviteter, mallar och uppgifter för dig att genomföra under kursens gång, både i och utanför klassrummet. Kursen avslutas med ett kursintyg.

Målet för kursen är att du ska:

  • Bli medveten om dina och vårdnadshavares rättigheter och skyldigheter.
  • Känna dig trygg i hur du håller i föräldramöten och utvecklingssamtal.
  • Få konkreta tekniker för gynnsam samtalsmetodik.
  • Fundera över hur du sätter gränser mellan jobb och fritid.
  • Känna dig trygg i kontakten med påstridiga föräldrar.
  • Hitta sätt att hålla konstruktiva och effektiva möten på skolan.

Kursledare

Maria Wiman är lärare i svenska och SO, och har undervisat både på mellan- och högstadiet. Maria är flerfaldigt prisbelönt för sitt arbete att koppla samman undervisningen med verkliga mottagare utanför klassrummet. 2019 utsågs hon till Sveriges Bästa Lärare av Sydsvenska Industri- och Handelskammaren. Tillsammans med sina elever har Maria också vunnit Huddinge Demokratipris och Surfa lugnt-priset. Dessutom är hon en aktiv skoldebattör och författare till två böcker om läraryrket.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Ny som lärare – Goda föräldrakontaker, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Skolporten

Skolporten AB är ett politiskt, religiöst och fackligt obundet företag. Verksamhetens kärna är omvärldsbevakning och fortbildning riktad till de verksamma i skolan. Företaget grundades år 2000. Skolportens affärsidé är att stärka skolans lärare och ledare i deras profession och uppdrag genom att...

Läs mer om Skolporten och visa alla utbildningar.

Highlights