Inga recensioner än

Gymnasiearbetets rapport

Skolporten, Distans
Längd
6 timmar
Pris
996 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Flexibel kursstart se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Längd
6 timmar
Pris
996 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Flexibel kursstart se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Från 996 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Gymnasiearbetets rapport

Gymnasiearbetet på högskoleförberedande program ska redovisas i en vetenskaplig rapport. Eleverna knyter ihop sina studier på programmet och visar att de är förberedda för framtida studier. I den här kursen får du som handleder gymnasiearbetet handfasta verktyg för att lotsa eleverna genom den akademiska skrivprocessen.

Genom att varva teoretiska avsnitt med filmklipp och övningar att använda i klassrummet, får du praktiska förslag på hur du kan hjälpa eleverna att välja frågeställning, söka information och disponera sin text.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Flexibel kursstart

  • Onlineutbildning
  • Distans

Varför välja Skolporten?

Externa föreläsare

Distansutbildning med tillfällen på plats

Kombinera arbete med studier

Målgrupp

Gymnasiearbetets rapport vänder sig till gymnasielärare som handleder elever i gymnasiearbetet på studieförberedande program. Kursen kan också vara användbar för dig som undervisar i vetenskapligt skrivande i svenskkurserna på gymnasiet eller inom vuxenutbildningen. Kursen förutsätter inget övrigt material och du kan genomföra den när som helst under läsåret.

Kursinnehåll

Kursen ger information och råd kring hur du kan stötta eleverna i sökstrategier, lässtrategier, disposition, det akademiska språket och referenshantering.

Efter genomgången kurs kommer du att känna dig tryggare som handledare. Du får både teoretisk och praktisk information om hur en vetenskaplig rapport på gymnasienivå bör se ut, samt konkreta förslag på övningar att göra tillsammans med eleverna. Du blir också medveten om vilka krav högskolan ställer på nyblivna studenter, och på så sätt hjälper du dina elever att minska gapet mellan de två utbildningsformerna.

I sex kapitel varvas filmade genomgångar med skriftlig information och konkreta övningar för klassrummet, samt reflektionsuppgifter för dig att genomföra under kursens gång. Kursen avslutas med ett kursintyg.

Målet är att du ska:

  • få förslag på hur du kan lära dina elever att formulera en frågeställning
  • bli medveten om olika slags sökstrategier
  • få klassrumsövningar i lässtrategier
  • bli säkrare på hur en vetenskaplig rapport bör disponeras
  • lära dig hur elever kan utveckla sitt akademiska språk
  • behärska referenshantering och kunna lära ut detta.

Kursledare

Maria Axinge arbetar som skrivhandledare på Örebro universitet. Där handleder hon både studenter och lärare i det akademiska språket inom många discipliner och utbildningsprogram. Hon är legitimerad gymnasielärare i svenska och historia med många års uppdrag som förstelärare. 

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Gymnasiearbetets rapport, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Skolporten

Skolporten AB är ett politiskt, religiöst och fackligt obundet företag. Verksamhetens kärna är omvärldsbevakning och fortbildning riktad till de verksamma i skolan. Företaget grundades år 2000. Skolportens affärsidé är att stärka skolans lärare och ledare i deras profession och uppdrag genom att...

Läs mer om Skolporten och visa alla utbildningar.

Highlights