Visa utbildning.se som: Mobil

EVENT - Inspirationshelg

Skandinaviska Ledarhögskolan
Kort om utbildningen
2 dagar
Öppen utbildning
   
Örebro

Kursbeskrivning

SLH anordnar varje år – alltid tredje helgen i mars ett spännande och välbesökt vårevent. Eventet pågår under lördag och söndag och är späckat med intressanta föreläsningar och aktiviteter. Den sociala samvaron är en viktig del och självklart äter vi en gemensam festmiddag på lördagskvällen och med tillhörande underhållning.

PRIS

Paket 1 - 2.100 kr + moms
Föreläsningar Lördag, fika lördag, lunch lördag, middag lördag kväll. Föreläsningar söndag, fika söndag, lunch söndag.

Paket 2 - 1500 kr + moms
Föreläsningar lördag, fika lördag, lunch lördag, middag lördag kväll.

Paket 3 - 800 kr + moms
Föreläsningar söndag, fika söndag, lunch söndag.

PROGRAM

Lördag 16 Mar, 2019

08.30 – 09.00       Kaffe & registrering

09.00 – 09.15       Välkommen

09.15 – 10.30       Emma Trygg –Vår styrka växer ur vår svaghet

10.30 – 11.00       Fika

11.00 – 12.30       Kaj Pedersen –Det börjar med din inställning

12.30 – 13.30       Lunch

13.30 – 14.30       Isabella & Malin –Våra Livsresor

14.30 – 15.00       Fika

15.00 – 16.30       Dan Hasson –Humor, stress och hälsa

19.00 – Framåt    Middag på slottet

Söndag 17 Mar, 2019

10.00 – 11.00       Christel Land –mBraining: ett sätt att få alla hjärnor i spel

11.00 – 11.30       Fika

11.30 – 13.00       Jenny Åkerman –Kära diagnoser

13.00 – 14.00      Lunch

14.00 – 15.00      Tomas Gustafson –Tankar om guld & mentala segrar

15.00 – 15.30      Avslut

FÖRELÄSARE

Dan Hasson - Humor, stress och hälsa

Dan Hasson är forskare och författare och som doktorerat i stresshantering och hälsopromotion vid Uppsalas universitet, Han har varit anknuten forskare vid Stressforskningsinstitutet på Stockholms universitet.

Idag är Dan anknuten till Mayo Clinic och Karolinska Institutet och arbetar utöver forskningen med sina egna 2 företag ”Hasson Consulting Group AB” och ”Interaktiv Health Group AB”.

Hans föreläsning på vårmötet kommer bli en blandning om senaste nytt inom stress, humor och forskning. Vad är myter och vad är fakta kring stress? Varför är det bra att stressa regelbundet? Förlänger ett skratt livet? Och mycket mer. Detta vill ni inte missa. Dan är ödmjuk, rolig och extremt kunnig på sitt område.

Dan har gjort ett stresstest som du får prova helt gratis.

Christel Land - mBraining: ett sätt att få alla hjärnor i spel

Neurovetenskapen har de senaste 15 åren bevisat att vi inte bara har en hjärna, utan tre! Förutom hjärnan i huvudet, som alla känner till, har vi även en hjärna i vårt hjärta och i vårt tarmsystem. Det är ju i sig självt intressant, men vad kan man använda det vetandet till?

Den frågan ställde sig Marvin Oka och Grant Soosalu. Genom att kombinera den senaste neurovetenskapliga forskningen med deras mångåriga expertis inom beteendemodellering har de skapat mBraining, en kraftfull modell för hur intelligensen i alla tre hjärnor kan nås och användas optimalt.

Här får vi en introduktion till mBraining av Christel, som är Trainer och Master Coach inom mBrainings tekniker.

Christel har en passion för växt; personlig växt och företagsväxt. Det intresset har bl.a. lett henne att utbilda sig till Trainer och Master Coach inom mBraining. Hon har utbildat personer i mBraining i hela Skandinavien och driver sitt eget coachingföretag i Köpenhamn. Christel arbetar även som konsult och business coach med mindre och mellanstora företag i hela Europa och som hobby är hon barnboksförfattare. Hon har bl.a. skrivit en barnbok som omvandlar mBrainings tekniker till en lättförstålig modell för barn att använda i sin vardag. Hon är född i Sverige, men bor i Köpenhamn med sin man och två söner.

Isabella Almeteg & Malin Svedin Nilsson -Våra livsresor

Isabella: Från att varit frisk och mått dåligt, till att bli sjuk och må bra!

Som befinner sig mitt i livet som 3 barnsmamma, skiftarbetare, älskar träning och vill jobba som egen företagare.

Men har alltid tvivlat på sig själv och haft en mkt svag självbild under större delen av sitt liv. Och under barndomen fått sina drömmar krossade pga begränsande övertygelser. Men drömmen om att få jobba med hälsa har ändå varit så stark så hon utbildade sig till Hälsocoach via SLH och Svenska näringsakademin. En ny yrkeskarriär har påbörjats och mitt under pågående Lifecoach utbildning får hon beskedet som hon aldrig trodde skulle hända henne. Hon har drabbats av bröstcancer.

Från att ha varit frisk men mått dåligt till att bli sjuk men må bra är en resa som Isabella fick uppleva under 2018.

Med hjälp av sina nya mentala verktyg har hon lyckats övervinna sina sjukhusrädslor och även kunnat sätta mål under pågående behandling. Så med hjälp av den mentala träningen så har #BellasRESA tagit henne till en helt annan nivå än hon hade drömt om!

”Det finns inga hinder som kan stoppa mig längre, det är bara att visualisera en klar och tydlig bild och sen kunna slappna av under resans gång”

Malin: Att gå från att överleva livet till att (vilja) leva livet

Jag har förstått nu att Hela mitt liv har jag fört en kamp för överlevnad. Överleva dagen, månaden, året. Jag har överlevt så många dagar och år att jag faktiskt inte haft en aning om hur det var att faktiskt leva livet.

Jag har gått igenom depression, ångest, social fobi, utbrändhet och en oändlig ständig ström av olika sjukdomar som avlöst varandra och som alla skulle medicineras bort med den ena medicinen efter den andra. När jag var i tjugoårsåldern var jag redan sjukpensionär med utsikter i livet om att aldrig komma tillbaka till arbete.

Ingen visste, inte min närmaste familj eller någon annan hur dålig jag faktisk var och i vilket dåligt skick jag har varit i för jag har varit en mästare i att hålla skenet uppe och gömma mitt dåliga mående både för andra i min närhet och mig själv.

Att aldrig bli hjälpt med det ursprungliga problemet till mitt dåligt mående har kostat så många år av mitt liv. Men så en dag korsade SLH mitt liv och jag träffade Elene. Eller egentligen så var det Elene som såg mig. Den första som verkligen genomskådade och såg mig och sen har gett mig verktyg som coachning, mental träning, triggers och andra fantastiska saker till att hitta tillbaka till livet och vilja leva livet varje dag fullt ut. Inte bara fokus överlevnad.

Idag har jag lärt känna mig själv – för första gången i hela mitt liv så tycker jag om mig själv, precis som jag är.

Emma Trygg - Vår styrka växer ur vår svaghet

Upp emot tio år av Emmas uppväxt bestod av psykisk ohälsa där självhat, panikattacker och rädslor styrde hennes liv. Att prata inför andra människor var det värsta hon visste och varje dag var en kamp mot de inre demonerna. Som sjuttonåring kom Emma för första gången i kontakt med den mentala träningen och det förändrade hela hennes liv. Från att leva ett liv där rädslorna begränsade hennes liv är det idag dem som tar henne framåt.
Idag är Emma 20 år och en av Sveriges yngsta mentala tränare. Hon arbetar som författare och föreläsare genom sitt företag Trygg Coaching och brinner för en värld där fler kan få uppleva den mentala träningens kraft. En föreläsning med fokus på Emmas resa och hur hon med hjälp av mental träning skapat en stark relation till sig själv och fått mentala superkrafter.

Kaj Pedersen - Det börjar med din inställning!

Vad är din mentala grundinställning till din omgivning och allt som sker i den? Uppfattar du att glaset är halvtomt eller halvfullt? Är dina tankar mer positiva eller mer negativa? Din mentala attityd och inställning är på väldigt många sätt avgörande för det du både upplever och det du vill uppnå i livet.

Kaj berättar även om sin egen resa från en tuff tid i skolan, till att använda sitt förflutna som en tillgång till ett bättre liv.

Kaj Pedersen, licensierad mental tränare ,4 barns pappa, ledarskapscoach och föreläsare, menar att det är din inställning som avgör hur du mår, hur du presterar och faktiskt också hur andra ser på dig. Kaj har drygt i två decennier tränat många chefer, medarbetare och idrottsmän till att prestera och må bättre genom mental träning.

Det är din inställning som avgör hur du mår, din prestation och faktiskt också hur andra ser på dig. Mental träning är precis lika viktigt som fysisk träning för att må och prestera bättre. Det gäller att identifiera sitt tankemönster och aktivt bryta eller byta de för att uppnå förändring.
– Kaj Pedersen.

Jenny Åkerman  (Hjärnladyn) - Kära diagnoser

”Kan man få vardagen att fungera som Bipolär, ha ADHD, hög IQ och vara Asperger-mamma? Lyssna på Jenny som är en underbar
engagerande föreläsare! Inte en minut under hennes föreläsning är utan beröring i det inre!” Maria Cederlöf, Projektledare Mässan för Psykisk (o)hälsa, EXPO MEDICA 

En föreläsning som inger hopp, som både ger viktiga kunskaper och som underhåller.
Den som har en diagnos har fått den för att det finns ett stort lidande, ett lidande som förstör vardagen och ofta livet i stort. Utan lidande ingen diagnos. Det vet vi alla, så här fokuseras på de ljusglimtar som faktiskt finns. Åhörarna lämnar föreläsningen fortbildade på detta viktiga
område, men också hoppfulla och nyfikna på allt det goda som finns runt hörnet.

Här berättar Jenny om sin resa, hon gör det på ett mycket personligt, men aldrig privat, sätt. Hon bjuder på sina egna tillkortakommanden, men också på sin humor som ofta är både
halsbrytande, träffande och med tänkvärt innehåll.

Bipolär, ADHD, hög IQ och Asperger-mamma; det ena kan hjälpa det andra.
Högbegåvade har ofta väldigt jobbiga minnen från skoltiden, och dåliga betyg. Hög intelligens är ju absolut ingen diagnos, men den kan skapa
sådana symptom som lätt förväxlas med t ex Asperger eller ADHD.

”När jag var ung hade jag inga förklaringar till mina tankar och mitt beteende. Jag skämdes när jag var deprimerad (det gör jag fortfarande) för att jag ju har det så bra, jag var opålitlig i min sinnesstämning och jag fick inget vettigt gjort. Sedan kom 18 års lidande och medlidande med dottern, vars psykolog och skola inte visste vad Asperger var. När äntligen diagnosen kom blev dottern en slags mentor för psykisk ohälsa för mig, och det var hon som till slut tvingade iväg mig på utredning.
Att som förälder få sitt 18-åriga barn diagnosticerat är ganska sent; då har hela barndomen passerat utan hjälp. Jag själv gjorde Mensa testet (som visade min höga IQ) först vid 42 års ålder, fick bipolär diagnos när jag var 51 och ADHD diagnos vid 54. Att få diagnos hjälper, det är då det vänder, och det är bra att det idag för de flesta sker tidigare än för oss.”

Tomas Gustafson - Tankar om guld & mentala segrar

Tomas Gustafson krönte sin karriär med att vinna två guld vid OS i Calgary 1988 och pratar ofta om den mentala träningens betydelse för sina framgångar. Efter att ha lyssnat på en föreläsning med Lars-Eric Uneståhl 1978 inhandlades de första programmen som sedan användes flitigt under resan som elitaktiv.

Tomas lägger mycket fokus vid målbilder, inställning och närvaro som viktiga ingredienser för utveckling. Vid det här tillfället vill Tomas beskriva sin mentala resa från den olympiska drömmens tändning i tonåren till toppen av den idrottsliga karriären med de milstolpar som finns tydligt utmärkta längs vägen.

”Föreläsningen är en praktisk beskrivning av min egen resa för länge sedan och om kraften i den mentala träningen!  Jag har mött många skeptiker genom åren och jag har också mött många som aldrig förstått på vilket sätt den enskilda individen kan påverka sitt eget förhållningssätt till den egna prestationen, oavsett om det är för egen del eller som del av ett lag.  Jag vill helt enkelt berätta om hur jag upptäckte och praktiskt använde den mentala träningen i mitt liv som elitaktiv.”

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om EVENT - Inspirationshelg, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Skandinaviska Ledarhögskolan

Skandinaviska Ledarhögskolan

- Marknadsledande utbildningsföretag inom personligt och professionellt ledarskap, öppnna utbildningar eller skräddarsydda interna utbildningar. Vi erbjuder dessa utbildningar: Internationella certifieringutbildningar i coaching,  specialistutbildningar inom Life, Team,Business Executive Kommunikationsutbildningar Stresshanteringsutbildningar Mental Tränare Ledarskaps utbildningar Företagsanpassade utbildningar efter behov Online och distansutbildningar Förmedlar...


Läs mer om Skandinaviska Ledarhögskolan och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Skandinaviska Ledarhögskolan

Hagalundsvägen 4
70230 Örebro

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera EVENT - Inspirationshelg!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 703 recensioner
Alla recensioner för arrangören