Visa utbildning.se som: Mobil

Maskinsäkerhet och CE-märkning, grundutbildning

SIS, Svenska Institutet för Standarder
Kort om utbildningen
2 dagar
14 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-05-25 - Distans
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

För att få sälja sina produkter på EES-marknaden (EU och EFTA-länderna) måste företag som tillverkar eller importerar maskiner, delvis fullbordade maskiner och skyddsutrustningar med el-utrustning uppfylla EUs krav för maskinsäkerhet. Det innebär maskindirektivet (MD), direktivet för elektromagnetisk kompatibilitet (EMC)- och lågspänningsdirektivet (LVD).

Som tillverkare av maskiner är det synnerligen viktigt att ha kunskap om kravens tillämpning för att kunna erbjuda skyddslösningar som medger effektiv produktion i kombination med fungerande säkerhet och operatörsvänliga arbetssätt. Genom att följa de harmoniserade standarder som utarbetats för att precisera kraven i direktiven antas företaget uppfylla direktivens grundläggande säkerhetskrav. SIS har mångårig erfarenhet inom området och kan med särskilt utvecklade arbetssätt hjälpa dig att systematisera arbetet med risk- och säkerhetsanalys samt CE-märkning av maskiner. Utbildningen ger dig en grundläggande orientering för CE-märkning enligt Maskindirektivet (2006/42/EC) och behandlar strategiska frågor, krav och konsekvenser av lagar (MD, EMC och LVD) samt standarder och produktansvar. Vi tar dessutom upp viktiga konstruktions- och säkerhetskrav, säkerhetslösningar samt exemplifierar med hjälp av praktikfall. Vi går på djupet inom vanligen återkommande och svårhanterliga frågor som när begagnade eller ombyggda maskiner ska CE-märkas samt hur den som bygger maskinceller bör agera. Ta chansen till kompetensutveckling under permittering – utan att det statliga stödet påverkas. Enligt Tillväxtverket så har verksamheter möjlighet att låta sina permitterade medarbetare delta i utbildningar och andra kompetensutvecklande insatser utan att det statliga permitteringsstödet påverkas. Utnyttja din tid på bästa sätt och boka en utbildning i samråd med din arbetsgivare idag!

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till dig som ansvarar för och/eller arbetar med kvalitet, inköp, produktion, underhåll, konstruktion, säkerhet etc hos användare, tillverkare och importörer av maskiner.

Kursmål

Kursmål ej angiven.

Video

Investering

SEK 14900,000000000.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Maskinsäkerhet och CE-märkning, grundutbildning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

SIS, Svenska Institutet för Standarder

Hämta din nya kunskap direkt från källan

Vår kunskap blir dinVi verkar idag i ett samhälle där uttrycket ”kunskap är inflytande” aldrig har varit mer sant. Den knivskarpa konkurrensen gör att din organisation måste säkerställa att du som medarbetare har rätt kompetens för att nå upp till...


Läs mer om SIS, Svenska Institutet för Standarder och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

SIS, Svenska Institutet för Standarder

Solnavägen 1 E
113 65 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Maskinsäkerhet och CE-märkning, grundutbildning!

Arrangörsrecensioner
(3,8)
Baseras på 7 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Maskinsäkerhet och CE-märkning, grundutbildning från SIS, Svenska Institutet för Standarder, fyll i dina uppgifter:

Liknande utbildningar