Visa utbildning.se som: Mobil

Mental tränare licensiering genom Uneståhl

Skandinaviska Ledarhögskolan
Kort om utbildningen
2 år
34 000 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Starta när du vill. - Distans
Sista ansökan: Utbildningen finns även på engelska
Öppen utbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

Lars-Eric Uneståhl är den som utvecklat distansutbildningen Licensierad Mental Tränare, Lars-Eric är också rektor på Skandinaviska Ledarhögskolan och har under flera årtionden forskat om och utvecklat principer och program för personlig utveckling och självträning genom mental träning, inom områden som avspänning, motivation, effektivitet, topp-prestationer, stresshantering, livskvalitet och ledarskap.

Utbildningen till Licensierad Mental Tränare är uppdelad i 2 steg.

Steg 1: PUMT

Det första steget du gör är utbildningen PUMT (Personlig Utveckling genom Mental Träning). Huvudmålet med PUMT är att  fungera och må bättre både som privatperson och som yrkesmänniska. 

Du gör hela utbildningen på distans med support och vägledning från SLH (Skandinaviska Ledarhögskolan) via telefon och mail. Utbildningen består av en kurspärm, böcker, filmklipp och ljudspår som du kommer åt via en utbildningsplattform. Du kommer att behöva redovisa tester, övningar, mental träningsdagbok, reflektioner, bokrecensioner m.m och skriva ett fritt PM för vår examinator för att erhålla ett certifikat. 

PUMT  fokuserar på den egna personliga utvecklingen. Många läser endast PUMT för sin egen skull och utvärderingarna från PUMT visar att de flesta upplever att kursen leder till starkt positiva förändringar i både privat och yrkesliv. Det innebär att genomgången och godkänd utbildning ger benämningen: Certified Mental Training Practitioner.

Steg 2: LMT

Vill du jobba professionellt med Mental träning så har du möjligheten att fortsätta utbildningen med steg 2 som vi kallar LMT och  som leder till Licensiering som Mental tränare och Certified Mental Trainer Master.

LMT utför du på samma sätt som steg 1, den är helt på distans med support och vägledning från SLH. 
Huvudmålet med steg 2 är följande: 

 • Att fördjupa din teoretiska och praktiska kännedom om metoder för fortsatt egenutveckling.
 • Att utveckla de teoretiska förutsättningarna och praktiska resurserna för att du ska kunna leda andra människor till ett bättre privat- och arbetsliv.
 • Att kunna arbeta med enskilda individer, team och hela organisationer.

LMT består av kursmaterial, böcker, filmklipp & ljudspår, även där har du tillgång till utbildningsplattformen där du kommer åt filmerna och ljudspåren m.m. För att erhålla en licensiering som mentaltränare krävs det att du redovisar de uppgifter som beskrivs i kursmaterialet och får godkänt av examinatorn. 

Målgrupp

Denna utbildning passar alla målgrupper! 

Mental träning hjälper dig att öka kvalitén på dina tankar, känslor och beteenden. Du är inget offer för din historia utan du har eget ansvar för dig själv.

Har du ett beteende som till exempel inte ger det resultat du önskar? beteendet kanske istället skapar konflikter och dålig stämning i din omgivning... Vill du lära dig hur man bryter dåliga beteenden och mönster då är Mental träning något för dig!

Mental träning sprider sig som en löpeld i företag och organisationer där värdet är att personalen mår bättre för varje dag. Vet du att prestationen går ner med ca 40 % när du stressar och inte har kontroll på dig själv?

Varför vänta tills någon mår dåligt och " gått in i väggen" när du enkelt kan bygga din hälsa med Mental Träning!

Kursinnehåll

Steg 1: PUMT 

Innehåller totalt 4 delkurser 

 1. Mental Träning 
 2. Självbild & Målbild 
 3. Mental Styrketräning 
 4. Livskvalitetsträning 

Steg 2: LMT 

Innehåller totalt 5 delkurser 

 1. Att lära att lära 
 2. Mental träning i teori och praktik 
 3. Motivation, Effektivitet & Arbetsglädje 
 4. Kreativ Förhandling 
 5. Excellent Kommunikation 

Som Licensierad Mental Tränare ska du kunna:

 • Informera på ett vetenskapligt och samtidigt intresseväckande sätt om den mentala träningens bakgrund, principer, uppbyggnad och tillämpningar.
 • Metoder för att få andra människor motiverade till personlig utveckling.
 • Metoder för att ”sälja dig själv” och det du har att säga (idéförsäljning).
 • Metoder för personalutveckling.
 • Lära ut avspänning, avslappning, avkoppling och självhypnos.
 • Lära ut medvetandeförändringar genom kroppsorienterade metoder.
 • Lära andra beteendeförändringar (rökning, vikt, sömn med mera).
 • Lära andra hur de kan uppnå arbetsglädje, livsglädje och en hög livskvalitet.
 • Se din mission som mental tränare utifrån visionen ”Utbildning och träning för en bättre värld”.

Certifiering:

Efter slutförd och godkänd utbildning erhåller du licens att arbeta yrkesmässigt som Mental Tränare.

Du kan också välja att bara läsa denna utbildning för din egen skull utan att tentera av de olika delkurserna, men erhåller då inte något diplom eller licensiering.

Certifieringsorganisation

Licensieringen innebär att du har rätt att använda dig av Skandinaviska Ledarhögskolans metodik för att träna eller utbilda andra inom mental träning. Licensieringen innebär också att du förbinder dig att följa och leva upp till Mentala Tränarförbundet Skandinaviens etiska riktlinjer och normer.

Investering

 Du kan välja att köpa steg 1 och 2 var för sig eller båda vid samma tillfälle och få ett paketpris. 

 1. Anmälan till PUMT steg 1: 19800 kr exkl. moms 25%
 2. Anmälan till LMT steg 2 Licensierad Mental Tränare : 22500 kr, exkl. moms 25%.
 3. Anmälan till steg 1 och 2 vid samma tillfälle, Paketpris: 34000 kr exkl. moms 25%

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Mental tränare licensiering genom Uneståhl, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Ulrika Nilsson
(4)
Vill du skapa ett liv där händelser i det yttre bestämmer hur du mår såsom motgångar, utmaningar, jobbiga händelser - Eller, ska du skapa ett liv där du i ditt inre bestämmer hur du ska förhålla dig oavsett vad som sker i det yttre? Genom att gå PUMT fick jag en ökad självkännedom, ett rikare inre där det är jag och ingen annan, som är regissöre...
Visa mer
Magnus
(5)
Kursen lärt mig så mycket om mig själv och vilken resurs och potential jag sitter på. Den har bidragit med ny kunskap men också med nya insikter som gör att jag kan nyttja mina tidigare kunskaper och erfarenheter på bästa sätt. Jag har skakats om och väcks till liv.    
Anna.M
(4)
Man lär sig mycket om sig själv och sin personliga utveckling. Man lär sig att hantera olika situationer i vardagen på ett bättre sätt och med en större trygghet.

Skandinaviska Ledarhögskolan

Skandinaviska Ledarhögskolan

- Marknadsledande utbildningsföretag inom personligt och professionellt ledarskap, öppnna utbildningar eller skräddarsydda interna utbildningar. Vi erbjuder dessa utbildningar: Internationella certifieringutbildningar i coaching,  specialistutbildningar inom Life, Team,Business Executive Kommunikationsutbildningar Stresshanteringsutbildningar Mental Tränare Ledarskaps utbildningar Företagsanpassade utbildningar efter behov Online och distansutbildningar Förmedlar...


Läs mer om Skandinaviska Ledarhögskolan och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Skandinaviska Ledarhögskolan

Hagalundsvägen 4
70230 Örebro

 Visa telefonnummer

Recensioner
Mental tränare licensiering genom Uneståhl
Kursrecensioner
(4,6)
Baseras på 13 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 762 recensioner.
Alla recensioner för arrangören