Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Grunderna i miljöledning enligt ISO 14001:2015

SIS, Svenska Institutet för Standarder
Kort om utbildningen
2 dagar
13 400 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-10-14 - Malmö
Göteborg, Jönköping, Luleå, Malmö, Stockholm
Kommande starter
Göteborg
13 400 SEK
2020-11-03

Jönköping
13 400 SEK
2020-11-11

Luleå
13 400 SEK
2020-10-20

Malmö
13 400 SEK
2020-10-14

Kursbeskrivning

Världens mest kända och mest tillämpade standard för miljöledning är ISO 14001. Standarden har ett tydligt fokus inom områden som strategisk nytta, ledningens engagemang, livscykelperspektiv och faktisk miljönytta. Miljöledning handlar om att minska verksamheters negativa miljöpåverkan och att skapa nya möjligheter med hjälp av miljöarbetet. Miljöledning är även ett starkt ben för att nå hållbar utveckling.

ISO 14001-standarden är ett kraftfullt verktyg för att bedriva verksamheten på ett miljömedvetet sätt. Standarden beskriver hur du på ett effektivt sätt kan organisera, följa upp, utvärdera och redovisa miljöarbetet. Utbildningen ger dig en introduktion till miljöledning och visar på nyttan och vinsterna med att införa ett miljöledningssystem. Vi behandlar hela resan, från kartläggning av organisationens omvärld och förutsättningar till uppföljning av genomförda åtgärder samt vad en certifiering kan tillföra. Det finns en modell för hur framgångsrika organisationer fungerar. Flera standarder för ledningssystem följer den modellen. Förstår du hur den modellen fungerar, så kan du enklare applicera arbetssätten för att nå en kostnadseffektiv verksamhet. Utbildningen ger dig en introduktion till ledningssystem och förklarar nyttan med ett miljöledningssystem. Du lär dig förstå nyttan av att använda standarder och hur de kan vara ett stöd i praktiken. Utbildningen finns på följande orter: Stockholm, Göteborg, Jönköping, Luleå och Malmö. Ta chansen till kompetensutveckling under permittering – utan att det statliga stödet påverkas. Enligt Tillväxtverket så har verksamheter möjlighet att låta sina permitterade medarbetare delta i utbildningar och andra kompetensutvecklande insatser utan att det statliga permitteringsstödet påverkas. Utnyttja din tid på bästa sätt och boka en utbildning i samråd med din arbetsgivare idag!

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Utbildning för dig som vill ha en introduktion till miljöledning enligt ISO 14001:2015.

Kursmål

Efter utbildningen ska du:
•känna till nyttan med ledningssystem och förstå hur det kan vara ett effektivt verktyg för verksamhetsutveckling
•ha grundkunskap både om omfattning och innehåll i ISO 14001
•känna till framgångsfaktorer för ett väl fungerande ledningssystem
•ha fått insikt hur ett ledningssystem bidrar till att förbättra arbetssätt.

Video

Investering

SEK 13400,000000000.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Grunderna i miljöledning enligt ISO 14001:2015, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

SIS, Svenska Institutet för Standarder

SIS, Svenska Institutet för Standarder

Hämta din nya kunskap direkt från källan

Vår kunskap blir dinVi verkar idag i ett samhälle där uttrycket ”kunskap är inflytande” aldrig har varit mer sant. Den knivskarpa konkurrensen gör att din organisation måste säkerställa att du som medarbetare har rätt kompetens för att nå upp till...


Läs mer om SIS, Svenska Institutet för Standarder och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

SIS, Svenska Institutet för Standarder

Solnavägen 1 E
113 65 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Grunderna i miljöledning enligt ISO 14001:2015!

Arrangörsrecensioner
(3,8)
Baseras på 7 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar