Visa utbildning.se som: Mobil

Maskinsäkerhet och CE-märkning, grundutbildning

SIS, Svenska Institutet för Standarder
Kort om utbildningen
2 dagar
14 900 SEK exkl. moms
   
Distans, Göteborg

Kursbeskrivning

Maskinsäkerhet och CE-märkning, grundutbildning

För att få sälja sina produkter på EES-marknaden (EU och EFTA-länderna) måste företag som tillverkar eller importerar maskiner, delvis fullbordade maskiner och skyddsutrustningar med el-utrustning uppfylla EUs krav för maskinsäkerhet. Det innebär maskindirektivet (MD), direktivet för elektromagnetisk kompatibilitet (EMC)- och lågspänningsdirektivet (LVD).

Som tillverkare av maskiner är det synnerligen viktigt att ha kunskap om kravens tillämpning för att kunna erbjuda skyddslösningar som medger effektiv produktion i kombination med fungerande säkerhet och operatörsvänliga arbetssätt. Genom att följa de harmoniserade standarder som utarbetats för att precisera kraven i direktiven antas företaget uppfylla direktivens grundläggande säkerhetskrav. SIS har mångårig erfarenhet inom området och kan med särskilt utvecklade arbetssätt hjälpa dig att systematisera arbetet med risk- och säkerhetsanalys samt CE-märkning av maskiner.

Utbildningen ger dig en grundläggande orientering för CE-märkning enligt Maskindirektivet (2006/42/EC) och behandlar strategiska frågor, krav och konsekvenser av lagar (MD, EMC och LVD) samt standarder och produktansvar. Vi tar dessutom upp viktiga konstruktions- och säkerhetskrav, säkerhetslösningar samt exemplifierar med hjälp av praktikfall. Vi går på djupet inom vanligen återkommande och svårhanterliga frågor som när begagnade eller ombyggda maskiner ska CE-märkas samt hur den som bygger maskinceller bör agera.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till dig som ansvarar för och/eller arbetar med kvalitet, inköp, produktion, underhåll, konstruktion, säkerhet etc hos användare, tillverkare och importörer av maskiner. 

Ur programmet

  • Produktansvar produktsäkerhet och leveransavtal (inköp och leverans)
  • Krav i EG-direktiv och föreskrifter för nya och begagnade maskiner
  • Produktionsanpassad säkerhet och systemtänkande samt skyddsprinciper och skyddslösningar
  • Riskbedömning – principer och arbetsgång
  • Arbetsgång
  • Hur hantera ombyggnation av maskiner?
  • Krav på dokumentation
  • Lågspänningsdirektivets krav och konsekvenser
  • EMC-krav på elektrisk utrustning

Video

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Maskinsäkerhet och CE-märkning, grundutbildning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

SIS, Svenska Institutet för Standarder

Hämta din nya kunskap direkt från källan

Att utbilda dig är den bästa investeringen du kan göra i dig själv och din organisation. Med en utbildning kommer du att utveckla din och din organisations kompetens, tack vare helt nya kunskaper. Och det är där som vi på...


Läs mer om SIS, Svenska Institutet för Standarder och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

SIS, Svenska Institutet för Standarder

Solnavägen 1 E
113 65 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Maskinsäkerhet och CE-märkning, grundutbildning!

Arrangörsrecensioner
(3,8)
Baseras på 7 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Maskinsäkerhet och CE-märkning, grundutbildning från SIS, Svenska Institutet för Standarder, fyll i dina uppgifter: