Visa utbildning.se som: Mobil

Digitalt elevcoachseminarium

Skolcoacherna
Kort om utbildningen
2,5 timmar
850 SEK exkl. moms
   
Distans
Svenska

Kursbeskrivning

Coachning som verktyg i mötet med elever

Inspirationsseminarium på distans

Här får du som är elevcoach eller har liknande uppdrag, verktyg som bidrar till att öka elevernas studiemotivation och självständighet. 

Coachning får eleverna att ta ett större ansvar för sitt lärande, stärkt självkänsla, bättre studieteknik samt strategier för att hantera bland annat studiestress. Detta leder till att eleverna mår och presterar bättre samt ökar sin närvaro.

I dessa tider med stora inslag av distansundervisning är ett professionellt stöd med ett coachande förhållningssätt än mer viktigt. Vardagsrutiner och det sociala sammanhanget som undervisningen i skolan vanligtvis innebär, faller lätt bort. Att studera hemifrån innebär nya utmaningar där eleven kan behöva stöd och hjälp med att hitta egna lösningar som komplement till pedagogernas undervisning.

Avgift

650 sek exklusive moms, boken "Coachning ett verktyg för skolan" ingår, värde 190 sek exkl. moms.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

För dig som i ditt pedagogiska uppdrag har nära kontakt med elever, exempelvis elevcoacher, elevassistenter, fritidspedagoger, studiepedagoger, socialpedagoger, elevkoordinatorer eller studie- och yrkesvägledare.  

Kursinnehåll

Under seminariet varvas kortare föreläsningar med coachträning och reflektion. 

Ur innehållet

  • Vad innebär ett coachande bemötande?
  • Coachverktyg som får eleven att växa och nå sina mål
  • Bygga gynnsamt motivationsklimat
  • Verktyg för att starta ”elevens motor”
  • Erfarenheter och resultat kring elevcoachning i skolan

Video

Tid & plats

Den 28 maj kl. 13.30-16:30 via Zoom

Erbjudande

I år har vi sänkt priset på detta inspirationsseminarium med 100 kr exkl moms till 650 kr exkl moms ( ordinarie pris är 750 kr exkl moms) och då ingår också boken "Coachning ett verktyg för skolan" av Anna-Karin Arenius ( värde 190 kr exkl moms)

Vi har också en fyra dagars elevcoachutbildning, du som gått detta halvdagsseminarium får 1000 kr exkl moms i rabatt på denna.

Kursledare

Seminariet leds av Anna-Karin Arenius, pedagog och professionell coach, utbildningsansvarig på Skolcoacherna och författare till boken Coachning -verktyg för skolan. Gästföreläsare är Johanna Svahn, lärare och elevcoach. Johanna har genomfört ett projekt på uppdrag av Specialpedagogiska skolmyndigheten där hon studerat elevcoachningens potential och möjligheter.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Digitalt elevcoachseminarium, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Skolcoacherna

Skolcoacherna

Unika coachutbildningar för pedagoger

Samtliga våra coachutbildningar och seminarier finns som distansutbildningar. Alla utbildningar kan även göras som uppdragsutbildningar åt skolor, kommuner och organisationer.Vår förankring i skolan gör oss unika som coachutbildare och coacher. Vi har sedan 2008 utbildat tusentals lärare och skolledare i...


Läs mer om Skolcoacherna och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Skolcoacherna

Götgatan 11
116 46 Stockholm

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Digitalt elevcoachseminarium från Skolcoacherna, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Bli den första att recensera Digitalt elevcoachseminarium!

Liknande utbildningar